Budenie 4-mesačného bábätka

20. sep 2023

Je v poriadku ak 4 mesacne babo sa zobudza okolo 3tej 4tej a je cca hodinu a pol hore ? Alebo ja robim nieco zle ?
Aka je pricina ze nespinka ?
Prebudi sa, nakojim a ma otvorene očka natahuje sa atd....
Dakujem za rady skusenosti

mamkalentedkova
20. sep 2023

Nič zvláštne za tým nie je ..skrátka má bdele okno ..je hore ,hra sa .Nepíšeš ,že by plakalo ..tak čo riešime ? Že nespí ?

andreatytler
20. sep 2023

Joj boze. 4 hodina rano... to je smrt. 😀 velmi vela deti ma zly spanok po 4 hodine rano.
Hladina melatoninu klesa a telo sa prirodzene zobudza. Je to normalne zdrave nastavenie ludskeho tela na striedanie sa dna a noci.
Mamicky si beru deti k sebe do postele a to niekedy pomoze tym detom zase zaspat, ale aj tak je ten ranny spanok uz velmi zly a casto sa budia. Niekedy je lepsie proste vstat a zacat normalne fungovat. Ja som chodila so synom spat na gauc do obyvacky. Neviem preco ale tam sme si vsdy obaja este zdriemli tak 1-3 hodinky po tom ako sa zobudil o 4:00 rano.
Ale ak je dieta kludne a spokojen lezi v posteli a len tak pozera okolo seba, ty dalej spi, alebo sa aspot tvar ze spis, mozno sa casom nauci ze este nie je cas vstavat.

jj298
20. sep 2023

A kedy chodi spat? Vzdy som maleho zobrala k sebe a lezali sme. Ziadne hranie ani rozptylovanie ze aby sa unavil a zaspal. Lezalo sa po tme.

theanak
20. sep 2023

Môže ísť o spánkovú regresiu. Je to prirodzené a po pár týždňoch sa spánok upraví. Aspoň u nás to tak bolo. 🙂