Ahojte, skúsené mamičky,
idem si za vami poradu, už som tak mierne zúfalá. Moje bábätko je moje prvé, bude mať 8. mesiacov, keď bola maličká mala kolyky a strašne sme bojovali so spánkom, tak sa naučila zaspávať pri vysávači, tým, že priberala tak som pridala aj fit loptu keďže chodiť snou bolo obtiažnejšie - pri zaspávaní si vyžadovala pohyb.
Je to moja chyba že som si ju tak naučila, ale vtedy ma k tomu dohnala zúfalosť ako teraz to zmeniť.
Už máme pekne nastavený režim, len ten spôsob uspávania by som chcela nájsť iný.
Viete mi poradiť ako nato? Nemusí mi zaspávať sama, môže aj na prse, ale už ma nebaví ani ten vysavač ani tá lopta a že všetci musíme byt snou v pohybe a v strehu keď chce spať.
Vopred ďakujem za všetky rady
P.S.: minule som si už musela zapnúť aj ja ten vysávač lebo mi bez neho nešlo zaspať😀
@nssv2 bude to trvat niekolko dni kym si zvykne na novy sposob uspavania. Bude zo zaciatku plakat ale bud tam s nou a ubezpec ju, ze vsetko je v poriadku, len uz chces aby zaspavala inak. Mozes skusit biely sum namiesto vysavaca. Je dolezite aby mala rovnaky vecerny ritual a potom skus novy sposob uspavania a rob to dookola niekolko dni. Nepovol, laskavo ale pevne trvaj na svojom. Robis to pre nu, chces aby mala spokojnu mamu.
Na biely sum (vysavac) mas uz aplikacie. Nemusis zapinat vysavac 😉Okolo 8 mesiaca je spankova regresia. Vtedy nie je vhodne menit sposob uspavania. Ale tak skus, uvidis.
Zaspí aj bez vysávača a lopty. 24 hodín hore určite nebude. A v 15tich ju asi tiež nebudeš hojdať pri vysávači. Môj syn spával v kočiari. Tak bol zvyknutý. Už mu nohy trčali zo športovej časti. Išli sme do nemocnice a zrazu spal v postieľke. A to som si nevedela predstaviť, ako bude spať bez kočiara. Spal ako aj ostatné deti.
@nssv2 dieta citi Tvoje pochyby aj to, ze Ti to trha srdce. Dolezite je, aby si Ty bola pevne rozhodnuta, ze to chces takto a ze nepovolis. Ona bude velmi plakat ale to len preto, lebo nieco je inak a je jej luto, ze sa nieco zmenilo. Preto tam bud s nou, hladkaj po chrbatiku, tichucko sa jej prihovaraj a chval ju, ze jej to ide vyborne. Ja som takto oboch synov odnaucila od nocneho kojenia. Prvu noc plakali velmi kazdu chvilu, dalsiu uz menej, dalsiu este menej a stvrtu noc sme spali celu. Toto Ti bude trvat mozno dva tyzdne. Neviem ci nie je v spankovej regresii, nasi ju mali v 3, 6, 9 a 12 mesiacoch.
Zapni biely sum alebo sum mora
Vyskúšaj ten biely šum, tiez to vecer niekedy pouzivame. Neviem si predstavit zapnut vecer vysavac 🤭
No a keď ju len tak položis do postele? Bez vysávača a pohybu? Robí čo?