Bábätko spí len v nosiči

Včera o 12:30

Ahojte baby, naše 4mesacne bábätko zaspí len v nosiči. Cez noc spí dobre. Ale cez deň máličko, tak dva spánky po 30minut a aj to len v nosiči. Na večerný spánok taktiež len v nosiči a potom preložíme do postieľky. V kočíku nechce vôbec aj keď na začiatku zaspaval. Sáme od seba nezaspi nikdy. Len chcem vedieť či ste sa s tým niektorá stretli. A či sa zo samé zmení že bude chcieť zaspávať aj inak. Predsa len je to náročné fyzicky. Ďakujem a prajem pekný deň všetkým.

luteam
Včera o 12:47

Mne pomohlo zavinovat a biely sum a nosit na rukach do 5 - 10 min spal ale teda neviem ci je to jednoducjsie...

i_v_a_n_a
Včera o 13:11

Samozrejme, zmení sa to ešte veľakrát. Znie to otrepane, ale je to obdobie. Prejde 👍 moje deti postupne prešli uspavaním na rukách, spánkami len v nosiči, len v kočíku, len na mojej hrudi... občas boli horšie dni, občas jednoduchšie. Vždy okolo 2 rokov sme prešli na samostatné zaspávanie, už tomu rozumeli.
Mne pomohlo neriešiť, prispôsobiť sa potrebám bábätka (pri prvom som riešila a snažila sa upravovať návyky - zbytočné stresy pre obidve strany 🙈), a proste počkať. Tie potreby bábätiek sa menia veľmi rýchlo.

haraburdova
Včera o 14:30

Ahoj, moja dcerka tiez spala len v nosici/satke cez den priblizne do 10 mesiaca. Noc krasne v postielke ale cez den len nosena, ani kocik ani postielka. Sama sa zacala pytat na denne spanie inak, ked mala nieco cez 10 mesiacov. Momentalne ma 3 dni do prvych narodenin a nosic sme nemali uz skoro 2 mesiace. Ja som tieto denne nosicove spanky vyuzivala hlavne vonku, sla som sa s nou prejst alebo pobehat co bolo treba. Kym mala do 9 kil bola to este pohoda ale teraz ma vyse 11 skoro 12 a asi by ma uz zlomilo napoly ju mat 2 hodiny spiacu v nosici. Vsetci mi za to nadavali ze jak ju rozmaznavam a ze sa nikdy nenauci spat inak, pridem o krize, tety v MHD ma neustale komentovali ze to svet nevidel aby dieta v kociari nespalo a tak 🫠 Jednoducho som ju nosila lebo to tak chcela a mne sa nechcelo s nou bojovat a nutit ju na nieco mne komfortnejsie. Preslo ju to same. Vydrz a uzivaj si tu fyzicku blizkost babatka na sebe, mne to uprimne trosku chyba si ju tak nositkovat a prevlacat spinkajucu po byte, citit ako dycha, chrapka a ako ma ruckou drzi 🥰

autor
Včera o 15:46

Ďakujem baby za reakcie, som rada že v tom nie sme sami 🙂