Budíte/budili ste z denného spánku 15-mesačné dieťa?

fashionshop88
15. mar 2024

Mala má 15 mesiacov , spánok od začiatku je zlý. Mala 2 spánky cez deň , potom len jeden ale potom som zas dala 2 lebo noci boli hrozne (tie sú od začiatku so spánkom katastrofa) baby mi poradili vrátiť naspäť 2 spánky, podarilo sa ale teda vraj spindlho cez deň , tak som ju začala budiť po 1,5h doobeda a po 1,5h poobede lenže vraj aj to je veľa (spánok v noci je ako kedy , niekedy spí lepšie niekedy je každú chvíľu hore -mrvi sa ) lenže zobudiť ju cez deň z oboch spánkov je katastrofa !!!!!!!!! Budím ju aj polhodinu a aj keď vstane je schopná znovu zaspať.... Strašne ľúbi spať ... A teraz otázka , budiť či ju nechať spat kým sa sama zobudi?? Rodina mi vraví, že oni nikdy nenudili deti , že nechali spať tak dlho ako chceli ... Chcem to skúsiť ale bojím sa tých noci aby mi nebola celú noc hore

viestta
15. mar 2024

Preco ju budis, ked jej trva prebudenie pol hodiny nie je vyspata. To je male dieta, nie robot. Nechaj ju spat kolko sa jej ziada. Ked jeden spanok, tak jeden. Ked jej vystaci hodinovy, tak sa zobudi sama, ked jej treba tri hodiny, tak sa zobudi sama, uloz ju na obednajsi spanok skor, potom vecer skor bude unavena a zaspi

cookie29
15. mar 2024

dieta som nikdy nebudila pokial to nebolo vyslovene nutne - navsteva lekara a podobne.

kp7333
15. mar 2024

Nebudila som. Pri jednom spanku potiahli aj 3 hodiny. Nocne budenie nema suvis s dennym spankom podla mna. Je za tym nezrela nervova sustava, rastuce zuby, ci len zlozvyk (napr. zaspavanie na prsniku, s cumlom... atd. a potom to vyzaduju pokazde ked sa v noci zobudia). Pokial sa len pomrvi a spi dalej, tak je vsetko v poriadku.

kp7333
15. mar 2024

Inak moje prespali celu noc, az ked sme ich prestahovali do vlastnej izby. Starsiu v 3 rokoch a mladsiu v roku a pol.

13uzivatelka11
15. mar 2024

Ja som môjho syna budiť musela z denných spankov už od určitého veku, lebo inak by záspaval asi o polnoci, ale my sme si zas ráno radi pospali.. A podla mňa je dolezitejsi spánok pre neho nocny ako ten denný.

13uzivatelka11
15. mar 2024

@kp7333 samozrejme ze nočné budenie môže ovplyvniť aj to, ak dieťa veľa spi cez deň. Za to, ze na tvoje dieťa to vplyv nemalo, na ostatne môže mať. Môj malý kebyže spi 3 hodiny cez deň, tak v noci toho veľa nenaspime.

lenkakoc444
15. mar 2024

@fashionshop88 ja mam 16m a nebudim ho. Ma jeden spanok obcas 1.5h inokedy 3h. Spi kolko potrebuje.
Preco si vratila 2 spanky?pises ze noci boli hrozne, ale to su aj teraz. V com to pomohlo?

petronellla87
15. mar 2024

@fashionshop88 moja ma 13 mes a dva spanky ale z prvého ju teda budím. Z druhého nie. Keď som ju nechala doobeda spať koľko chcela, nechcela spať poobede. Takto je to fajn . Tiež už bola chvíľu na jednom spánku ale potom sme museli vrátiť späť dva.

svokrinjazykmonika
15. mar 2024

@fashionshop88 moja má 17 mesiacov a nikdy som ju nezobudila zo spánku. Nechápem toto. Naopak kamaráta s tým stále strečkuje kedy spí, kedy má svoju zobudiť, či jej víjdu dnes dva spánky alebo iba jeden alebo len neskorý poobedný šlofík. Nechápem toto. Potom mi plače že jej malá vôbec nepospí poriadne a po pol hodine sa vždy zobudí. Šak jasné keď ju málokedy nechá normálne vyspať ale bežne ju budí.
Tebe by som poradila prejsť už len na jeden spánok a nechať ju poriadne pospať koľko chce.
Ja si presne nepamätám ale v 15m tiež prešla aj moja na jeden spánok, možno už v 14m.

bale1rinka
15. mar 2024

keď má prolémy, tak bohužiaľ musí budiť a nastaviť dieťa, moje malo ako 15 mesačné tri spánky, 30 doobeda-budila som, 2hod poobede - budila som , 30 podvečer-budila som, maximálne do 17:00 spalo
teraz má už 2,5 roka a spí si ako chce, bolo to len kvôli nastaveniu kým prejdeme na 1 spánok
viac ako 2 hodiny poobede ale nespí, iba cez víneked do 3hodín pospí A BUDÍM
aj v škôlke budia aj v jasliach budia, nevidím na tom nič hrozné, radšej ako v noci aby bolo hore a NIK SA NEVYSPI
ak by som dala dva spánky tam DOOBEDA maximálne 40minút A BUDIT
okolo obeda 2 HODINY a budiť
večierka o pol8

pretože POOBEDNY spanok je NOSNÝ na nom zostane do predškolského veku - spať musí 2 hodiny

katesocka
15. mar 2024

Ja malú (14 mesiacov) budím z poobedňajšieho spánku, keď ideme pre syna do škôlky, inak nie, nechávam spať.

vkatush
15. mar 2024

Mám skoro 15m. Prešli sme asi pred dvoma týždňami na jeden obedný spánok (skoro presne o 12.00 každý deň). Niekedy spí hodinu, niekedy aj tri. Nikdy ho nebudím, sám sa zobudí, keď má dosť.

Ak by veeeeeľmi potreboval šlofík poobede, tak o takej piatej najneskôr by som mu ešte dala, ale to polhodinu/hodinu, viac mu ani netreba, keď spí pekne na obed.
Ale už to zvláda bez neho našťastie, sme na tom jednom.

minenkak
15. mar 2024

@fashionshop88 ja by som ti priala aby ťa niekto pravidelne budil

ailiba
15. mar 2024

@fashionshop88 moj syn tiez od narodenia lubi spat cez den. Mal by 2 spanky, len ten druhy o pol siedmej na hodinku a potom nocny spanok az po jedenastej... Navyse mam o 2 roky starsieho syna, takze ja by som vobec nespala... Budila som ho, aby som mu prestavila rezim. Terat ma 20 mesiacov a tiez by poobede spal aj 3 hodinky (samozrejme ma 1 spanok), ale budim ho, aby vecer zaspal... Rozhodne ma u mojho syna denny spanok vplyv na nocny.
Co sa teba týka, ak ho mas pol hodinu budit a aj tak v noci zle spi, tak je to zle nastavene. Skus jeden den ho nechat spat uplne ako on chce a uvidis. Skus to potom posunut, aby spal v noci lepsie... Za mna je 1 spanok lepsi. Minimalne, nech po pol stvrtej nespi, aby zalahol medzi 20- 21:00.
Drzim palce🙏... Mamicky, co maju spavcov to nepochopia... Za mna je nevyspatie to najhorsie.

fashionshop88
autor
15. mar 2024

@lenkakoc444 od malinka máme spánok zlý, len už to bolo fakt neúnosné. Ako padla pol noc tak každú pol hodinu sa mrvila ale mrncala pri tom, prehadzovala sa, douspat ju to nepomáhalo, proste tak to bolo až do cca 4/5 rána , potom zaspala tvrdšie.. spávala 2x vtedy za deň lenže začala vymýšľať pri prvom spánku, nechcela , strašný boj, akú počuť, že spať akokolvek....tak sme prešli na 1 a to spala aj 4h . . V noci to bolo tak isto , že sa budila ... a potom mi dievčatá poradili , že aby som jej ho rozdelila na 2 zas , skúsila som nejaký čas to išlo, že v pohode zaspala aj doobeda aj poobede, lenze posledné týždne je to katastrofa ... Prvý spánok veľké oracie pred ním , kým zaspí 🙈 horor , to spí cca 1,5h a druhý poobedny 1,5h tiež horor zaspávanie ... Noci sú ako kedy, niekedy lepšia niekdy horšia .... A to si neviem predstaviť , že by som ju mala po cca 30 minútach prvého spánku zobudiť veď to by mi zaspala hneď ako ju zobudím tak zaspí naspäť keď aj po sediacky, stojacky ale zaspí , strašne nervna je keď ju budím ... A ja to nechcem tak, že ju budem budiť ... to je málo pre ňu 30 minút ako mi radili ... A že poobedny 1,5h cca no to je proste pre ňu malo a teda rozmýšľam že jej už netreba len čisto 1 spánok , že ráno ako vstane cca o pol 7 až 7 a potom na obed až okolo 12 na cca 2h alebo ako potiahne sama. Nikdy som nebola zástancom toho že budiť dieťa ale keď v zúfalstve už skúsim čokoľvek len preto aby som bola vyspatá lebo inak neviem cez deň nič urobiť unavená. A zas keď ona spí musím urobiť doma to čo nemôžem keď je hore. Nemám doma žiadnu osobu ktorá mi vie pomôcť

bale1rinka
16. mar 2024

@fashionshop88 doobedu musi kratsie spat lebo ked sa prespi,nebude chciet zaspat poobede
Ak vstava o 7 tak si musis vyratat kolko vydrzi byt hore ...3 hodiny? Takze na 30 minut musis ukladat o 10.00 hod.Do uplne TMAVEJ miestnosti,kocika... a ver mi,ze tych par dni co to budes praktizovat ...si zvykne..a teda ked vstane o cca 10.40...tak +3 hodiny zasa a ukladat o pol2,zasa do UPLNEJ TMY,po dvoch hodinach budit...od cca pol 4 zasa +3 hodiny je pol7...teda ukladat mozes o 19.00...mozno zaspi o 20.00...pekne to vychadza...ak by sa ti zdalo,ze nevydrzi do 20.00 daj maximalne 15 minutoveho slofika,v KOCIKU v TME...tma je podstatna,vyplavuje sa hormon,ktory napomaha zaspavaniu...
Nemozes porovnavat dieta s dospelym.Dospely je unaveny z stresu,prace,nakupovania,upratovania...to su odlisne aktivity ako ma dieta...a dospely si vie ist sam lahnut,vie sam vstat,ja napriklad vstavam uz aj bez budika...