Baby ako ste presli z uspavania na rukach do akehokolvek ineho uspavania? Syn ma rok a ja ho uz nevladzem drzat na rukach 🙈 zaroven ale akosi nemam ani trpezlivost ho uspavat v posteli, lebo to je podla mna uplne nerealne… naposledy sme sa trapili 2 hodiny a nic… a to uz bol taky unaveny, ze konecna.
Dakujem za kazdu skusenost
Základ je ani nezačať. Treba si uvedomiť že dieťa to má ako rutinu v zaspavaní. Treba si vytvoriť niečo nové keď chceme niečo zobrať. Buď začať čítať knižku alebo spievať... Chce to len vytrvať a neustúpiť tak ako vo všetkom pri deťoch. Pár dní to bude náročné ale deti sa vedia rýchlo adaptovať. Tak budete uspávať hodinu, 2 ale časom to pochopí. Vždy prísť k postieľke, pohľadať, vysvetliť a stále dokola. 2-3 dni a bude to lepšie
Ja som tiez tak podobne cca v 8-9 mes. Ked sa mi uz metal aj z ruk pri uspavani a bol uz tazsi, tak som skusila sadnut na fit loptu s nim v naruci. To som si tak ulahcila a aj on sa upokojil, zaspal. Takze my z ruk v stoji sme presli na ruky sediac na fitlopte 🙂 A bolo to super. Ja samozrejme popritom som mu strasne vela a stale spievala ( ja vlastbe skm stale deti uspavala spievan🙂 Takto to slo cca do jeho 1,5r. Potom sup do kocika a uspavala som ho do cca 3r. v kociku ;)
Zaujímavé čítanie tieto "typy uspavania ". Ja dám deti do postele, keď idú spať 😀
Minutu na rukach a potom mat pripravebe pekne vankuse,kde si sadnes a opries a pohmkas mu,mozno hore dole,ked ti bude chciet byt na bruchu.. ako ho drzis v rukach. Vyskusaj. Moji sa tak naucili a zatvarali oci. Boli pokojni. Potom som zlozila vedla seba a pobuchala po zadku,prip. pohladila po tvari. Musite si najst spolocne ine uspavanie. Ale hej. Trva to dlhsie! Najma,ked je preunaveny alebo naopak,este az tak nechce spat..
@martinka13 tam sa hadam aj ja raz dostanem 💪😅
@martinka13 vôbec to nie je zaujímavé, je to o držku a verte tomu, že každá matka, ktorá si "takto naučila " dieťa by dala mnoho za to, aby dala dieťa do postele a spalo. Je to nekonečne otravné a vysiľujúce.
Ad autorka. Možno nosič, kočík by pomohli
@alisaela presne ako píšeš. Matky si ich tak naučili....
@alisaela ozaj to neni k nauceni. Druhe diera som dala do postielky a spalo, nemusela som ho nuc ucit. Prve revalo, zgrcalo sa, dusilo hned ako som ho polozila. Nikdy do 1roku sa mu nepodarilo zaspat leziac na posteli. Ani v kociku..je to aj o dietati. Ked hidiny vrieska podpises aj zmluvu s diablom aby bol klud. My sme skusali stale ale nuc nepomahalo. V 1r
Sa konecne podarilo
@selest ja si nemyslím, že naučili, preto v úvodzovkách . Ja sama viem, že hoc máš načítané všetky super duper postupy a asociácie, ak dieťa netoleruje postieľku alebo samostatné zaspávanie, máš smolu. Súhlasím, že je to o dieťati.
Len to asi vyznelo trochu inak napísané ako v mojej hlave .
😅
Skus si s nim lahnut na postel nech si lahne na teba nech ti pocuva srdiecko a skus ho hladkat alebo trosku pocicikat tak ritku trosku natriasat u nas ked bol problem toto bola istota a ked zaspi len ho prelozis.
@alisaela a potim bude oducat od kocika a nosica? Autorka- treba sa zatat, obalit si nervy a vydrzat. Bude to tazke a vycerpavajuce, no to mas aj teraz. Skuste oomaly prejst na nove ritualy- v posteli sa zahrat s mackom, pozerat knihu.....urcite sa bude dozadovat nosenia, no vydrz par dni. No urcite to nepojde sposobom dam do postielky a bude spat.
U nas podobne, do roka som uspavala vyhradne v nosici, ale ked mi zacal odchadzat chrbat som si povedala dost, a sla na postel. Zo dna na den, lahli sme si spolu na manzelsku postel, a po zaspani prenesiem do postielky. Proste len zacat a vydrzat. Niekedy vymysla viac, niekedy menej, ale zaspi.
@martinka13 vôbec to nemusí byť o tom, že matky si ich tak naučili.. naša dcera trpela veľmi ťažkým skrytým refluxom (preplakala aj 10 hodin denne) a musela zaspávať vo zvislej polohe a po zaspatí sme ju museli držať ďalších 20minut, aby jej mliecko nezačalo vyrážať.. žiaľ, od narodenia nič iné nepozná, ako zaspávať v tejto polohe.. každý večer skúšame, bojujeme, ale nevieme ju naučiť na nič iné
Chvilku fungovalo ze som ho do polospanku nosila na rukach a potom dala na postel a zaspal v naruci. Po kratkom case ale nechcel uz byt na rukach a uspavali sme hodiny na posteli. Nepomohla som. Ja len ze v tom nieste sama. Pomohlo casom presna rutina, dodrzat ritual, nepresvihnut cas. Drzim velmi palce