Ahojte, chcem sa opýtať či máte niektorá skúsenosť s tým, že keď uspavate svoje dieťa najprv neskutočne hystericky vrieska. Našu dvojmesačnú dcérku nejde inak uspať ako na rukách a fitlopte ale hneď ako ju vezmem na ruky a uspavam najprv 5-10 minút neskutočne vrieska ako keby ju to bolelo alebo neviem čomu to prirovnať je celá červená a uplakaná až sa nakoniec upokojí a zaspí ale je to masaker celý ten krik prežiť … neviem prečo plače ale bojím sa, že ju to boli mať na rukách ale inak nezaspi skúšali sme všetko
@stankajacakova môj syn tak ziapal keď bol už veľmi unavený. Skús ju ukladať skôr. Ešte keď vyzerá,že sa jej nechce spinkať.
No u bábätiek je to tak že musíš na všetko sama prísť , si odsledovať lebo každé je úplne iné a nefunguje jedna univerzálna rada na všetky . Môže mať ako písali baby vyššie koliky, môže mať reflux , môže byť už príliš unavené ale môžu to byť aj úplné "prkotiny" ktoré by ťa ani nenapadli hneď napr moja teraz 2 mesačná cez deň nezaspí v spálni, kde má postieľku, tiež tam reve ako by ju z kože drali lebo vie že tam bude sama . Najľahšie je ju uspať v obývačke kde sme s deťmi tu zaspí bez mihnutia oka a môže sa tu trieskať, deti kričať, pesničky hrať, mixér vrčať... čokoľvek.. skrátka chce silou mocou spať medzi nami. 🤷 A keď už v spálni tak musím ju uspať na našej posteli s tým že ležím pri nej a hladkám ju kým nezaspí lebo ona skrátka potrebuje vedieť že pri nej niekto bude a až keď zaspí ju môžem opatrne preniesť do jej postieľky a odísť. Tiež niektoré deti spinkajú lepšie zabalené v perinke. Moja spí omnoho lepšie keď má ručičky stiahnuté v perinke inak sa vzteká a boxuje rukami ebo čaruje s nimi a nechce potom spať kdežto v perinke sa ukľudní pomerne rýchlo . Nám aj pomohlo kúpiť do obývačky elektronické húpacie kresielko . Keď nemám čas uspávať lebo potrebujem variť napr tak ju tam dám, naťukám mód spánku na ovládači a pekne mi zaspinká v ňom keď je pri mne a pozerá čo robím . Potom keď dobre spinká ju len prenesiem. Najstaršie dieťa bolo zasa refluxné a zaspalo doslova len v kočíku tak som si kúpila vtedy lacný kočík z druhej ruky ktorý som mala len doma na uspavanie, tam zaspala vždy a ušetrilo mi to veľa nervou. Na rukách by som ju mohla aj týždeň uspávať 😅 ak ti spí fajn v kočíku vyskúšala by som aj to 🙂 pointa je že každé dieťa je iné a nemusí ísť vždy o veľký problém , treba len kľud , zamyslieť sa KDE a AKO najlepšie bez plaču zaspinká a skúsiť to čo najlepšie napodobniť. Potom už je uspavanie omnoho ľahšie 🙂
Sem tam sa mi to stane,ked je fakt velmi unaveny.
Pozri pre dieťa je spánok rovnako dôležitý ako jedlo, takže ak nevidíš iný problém tak proste place lebo nevie zaspať, to ju unaví a zaspí. Ideálne to síce nie je ale čo uz
Nema koliky? Nema reflux? Dieta bez priciny neplace o raty.