Ako uspávate 4-ročné deti?

20. feb 2024

Ako uspavate svoje 4 ročné deti?
Môj nie a nie zaspať. Unavený je dosť chodím s ním von každý deň. Večer prečítam mu rozprávku, dám pusu a idem preč z detskej. No on vymýšľa, po chvíli reve že chce aby som bola pri ňom. Idem sadnem si prinho po chvíli odídem. Zas reve že on sa boji sám v izbe. Ležím s ním v jeho posteli, zakaždým chce napiť sa potom cikať a stále niečo. Pokiaľ zaspí je aj 22 hodín. A ráno nevie vstať do škôlky, vstavame o 5tej.
Ja neviem, ako ho uspať, aby spal v izbe sám? Rodina hucka do mňa že už dávno mal dosť sám.

michu_
20. feb 2024

moje deti spia pri mne stale a to su starsie ako tvoj ;) ale nam to zas takto vyhovuje vsetkym.
ja by som si na tvojom mieste ho zobrala k sebe , boji sa, ak je to teda mozne, a ked sa bude zas citit istejsie, odide sam do svojej izby. ;)

lilyianka
20. feb 2024

Mame také obdobia,že spim pri nom v izbe alebo spí sám. Teraz asi 2 týždne už spí znovu sám. Teda dám ho spať, samozrejme nezaspí hneď,niekedy aj 2h to trvá. Ale bud sa hrá alebo niečo robí na posteli. Ak vylieza z izby iba poviem nech ide naspäť a spí.

andrea_82
20. feb 2024

Starsieho syna som do 5-tich rokov uspavala tak, ze som sedela pri nom a drzala ho za ruku. Nech si rodina huci, kolko chce, dolezite je, co vyhovuje tebe a synovi. Neboj, do 18-tky ta v izbe nebude chciet. 🙂

selest
20. feb 2024

S detmi si lahneme, uspime a potom prelozime do ich postielok. Nechame svetielko keby sa v noci zobudili aby sa nebali prist k nam do spalne. Vacsinou sa rano zobudime zas vsetci spolu😅 niekedy ak velmi place v noci niektory tak nemam problem lahnem k nemu alebo pride ku nam. Co ta po tom co kto hovori. Rob ako ti vyhovuje. Mne napriklad vyhovuje uspat deti do 20tej hodiny, aj ked to znamena ze s nimi niekedy aj hodinu lezim,hovorim rozpravky atd. Vacsinou ale zaspia do max 15 minut. A my mame potom cas na pekny vecer s muzom. Co by som mala z toho ze sice dieta nutim spat same ale boji sa tak vymysla a nezaspi do noci..

dzejny656
20. feb 2024

Naša 4 ročná spí v posteli s nami, uspávame ju tak že si jeden z nás k nej ľahne. Ale teda zaspí za 5 min. žiadne 2 hodiny tam neležíme. Nám to nevadí ze spí s nami, v noci sa vôbec nebudí a spí pekne celú noc cca 11 hodín takže sa v pohode vyspíme. Má aj vlastnú izbu a postel, ale spat tam nechce takže ju nenutime.

victoriab
20. feb 2024

Moj tiez nespi sam, ani nezaspava sam. Nwmame miesto na izbu, postel v spalni ma na okrasu, teraz v nej asi tyzden spi, v noci sa po troch hodinach budi a je zas v nasej 😏 kazdy vecer uspavam ja, tj musim s nim lezat v izbe, samozrwjme, vzdy zaspim.

michelle567
20. feb 2024

Bolo by mi jedno čo si rodina rozpráva. Keď vstáva ráno o 5, príde mi pre 4r spat o 10večer dosť neskoro. To by som ho radšej vzala k sebe

erinka90
20. feb 2024

Nam sa poslednu dobu osvedcil tento postup: ulozim dcerku (4 r.), zapnem slabe svetielo, dam jej hracky do postele, len nieco male, necham otvorene dvere, par x za nou ja vojdem, niekedy ma ona vola, stale ju ubezpecim, ze pridem, po cca 10-15 minutach ju omzria hracky, uz ju taha spat, tak hracky odlozim, zakryjem, svetielko necham nadalej svietit, aj dvere otvorene,a tak odidem a zaspi. U nas bol tiez problem ze revala a nechcela ostat sama. Takto citi, ze sme tam, a nie je uplne osamote a spokojne zaspi.

erinka90
20. feb 2024

@erinka90 zabudla som napisat, ze vnoci spim snou v detskej izbe, manzel spi s mensim v spalni.

gleep1
20. feb 2024

Rodina a jej pochabe názory su dôležitejšie nez synov spanok? Pozri sa kolko hodín spánku potrebuje taj stare dieta a kolko ma tvoj syn. Spánok je extremne dôležitý pre vývin mozgu, pre imunitu, pre psychickú pohodu, pre vsetko. Moja ma takmer 4 roky a v zivote nezaspala sama. V živote som to od nej ani nechcela. To, ze dieťa potrebuje pri sebe rodica je prirodzene, Geneticky vrodené, pocas spánku su ludia velmi krehky na nebezpecenstvo a dieta preto potrebuje pri sebe citit rodica. Kasli na kretenov, sory za výraz ale to su všetci co ti to komentujú, a náplň tvojmu synovi prirodzene potreby a zariad aby mal tolko hodín spanku kolko v jeho veku potrebuje. To ma byt pre seba ako matku prvorade, nie to, kto co povie

marianarem
20. feb 2024

Vies co moj do 3.5 roku zaspaval ukazkovo sam a potom sa to zrazu zmenilo a chce mat niekoho pri sebe. Takze jednoducho kym nezaspi, tak je niekto pri nom. Aj tmy sa zacal bat, takze ma aj svetielko na noc. V decembri mal 4 roky a nejdeme to zatial nijako riesit. Dospeli maju tiez vselijake potreby a mnohi radsej spia s niekym ako sami, tak co je na tom. V rodine, ktora do teba hucka, spi kazdy sam vo vlastnej izbe?

gloria31
20. feb 2024

Môj bude mať v októbri 5r. Prečítam rozprávku a keď po prečítaní nespi ešte ležím pri nom kým nezaspi

autor
20. feb 2024

Svetlo má aj on takú žabku čo svieti na stenu oblohu mesiaca a hviezdičky. Ja ledva vmestim prinho a posteľ má 90x200 posteľ. Aj keď ležím pri ňom tak ležím aj 2 a vyše hodín a niekedy skôr zaspím než on. Večer by som si aj rada oddýchla alebo porobila niečo no nemôžem lebo musím pri ňom ležať. Spí 7 hodín niekedy aj menej za noc. Keďže spí v škôlke doma večer nevie zaspať.
Skúšala som aj v spálni nech spí so mnou, ležal hodinu a potom chcel ísť do svojej izby spať.

denden77
20. feb 2024

nasa ma 3,5.. zaspava tak, ze si lahnem k nej.. niekedy ju hladkam, skrabkam, niekedy jej poviem, ze som unavena a budem ju len drzat za ruku.. zaspi, odchadzam.. akurat sme tiez doma riesili, ze ako dalej.. a ja som na moje vlastne prekvapenie povedala, ze kaslem na to.. chce ma tam mat, tak tych par minut (z 98%) "prezijem".. ani sa nenazdam a uz ma bude z izby vyhadzovat 😁

mamamasama
20. feb 2024

Neviem. Moji spia s nami. Su zvyknuti, ze sme s nimi celu noc, aj rano. O 19:00 ukladame. O 19:30 spia. My s manzelom si ideme medzičasom dole uzit jeden druheho a potom k nim. Deti by mali spat s rodicmi, kym potrebuju.

beata_k
20. feb 2024

A preco pri nom lezis? Ved si sadni na kraj postele.
Uspavam tak, ze si k nemu sadnem a pockam kym zaspi. Merzitym pozriem net.

autor
20. feb 2024

@beata_k Lebo keď si sadnem rak reve že mám si ľahnúť. A keď si pri tom kukám do mobilu tak hovorí že vidí svetlo a stále niečo hovorí a mrmle a vždy zaspí až po 2 hodín. Aj keby sme si ľahli o 21 tak zaspí o 23 mám to odskúšané.

dididudu
20. feb 2024

Od narodenia zaspávajú úplne sami dám pusu zavriem dvere a to 10 min spia. (7 ročný a 2 ročná) všetko je to o Tom ako si dieťa naučíš 😊

eternity24
20. feb 2024

Ja spím tiež s malou, osprchujeme sa, trošku pozerá rozprávku, ideme vyčistiť zuby, prečítame knižku, pomodlime sa a spíme. Teda ona, keď zaspí idem si ešte niečo urobiť, naložiť práčku alebo… spíme alespolu, ma 4 roky.

selest
20. feb 2024

Moj mensi tiez horsie zaspava ked spi cez den v skolke. Vtedy sa veru uspava od siedmej aj do osmej vecer. Vynimocne nezaspi az o 22hej, to uz viem ked muz povie ze bol v pyzame ked isiel po neho do skolky ze dlho cez den spal. Pomaha pravidelny rezim. Presny cas vecera, vana, rozpravka a vsetci do pyzama postele zhasnut vsade a vsetci akoze spat. Ked nevie zaspat rozpravame si pekne veci, co sme robili cez den, rozpravky, ziadny mobil to by nezaspal. Pochvili poviem ze budeme chvilu tisko ze si oddychneme a potom si este povieme rozpravku. Vacsinou do tej osmej spi. Nech si vravi kto chce co chce ale ak mam byt do 22hej na neho nervna ze nesli alebo ho nechat sameho v izbe z kt bude aj tak vybiehat tak radsej mame pekny vecer a potom aj klud s muzom Nebude to trvat dlho a deti vyrastu a zavru sa do izby len co pridu zo skoly...

ivangeline
20. feb 2024

Na obed spi? Kedy chodieva vecer? Pockala by som pri nom. Sam v izbe vie byt blbe..

zorkahorka
20. feb 2024

Starsi syn uz davmo zaspaval sam, mladsi je ina povaha. Musim pri nom lezat,,drzat za ruku. Ale! Nedovolim vymyslat, odbiehat. Zhasnem, musi byt ticho a zaspi
Ps: pre boha, rano o 5.h? Preco tak skoro?

annamivo
21. feb 2024

Dňom presťahovania sa do nového domu sme ich dali spať do svojich izieb( 3 a 6 r), dovtedy sme boli všetci v 1 izbe. Pozrú večerníček, umyť zuby, pomodliť, rozprávka, ak ešte uspávanka a odchádzam. Prídem skontrolovať o chvíľu, dcéra zaspí do pár minút, starší aj o hodinu ale on nemá problém fungovať v škole. Ráno vstane sám pred budikom. Všimam si napr, že lepšie zaspia keď sú cez deň veľa vonku, málo pozerajú do Tv, mobilov. Obaja mi prestali spať poobede hneď po 3 roku. Proste nezaspia, zvykli sme si.

autor
21. feb 2024

@dididudu Ako dieťa naučím, s tým nesúhlasím. Vieš koľko som ho ucila aby zaspaval sám v izbe, no on nechce byť sám odbehuje reve keď nie som pri ňom. Skúšala som všetko mozne aj nechať ho vyplakať no nezaspal stále nariekal mami buď pri mne.
@selest Ja som skúšala dať spať o 19, o 20, o 21tej no stále rovnako zaspí. Jednoducho keď spí na obed v škôlke tak večer je problém zaspať. Pravidelný režim má večer, aj rozprávku mu čítam, dáme si pusu a zahasnem. Len lampu má čo svieti na stenu mesiac s hviezdami. Není to silné svetlo no to si pýta každú noc zapnúť. Keď ho nechám samého v izbe buď reve za mnou alebo odbieha z postele za mnou. Dôjde aj do spálne že bude pri mne spať no po chvíli ho to prejde a chce do detskej. Tak sťahuje svoj paplón vankúš plysakov naspäť do detskej. Chvíľu rozprávame čo zažil cez deň, potom lezime potichu. A začne ja chcem piť potom ja chcem cikať, potom ja este nechcem spať. A každý večer to isté. Ja by som tiež niečo večer ešte porobila alebo si prečítala knihu no nemôžem. Musím byť pri ňom. Keď má lepšie dní zaspí o 21tej keď horšie tak až o 22tej. A to niekedy ja zaspím skôr než on. Mobil nemá vôbec nepoužíva žeby ho to rušilo. Neviem čo ešte skúsiť aby normálne zaspaval.
@ivangeline Bohužiaľ v škôlke musí spať na obed. A potom večer máme problém zaspať keď zaspí často aj po 22 a ráno o 5tej vstávať. Doma nespí na obed od 1,5 roka, príklad cez víkend zaspí normálne medzi 19 a 20 hodín.
@zorkahorka Preto tak skoro lebo pokiaľ ho vychystam všetko, chodíme ráno o 6tej už je v škôlke medzi prvými. Potom ja idem do práce.
@annamivo Ja s mojím chodím von každý deň poobede, no v rámci času. Doma musím aj navariť čo to upratať nemôžme byť stále len vonku. A o oddychu ani nehovorím, nemám čas kedy si oddýchnuť. Preto by bolo dobré keby večer zaspal skoršej. Môj nespí na obed od 1, 5 roka len v škôlke musia späť na obed

dididudu
21. feb 2024

Treba dieťa od narodenia k tomu viesť... Žiadne že spať pri mne a neviem čo ... Ja som kojila malú rok a pol po sediacky náschval aby som nezaspala a hneď ju dala do postieľky tak isto sme nastavili režim od narodenia a proste keď som ju dala spať tak spala aj keď niekedy to trval dlhsie ale ležala pekne .. vedela že do postieľky sa chodí spinkať, nedávala som ju len tak tam že potrebujem si dačo urobiť bachnem tá do postieľky ..chodila tam len spať čiže vedela keď som ju tam dala že je čas na spanie... Fungovalo mi to tak pri všetkých troch deťoch takže dačo na Tom bude 😊

dididudu
21. feb 2024

Ona dokonca nikdy sa v postieľke nepostavila, vždy pekne ležala a čakala kým prídem ju vziať. Máme kameru čiže vie že ju vidim a máme tu kameru stále, má už veľku posteľ a aj tak pekne leží, nebehá nič. Ráno keď vstane, leží kym neprídem do detskej takže tak.

nikolk0
21. feb 2024

@autorka tento problém máte len cez týždeň keď synček spi cez obed v škôlke ? Alebo aj cez víkend ? Píšete , že vam syn prestal spávať cez obed od 1,5r.. ako to je cez víkend keď ho cez obed spinkať nedáte ? Ako zaspáva večer ? Tiež má problém zaspať bez vás a trvá to dlho ? Ak nie tak problém bude v tom , že spáva v škôlke cez obed , riešila by som to potom dohovorom so škôlkou či musí cez obed spat alebo či sa nemôže niekde v inej miestnosti potichu hrať pripadne len ležať v posteli a spat nemusí .. a aj by som sa porozprávala so synom prečo vás chce mat pri sebe , prečo tak dlho zaspáva a či sa vlastne niečoho boji keď má byt sám v posteli alebo mu vysvetlila , že maminka je tu nechala by som svietiť svetielka ktoré má a nechala otvorené dvere, ubezpečila by som ho , že kedykoľvek má zavolá tak ihneď prídem a som tu pre neho , chvíľku by som pri ňom ostala a znovu odišla ak by protestoval zase by som zopakovala , že som tu pre neho a hneď prídem keď má zavolá.. mohlo by to zafungovať len to nebude samozrejme hneď ..

autor
21. feb 2024

@nikolk0 Áno len cez týždeň keď spí na obed v škôlke. Cez víkend keď nespí na obed tak zaspí v pohode. Zaspáva medzi 19 a 20 hod cez víkend podľa toho ako je unavený, no väčšinou zaspí do 10 minút. Tiež chce aby som ležala vedľa neho. V škôlke som sa na to pýtala a musia tam deti spať na obed. Tak jedine len dočkať ešte dva roky pokiaľ chodí do škôlky a len vydržať toto obdobie.