Ahojte,
Rodiny, ktore praktizujete co-sleeping, kedy ste dietko vystahovali do vlastnej izby? V akom veku?
Prislo to same (dieta sa same rozhodlo ze chce spat same) alebo ste ho museli troska postrcit?
Dakujem.
To už aj spanie s dieťaťom má "odborný" názov? 😀
Prvy raz pocujem tento vyraz, pride mi to vtipne 😀
No ale k veci. Nemala som so spolocnym spanim problem, chcela som, aby dcerka spavala s nami, bolo to tak lepsie, pretoze sa v noci neustale budila, takto sme sa vyspali aj my, aj ona. Postupom casu sme si hovorili, ze by uz bolo na case teda skusit vlastnu postel 😀 A to bolo v casoch, ked sla do skolky. V noci obcas spavala s nami (vikendy som jej povolila, inak nie). Teraz ma 11 a obcas mi to spolocne spanie fakt ze chyba, este vzdy chodi niekedy k nam v noci. 🙂 A tesim sa z toho, uzivame si to.
@h2 anglicizmus. Asi ako barefoot. Nezijem na SVK, snazila som sa to co najvystiznejsie opisat uz v nazve temy. Neviem ci by som to nazvala odbornym nazvom.
U mna takto.mala spala do 5 rokov umna.nebola sanca sama. Potom sme skusili,6mes vse ok a zacala faza boji sa 😂 tak je zas s nami. Zas niekedy skusim ,ale nutit nebudem,tiez radi spime s milovanym clovekom😊
@biglovemom tiez si myslim, ze je to uplne v poriadku. ♥ praveze nutit spat dieta inde, ked sa navyse aj boji, podla mna nie je ok.
@simdob urcite nie 👌🏻 treba si to len opacne prehodit.tiez by som to nechcela😊
dieta same odide.
Najneskor ked bude mat frajera.😃a je to uplne v poriadku.
Ani neviem že sa to volá co-sleeping preboha to je doba 😀 Veď keď sú bábätká a potrebujú prítomnosť matky hlavne počas rastu zúbkov či choroby tak automaticky nechávam pri sebe. No inak som učila od malička na svoju postieľku, ktorú mala s nami v spálni. A keď mala tri roky a presťahovali sme sa do väčšieho sama bola nadšená že bude mať vlastnú izbičku a bude v nej spinkať, samozrejme s nočným svetielkom 🙂
Nas je stale u nas, 4 roky ma, vsak raz vypadne a este nam smutno bude. Neriesime,nam to neprekaza. Sex mame v inej miestnosti na to urcenej. Takze vztah to v tomto smere neovplyvni
prepac, ale musim - naco bol nutny ten anglicky vyraz? Slovencina na slovenskom webe nie je dostatocna a potrebujeme si vypomahat jazykom cudzim a jednoduchsim? A k otazke - ano, vsetky deti so mnou/s nami spavali od narodenia do primeraneho casu.
Syn má 5 a pol a tak jednu noc v týždni spi vo svojej izbe 😂😂😂. Nenútim ho, keď bude chcieť odsťahuje sa zo spálne sám.
@jaroe musis? Vazne musis? 😂 no dobre.
Opakujem, nezijem na SVK (ani v anglicky hovoriacej krajine). Napriek tomu slovne spojenie „co-sleeping“ pouzivame, ked sa o teme bavime. Netusila som, ze to na MK sposobi pohorsenie. Klasika. Jedna zacne a krdel za nou.
Rec sa vyvija. A prenikanie aj anglickych slov jednoducho nezastavis. Vcera som tu citala diskusiu o nutridrinkoch. To len napriklad.
Dakujem tebe aj vsetkym tebe podobnym za strhnutie diskusie inym smerom. Ked nepomozem, aspon nezavadziam.
Peace. Teda pardon. Mier.
Tiez ma to zaujima. Ci mame vobec skusat robit izbicku? Ak by sme ju spravili, akoby si zrusime spanie pre extra ludi na navsteve, kedze v detskej mame momentalne manzelsku postel a chcela by som ju menit za jednopostel pre syna. Ale ked citam vase komentare, asi to nema zmysel zatial-syn ma tri roky a miluje spat s nami
Nemáš za čo, aj na budúce.
oh ja som svoju zacala vyhadzovat ked mala 9 rokov potom co ma skopla nechtiac z postele 😅 tak som.si narazila rebra oh... no a teraz ma to caka odznova s druhou dcerou som zvedava na kolko rokov, ale tolerovat budem len do momentu kym nepridem k urazu 😀
2 roky mala...dali sme ju do svojej postele a spala. Nebol žiadny problém.
To som v šoku že dnešné mamicky (poniektoré), koja a spávajú s deťmi skoro do puberty, a následne sa takýto jedinci ešte v 30-40 tke cítia nezrelí. Ma to zmysel max prve dva roky, hlavné kvôli kojenu, ale inak mi to príde veľmi čudné.
Syn spal so mnou do cca 2 rokov, vecne nieco bolo- bud bol chory, isli zuby alebo operacie. Prestahovali sme sa do noveho bytu, malemu som zariadila izbu a po tyzdni mi ukazal ze chce spat sam vo svojej posteli. Ja som bola prekvapena lebo som na to chcela ist postupne, ale maly sa rozhodol sam.
Ja som sa riadila detmi. Obe moje deti do 2r. spali pri nas, mali sme prilozenu postielku. Kedze boli dojcene, v noci sa opat vratili ku mne. v 2,5r uz spali vo svojich postielkach ale stale s nami v spalni. Od 4r su vo svojej izbe, no v noci pridu obaja k nam. Syn uz ma 8r, dcera 5r.
Nikdy ale nechceli spat same. Vzdy su radsej fyzicky pri nas.
Podla mne je to individualne. Musi to vyhovovat tebe, tvojmu partnerovi aj detom.