Prosím poraďte mi, ako uspávate svoje bábätko bez nosenia. Som už zúfalá. Spočiatku som uspávala kojením, všetko fungovalo, no po ukončení sa nedá uspať inak ako na rukách.
Akonáhle ideme spinkať, položím ho do postieľky, vymýšľa, vylieza, stavia sa na nožičky, zlieza dole, skáče, no katastrofa. Nakoniec sa ešte viac rozbesní a nič na neho nezaberá. Na rukách ho už nevládzem nosiť. Prosím, čo zabralo vám?
@mamamasama v akom zmysle? Nerozumiem odpovedi. Skusala som uspavanie na manzelskej posteli, aj v postielke. Problem je udrzat ho v pokoji
@ilianalu u nás to funguje tak, že si ľahnem a malého nechám robiť si svoje. Časom ho to omrzí, pritúli sa, zaspí a ja si idem po svojom. On vie, že už je čas. Máme presnú rutinu. Vaňa, mlieko, pyžamko a posteľ.
@ilianalu ake stare babatko? Kazdopadne starsi po odstaveni zaspaval nadalej pri mne, nachystal nam knizky a citali sme sme si spolu v posteli, potom sme zhasli a bud som mu spievala alebo rozpravala aky sme mali den. Musel mat zavrete oci. Jasne ze vymyslal a vrtel sa a podobne, to som vzdy prestala a opakovala ze uz ideme spat a lezime, no a postupne sa naucil ze sa uz proste ide spat. Potom som ho preniesla do postielky.
Začínam kojenim, a keď nezaspi a začne sa mrvit, pretáčať, obliekam a odchádzam uspavat vonku do kočíka, dnes tak 3 spánky z 3.
@mamamasama ano, presne takto to skusam. Uspavala som ho od pol osmej, o pol desiatej som ho uz zufala zobrala na ruky a az tak zaspal
Rok a pol nie je babatko, ja ze nejake 2-3 mesacne... normalne daj do postielky, sadni si k postielke, daj mu ruku dnu a ignoruj... ked zacne plakat, zacnes hladkat... proste nech vie, ze si tam... nevyberaj, nerozpravaj sa, nezazinaj, nereaguj...dieta je najedene, prebalene, unavene, len stresuje... po tyzdni sa nauci... len tam bud pritomna, pri nom, nechaj mu tu ruku...drzim palce...
@anjelicek26 presne tak
Od narodenia v postieľke..žiadne uspavanie ma rukách..😉 vaňa, pyžamo, mliečko a posteľ ..povieme si rozprávku, hladkam a zaspinka..posledné dni si nosí do postele autíčka, tak sa s nimi chvíľu ešte počas zaspavania zabava..ale leží kľudne 😊 von ho už nevyberam..tak isto poobedny spánok.. keď sa ide spať, von z postele už nesmie 😊
@anjelicek26 dakujem za radu, ale keby mi to fungovalo takto, ako pises, tak nepisem sem. On sa snazi z tej postielky vyliezt, lomcuje stenami postielky, vykrikuje, "cem doje." Proste si nelahne ani za svet. V manzelskej detto, s tym rozdielom, ze odtiel vie zliezt dole. Inak neplace, len vmysla
@ilianalu musíš byť vytrvalejšia jak dieťa.. neustupit..u nás keď vymýšľa, rázne poviem spinkať a nevymyslat a to už vie, že proste nemá na výber.. máme málo takých dní, ale tiež raz za čas skúša.. neúspešne u mňa..musíš ho proste ignorovať..on pochopí a prestane skúšať.. len to chce tréning..držím palčeky 😊
@ilianalu tak ty mas snad dlhsiu snuru ako dieta... aj keby to ma trvat prvy raz hodiny, proste tam sed a nereaguj. V ruke mas mobil, rob si svoje. Ono je to o tom, ze dietatu si x-krat ked revalo proste povolila a nakoniec ho vybrala a uspala na rukach, muselo len "dostatocne dlho revat" a to tvoj syn vie a nema absolutne pojem o case, takze proste reve dalej a reve... ja ked vyberiem dieta (hovorim o detoch okolo 1,5 roka a starsie), tak ho uz spat potom nedam... Priprav si zelezne nervy... takto ste otroci obaja, ty uspavania, ono ma mega stres z kazdeho spanku "ako a kedy ma mama konecne vyberie"... ono potrebuje mat istotu - ze nevyberies... paradoxne to mu pomoze zaspat....
@monicatko20 akoze nic v zlom, ale prisli ste mi poradit, alebo sa chvalit?
@ilianalu čím som sa chválila?!Píšem čo zaberá u nás..a tak isto čo by si mala skúsiť..
@anjelicek26 pises stale o strese, ale aky stres? On je v pohode, plakat ho nenecham. Uz dva tyzdne mi chodi spavat okolo desiatej, pol jedenastej v noci, len preto, ze sa snazim vydrzat.
@monicatko20 ale pises,ze to mate od narodenia takto. Takze mi nedavas ziadnu radu, neriesis problem. My sme to tiez tak mali, ale nastala zmena, pytam sa, ako mam riesit tuto zmenu. Ved citaj poriadne
@ilianalu áno od narodenia..ale písala som ti aj to, že malý má tiež svoje dni keď skúša, vymýšľa, ležím pri ňom aj 1.5hodiny kým zaspí..150x mu zopakujem, že už musí ísť spať.. potom je zas istý čas pokoj..toto ničím iným jak vytrvalosťou nezmeníš.. neexistuje žiadny čarovný prútik.. neviem jaky máte režim pred spinkanim..nepapa niečo sladké na večeru co mu dodá energiu?Pripadne skus biely šum..My mame uspavacieho macka napríklad..mne odkedy malý chodí sme každý deň večer ešte vonku aby sa unavil..
@monicatko20 este mu sladke nedavam nic. Ono je ale asi aj rozdiel v tom, ze takto to mate od narodenia. Nam sa to zvrhlo po ukonceni kojenia, on naberie druhy dych v posteli a nastane rodeo. Vylieza aj na mna, tapka ma. A nechcem byt na neho pred spanim zla
@ilianalu áno spinkanie v postieľke máme od narodenia..ale tiež mal obdobie kedy skúšal.. keď sa začal stavať na kolienka, švornožkovať, chodiť..toto boli ozaj etapy ktoré si najviac obnášal spánok..robil presne to isté, čo opisuješ ty..lietal v postieľke, plakal, že chce von, hlavu si vopchal medzi tyčky tak, že sme museli rozoberať postieľku 🙈🙉 ďalšia vlna prišla keď sme v 15 mesiaci vymenili postieľku za veľkú posteľ.. najväčšia sranda bola postaviť sa a behať hore dole..no ja som veru pár krát zvýšila hlas (nevravím, že som po malom zjapala v noci) ale žiaľ inak to nešlo.. potom sme si blabotali ešte aj hodinu v posteli ale zaspal..von som ho nedala..Ozaj ho skús pár dní proste ignorovať, nevyber ho..nechaj ho nech si vybije poslednú energiu a ver mi, že od únavy padne 🙏 toto chce len tréning nič iné, ale musíš mat väčšiu trpezlivosť jak dieťa..
@ilianalu kedy ho ukladáte? Možno ešte nie je unavený.
@ingrid2304 o pol osmej. Na rukach zaspi do pol hodky
@ilianalu neskúšali ste neskôr? Náš zaspáva so mnou v posteli počas dojčenia, ale ak nie je dostatočne unavený, môžem sa aj o zem hodiť, a nezaspí.
uspavaj na manzelskej posteli, lezte spolu.. ked ti zaspi na rukach, tak ho vezmi do narucia aj v tej posteli a snad zaspi aj poleziacky, nemusis ho nosit.. do postielky ho prelozis potom, ked tvrdo zaspi.. a tiez by som pouvazovala nad neskorsim ukladanim.. ked aj na rukach zaspi az za polhodinu, podla mna este dost unaveny nie je
@ilianalu keď zaspával pri kojení, tak si ho asi držala na rukách ? Bol navyknutý na tvoju blízkosť a ruky, tak asi preto je to teraz pre neho problém. (to tipujem) Nájsť - skúšať ako by sa dal ten zvyk nahradiť.
Daj do postieľky a chod preč. Keď príliš kričí, prídi, skontroluj, ulož akonobycajne a chod a trvaj na tom. Zaspí.
@ilianalu ak zaspi na rukach do 30min, davas ho skoro spat. By ma piclo, keby mam dieta na rukach uspavat pol hodinu!
Nasa ma 13m (12kg) - obedny spanok uspavam na rukach. Lahne si mi na rameno, prejdem sa po dome a max do 5min spinka. Polozim na gauc a 2 az 3hodiny spinka. Vecerny spanok - lahnem si s nou na postel, vzdy ked vidim ze je unavena (nie ze "ja chcem, aby sla spat 😂" cca 20:00 )... Necham ju, nech si robi, co chce, po chvilke sa prituli a zaspinka. Nerozpravam sa vsak s nou, lebo by to trvalo vecne. Takto ju to omrzi a zaspinka.
@ilianalu Neskusala si uspta presne v takej istej polohe ako ked si kojila, ale bez toho kojenia? Sedis na posteli a on ti lezi v lone v naruci. Podloz si vankus pod ruku aby nebol tazky a ked zaspi, preloz do postielky. My sme takto uspavali sediac v kresle. Ked uz bol pritazky na prenasanie, zacali sme uspavat na manzelskej posteli. Tiez mal z toho zo zaciatku rodeo, lebo postel bola dovtedy miesto kde sme sa jasili a tak v momente co sme lahli sa zacal jasit. Ja som sa len tvarila ze spim (a velakrat aj zaspala). Tiez to trvalo dlho kym zaspal. Hodinu bezne a velakat aj 2 hodiny. Asi po mesiaci mu doslo ze na posteli sa teraz vecer nejasime.
@ilianalu ahoj, u nas bolo toto "lomcovanie postelnymi zabranami", kopanie, hryzenie...a snaha dostat sa z postele (spolocne spanie) tak isto. Uspavali sme aj 3 hodiny a mali sme toho uz dost. Preto sme to vyriesili tak, ze sme ju zacali budit o 7 rano. A mala este 1 spanok pocas dna, ale nesmel byt dlhsie ako do 16 tej. No a ak lomcovala zabrabami, zaviedli sme si pravidlo 15 akademickych minut. Po 15 min sme sli von z postele. 30-45 min si dokoncila svoju "agendu"...(auticka, knizky a pod), nasledne smer postel, mliecko a vytuhla.
Zistili sme, ze najlepsie co sme mohli spravit bolo len ju skor zobudzat skor a mat to pravidlo 15 min. Nikto z nas nebol frustrovany, uspala sa rychlo a bol klud. A to sme pol roka uspavali aj do pol noci, no na prasky sme uz obcas boli, kludni len unaveni, ze sa nestihame ani porozpravat.
Spoločný spánok