Chcem zmeniť spôsob uspávania 14-mesačného dieťaťa

katches69
18. okt 2023

Caute, 14m. Chcem zmenit sposob uspavania. Od mala uspavame v kociku, treba hojdat a vela. Rezim mame vsetko 2spanky stale preferuje. Sem tam vecer ju dam na postel lezim s nou nech zaspi sama. Trva to prilis dlho. Vecer z kocika prekladame do postielky. Uz by som chcela ten kocik zrusit uplne.

hortenziaj
18. okt 2023

Chce to čas a skúšať a samé to príde, aspoň u nás. Tiež to iste sme robili, ale keď boli dobre dní tak aj v postieľke zaspal, ale inak kočík a prekladať do postieľky a v noci tiež častokrát kočík. Pripadne sme mali takú postieľku co sa dala hojdat, hegala sa a to nám dakedy pomohlo ti starsom zas

haley7897
18. okt 2023

@katches69 aký má režim, respektíve keď ju večer ukladás do postele a ma problém zaspať, koľko to trvá? Je vtedy unavená?
Ako reaguje keď ju dáš do postele? Vylieza? Plače, je nespokojná? Chce sa hrať?

mogaa
18. okt 2023

@katches69 podľa mňa bez plaču to už nepôjde...je už velká a zvyknutá na kočík....ale treba vytrvať a dávať ju do postielky a ležať pri nej......môžeš jej rozprávať, hladkať ju , nakoniec zaspinká....ale musí si zvyknúť ležať v postielke....

ivangeline
18. okt 2023

Bude to trvat dlho. To zaspavanie na posteli. V 2r uz ani nemusi chciet.

katches69
autor
18. okt 2023

@haley7897 2denne spanky. Jeden rano a potom poobede neskor. Do tej 3-4 stihame spinkat. Klasika vecerny ritual. Nerobila to ale poslednu dobu po tom roku zacala mavat vecer hysaky pri ukladani do kocika. Nic sme ani nemenili. Spievam jej, hojdam, vozim. Dakedy zaspi hned, inokedy vystraja dlho. A v noci ked sa zobudi, tak vecne s placom, stoji v postielke pozera namna a caka nez ju zoberiem ku nam

haley7897
18. okt 2023

@katches69 myslíš že tie hysaky by sa dali pripísať tomu, ze ešte nieje dostatočne unavená a dožaduje sa vašej spoločnosti?
I koľko neskôr potom, zaspáva po uložení?

katches69
autor
18. okt 2023

@haley7897 praveze dakedy je unavena aj dost bdele okno je tiez dlhe a pekne zaspi v kociku napr pockam nez zaspi tvrdo a potom nasledne prekladam do postielky, a spí no potom sa zobudi, niekedy to je po par min niekedy po hodinach a place prelozim ju a zaspi hned pri nas

haley7897
18. okt 2023

@katches69 ono veľmi záleží od toho co ju drží hore, pripadne prečo sa eventuálne budí.
Osobne by som ju už do kočíka nedávala, ani jednej strane to nepomáha a prekladať ročné a staršie dieťa už predstava byt sranda.
Ak je to tým ze nechce byť sama a dožaduje sa spoločnosti, zvazila by som nechať ju hore o čosi dlhšie (viem, nepopulárne riešenie) do bodu kým bude naozaj unavená a potom ju dala do postele. Podstatne by bolo vytvoriť okolo toho veľmi príjemný a pozitívny rituál a zároveň bude dieťa unavene na to aby ešte špekulovalo. Ja zvyknem napríklad pri malej zo par minút sedieť kým zaspáva - ona však vždy spi do 5 minút. Preto píšem, ze by som počkala kým bude naozaj jej čas, nieje dobre aby bola takto opatrovana hodiny... Veľmi by som si dala záležať na tom aby bolo ukladanie do postele pozitívny čas a zároveň ona nemala silu naťahovať čas. Aby sa v nej vybudoval pozitívny pocit keď ide spať a zaspáva la rýchlo a spokojná. Neskôr by som postupne upravila čas zapavania. Po čase si telo zvykne a bude mať sama potrebu spat v danom čase a zaspavanie by nemalo trvať dlho.

scacchi
18. okt 2023

@katches69 ja som mala problem so spanim od narodenia masaker nevyspata cela bytovka 🙈 nakoniec som prisla na to ze ked spi s nami tak sa vyspia vsetci, viem vela mamiciek odsudzuje, ale mne sa to osvedcilo, teraz ma uz 4 roky a spi sama v postielke , kazde dieta je ine

katches69
autor
18. okt 2023

@haley7897 ano ja si to vsimam, ze napr cez den ideme niekam a ona sa stihne unavit a prideme domov a dam ju spinkat tak zaspi v podstate hned do par minut, takze by to chcelo nieco na com by sa dokazala doma unavit

katches69
autor
18. okt 2023

@scacchi ja som uplne nevyspana ked so mnou spi a mala tiez co pozeram celu noc sa budi pretaca

aliaray1
18. okt 2023

@scacchi ahoj podporim ta, my spime spolu od narodenia, spi jak poleno. Ma 18 mes.