Nevadí ak bábätko nedávam do zavinovačky, hniezda a spí len tak na matraci, pod hlavou látkovú plienku a prikrytý dekou? Ďakujem.
Je to v poriadku, len deka sa mi zdá veľa - ešte je teplo
@patka06 To má takú tenšiu. Neviem či by mu bolo príjemné byť nezakrytý.
Nas nespaval ani v perinke ani v hniezde. Od zaciatku len tak polozeny v postielke. Prikryty bol podla teploty
deka nie je uplne najlepsi napad, radsej nech spi v overale, lebo zacne sa tocit/krutit v postielke, aby sa do deky nedajboze nezamotalo
nikdy som nicim neprikryvala, len vrstvila oblecko podla teploty
Neviem aké je staré bábätko no lepšie ako deka je spiaci vak, v lete som syna nedávala do ničoho ale teraz by som už dala aspoň do tensieho vaku 🙂 dekou zakrývam len keď ho vidím, cez deň napr v noci by som sa bála, ako bolo vyššie spomenute, aby sa nezamotal atď.
Deka nie je vobec bezpecna, riziko pridusenia.
Keby si vymenila deku za spaci vak a plienku spod hlavy uplne odstranila (co aj urob), tak je to ukazka bezpecneho spanku, samozrejme ak je na chrbte.
@anavixy len keď sa povracká? Preto ho radšej dávam na bok (striedam to, nech nemá vyležanú jednu stranu hlavičky)
Zazdielam zopar prispevkov z instagramu od sk spankovej poradkyne spinkaj babo, okrem nej skvele informacie najdes aj u wellbabing ci babiesandsleep, ak ta to (a mnoho mnoho ineho uzitocneho) zaujima 🙂 a este dodam ze mantinel by tiez nemal byt na postielke (teda nie taky klasicky, ok je ochrana na kazdej tycke zvlast)
Naj by bolo bez plienky a deky. :D Moje prezili vsetky. ;D Aj s dekou a obcas aj s plienkou. Plienku vsak zvycajne nedavam...Zasuchce sa a je na brusku a plienka sa moze zhrnut neprijemne na tvar..Moje vsak spia na brusku..
Ja by som sa bála bez monitoru dychu ale tak to je na tebe. A akože spí na posteli s vami či ako?
@nikpa Kto povedal, že nemáme monitor dychu? A nie nespí s nami na posteli. Ale hneď vedľa v jeho postieľke a bočnicu postieľky máme preč.
Má ešte len 2 týždne, takže sa nevie pretočiť. Nechcem ho dať rovno kvôli tomu, že často grcká, aj keď ho dám odgrgnúť, tak aj tak vie niekedy ešte odgrcnúť trochu mliečka.
Radšej ho teda prikrývať dekou nebudem.
Ver tomu ze aj dvojtyzdnove sa vie prevalit na brusko.. ale samozrejme to je uz tvoja vec, vedecke poznatky su sice ine, ale ty si mama a ty sa rozhodujes.
Len dodam este (mozno zbytocne a vies o tom) ze postielka nesmie byt pritlacena uplne k vasej posteli, nesmie sa dotykat, inak monitor dychu nefunguje spravne a zachytava pohyby aj z vasej postele! 🍀
Pýtala som sa preto lebo to nebolo celkom jasne napisane a uviedla si, že spí v posteli, tak mi automaticky napadla manželská posteľ a tam sa monitor nedava. Ale keď vo svojej postieľke bez bočnice pri vašej a s monitorom tak je to v poriadku. Ak je tak spokojné...
ak casto grcka, tak podloz radsej cely matrac poskladanym velkym uterakom, aby bolo babatko trosku vyssie, ale davat nabok naozaj nie
@anavixy ahoj ako sa prosím teraz volá ten profil na ig? Pod tým názvom mi ho nenaslo
Moje deti nemali radi perinku ani spacie vaky to boli take nervy.A keďže som kojila zo začiatku spali somnou v posteli a papali kedy chceli a aj som sa vyspala a keď mal ako taký už nastavený čas krmenia spal vo svojej postielke a aj s dekou.
@anavixy áno, to vieme. Nechávame tam medzeru.
@anavixy ďakujem 🙂
Co sa tyka perinky a zavinovacky...moj syn sa narodil v de..tam mi nedovolili ho dat ani do perinky, ani ho zavinovacky...spinkal len na matraci, zakryty tenkym "vankusom"...kedze bol august, tak som ho nezakryvala nijako...mladsi sa narodil v ba...samozrejme perinka...vzdy som ho z nej vytiahla, lebo sa mu to absolutne nepacilo...skarede pohlady zo strany sestriciek sme prezili a doma uz nebol ani v perinke, ani v zavinovacke (za mna najhorsia a uplne zbytocna kupa)...na slovensku sa stale presadzuje, ze je to najlepsie pre dieta...tazko povedat, ci je to spravne, skor si myslim, ze kazde dieta je ine a treba sa prisposobit dietatu
Moj prvy spal takto. Na posteli. Iba prikryty. Ak by mu to vadilo tak ti da vediet plačom.
Zase druha dcerka ta bola do roka v zavinovačke. Ruky nohy jej trčali ale bola rada “stlačena”.
@anavixy Mňa by zaujímalo, aké vzdelanie majú tieto spánkové poradkyne. Je to nejaké dlhšie vysokoškolské štúdium či len pártýždňové kurzy? Keďže teraz je to veľký boom.
@anavixy a tým napr vôbec nesúhlasím, že polohovat len v bielom stave. Véd to bábätko väčšinu dna spi! Mali sme veľmi zlezanu hlavičku a v žiadnom prípade by som takto nepostupovala... je pravda ze v noci sme.malu neotacali, ale denne spánky spala na boku vždy. Za pár mesiacov polohovania sa hlava upravila.
@zuzuliennka1 ja som tam napchala knihy na rošt...
Autorka keď ti časti grécka, tak po jedení odg4gnut a mne pomohlo aj po cca 20minutach (vedela som, začala sa mrvit) zdvihnúť a zase odtrhnúť a potom spala v kľude. Deka sa dá zacvaknut pod matrac na spodku postele a nebude sinju vedieť zrolovat dieťa, alebo vytiahnuť na hlavu, ale tie spacie vaky sú fakt veľmi dobre ... ;)
Inak ja som dcéru mala v zavinovačke. Tej novej modernej, dala sa použiť aj ako perina nakoniec :D žiadnu traumu z toho nemáme ak nerátam to ze predrichmala cele noci ako dudok od malička. Je to len a len o zvyku a názore. Treba vyskúšať co komu vyhovuje... ani neviem koľko vymoženosti sme skúšali, kúpili, nosiče, šatky... vyskúšali, posunuli ďalej:D
@zuzanockamt prave preto si treba dobre vyberat, presne ako pri vsetkom ostatnom (preco lajtacna porsdkyna moze byt z par tyzdnoveho kurzu a uplny laik do zdravotncitva a spankova poradkyna uz musi mat vysoku skolu spankovu?) 🙂 vsetko maju uvedene.. ale teda kedze tu sa bavime o bezpecnosti spanku, kludne staci zajst na profil nejskeho pediatra a vsetky toto najdete aj tam a tak hadam uz o vzdelani pochybovat netreba… nic co sa tu alebo u nich uvadza si nevycucali z prsta, nie su to ani ich nazory, ale vedecke poznatky podlozene studiami, na ktore tiez najdete odkazy
@simca06022011 to beriem, ale ved polohovat sa da aj hlava bez toho aby sa menila poloha tela, nie? To je taky argument ako ked ja napisem ze moja dcera spala len na chrbte a hlavicku zlezanu nemala. Ano, moze to mat niekto inak, moze napr niektore dieta mat predispoziciu k zlezaniu hlavicky, ale prave v dobe kedy dieta cely den prespi je ta hlava makka a prave v dobe ked uz je dieta aktivnejsie a travi viac casu na brusku atd. sa to pociatocne zlezanie zvykne upravit. Samozrejme nie vzdy, ale casto to tak je.
Je to uplne v poriadku.