Ahojte, aky mate rezim spania a jedenia pri dvojspankovom rezime? My prave prechadzame z 3 na 2 spanky (7,5 mesiaca) tak zatial je to vselijake ale chcela by som postupne zaviest prvy spanok okolo 9-10 a druhy okolo 14. Zatial pri 3 spankoch davam obed medzi 11-12 a podavam prikrm, na olovrant medzi 14-15 davam ovocie a na veceru medzi 18-19 obilnu kasu. Pomedzi to, rano a vecer dojcim.
Moja mala presla na 2 spanky az teraz ako 11 mesacna. Ja len ze dieta si to zavedie samo ako to potrebuje😊 Tie jedla robim podobne aj ja, obed masovozelen prikrm, olovrant ovocie a vecer kasa. Rano este je biely jogurt. 3x denne este kojim a v noci raz alebo aj vobec, ked sa zobudi az rano.
@jj298 ano. 🙃 ale musim napisat, ze ja som sa v tomto riadila vzdy babom, ona niekedy si ten treti spanok vypytala aj o 17.00 a neskor a aj tak spala uz o tej 20.00-20:30. Z mojej skusenosti, ked spi dieta dost cez den, o to lepsi ma aj ten nocny spanok😊 Ale jasne, ze kazde dieta je ine.
U nás má desiatu tesne pred 1.spankom, o cca 2,5 hod neskôr po desiate ma obed, olovrant dostane po zobudení z 2.spanku.
@vazka1 ja ju uspim tak, ze si pocuca, zobere si cumel, otoci sa na bok a spi. Ja som brala cumel uz do porodnice, az nedavno som si niekde precitala, ze kojenym by sa nemal davat, ale my s tym nemame ziadny problem fakt. Kvoli tomu sa v noci normalne vyspim a mala sa zobudi ma to kojenie max raz a niekedy ani to nie.
@bolarazjedna cca v akom case jej vychadza obed?
@vazka1 cca o 13:00. Ale ja so spánkom som sa nikdy neriadila podľa konkrétnej hodiny, že napr o 10:00 ho uložím spať. Ja ho ukladám podľa toho, o koľkej vstal a teda viem, koľko vydrží v bdelom stave, teraz ma 11,5mesiaca a sú to 4 hodiny.
Takže keď sa mi zobudí o 7mej, ide spať o 11tej, tesne predtým dám desiatu. A obed ma cca 13:30, lebo kebyže nechám 8ba tie 2 hodiny medzi desiatou a obedom, tak neje poriadne.
Ale zas keď sa zobudí o 9:00, tak ide spať o 13:00, vtedy desiatu vynechám a dostane obed o 12:30, a po obede ide spať.
S poobednym spánkom tak isto. Nemám presný čas, ukladám ho podľa toho, kedy vstal z doobedneho spánku. Niekedy spí 30min, niekedy 2 hod. A teda niekedy sa zobudí napr o 11:00, niekedy o 13:00..... Zase prirátame 4 hod a vtedy ide spať