Ako uspávate 11-mesačné dieťa?

10. nov 2023

Mamičky pomoc som hotová. Máte nejaké rady ako večer uspať dieťatko na UM? Dcera ma 11m, posledné tri mesiace už nie je kojená. Problém je že nevie zaspať na fľaške. Vypije mlieko a dostane nový príval energie. Keď ju nechám vyhrať sa, to je celé zlé. Zrazu ako keby zabudla že je čas spánku. Proste začne sa hrať, lozit, viskat, pozerať knižky. Takže Uspavame ju na rukách ale je to hrozny boj. Trhá mi vlasy, škriabe, driape tričko a najnovšie kope do brucha, stipe. Uspavanie trvá hodinu a po každom som dobitá, unavená, frustrovaná a ubolená. Neviem čo robiť. Každý večer mam uz úzkosti z uspávania. Spať chodí 19.30, málokedy zaspí skôr ako 20.30. Cez deň spí 2x, poobedny spánok netrvá dlhšie ako do 15-15.30.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svokrinjazykmonika
10. nov 2023

Ležím s ňou v posteli, chvíľu sa hráme, potom sa robím že spím a ona sa tu hrá a blázni, túli ku mne až kým tiež nezaspí.

autor
10. nov 2023

@jj298 toto u nás neplatí, ak ostane sama v izbe tak spustí hrozne silný plač

autor
10. nov 2023

@svokrinjazykmonika mam odskúšané, akonáhle sa začne hrať, uplne ožije a prichádza hodina-hodina a pol hrania, jašenia, zabúda na spánok a musim aj tak douspať na rukách.. a ak by som sa tvárila, že spím, reálne by niekoľkokrát zletela z postele, ona je strasne neposedná

petamich
10. nov 2023

a ak ju skusis dat spat neskor? my sme s nim nebojovali, ked mal taketo obdobie, ze nechcel zaspat, tak sme poobede budili najneskor o 15:00 a do postele siel 20:00 a tak fungujeme uz snad rok (a naucil sa, ze vypije mlieko, rozlucime sa a odchadzame)

4stanka4
10. nov 2023

Ja som dávala spat tak ze mala bola v postieľke a ja na posteli, keď začala vymýšľať tak som jej len hovorila ze už ide spinkať, ssss. Potom ma v roku a pol vyhodila z izby a odvtedy zaspáva sama 😀

majkamasar
10. nov 2023

Uz asi nepotrebuje 2 spanky cez den. Aj my sme tak bojovali. A po prejdeni na jeden spanok najdlhsie do 14.30 to prestalo.

autor
10. nov 2023

@petamich nepomohlo, ona ako keby nerozumie ze to mliecko je signál k spánku.. nejako si to nevie prepojiť.. môže byt hore aj 6 hodín ale večerné zaspávanie je hrozný boj, cez deň uplne ok, vypne ju od únavy a spí.. večer nie a nie zaspať

autor
10. nov 2023

@majkamasar skúšali sme jeden spánok. Ale ona ešte nevie od rana vydržať do obeda/poobedia. Ráno ju vypína už po 2 hodinách od prebudenia. Dopoludnie je hrozne ťažké, ak nejde spať 😔

juafs
10. nov 2023

tak by som jej nechala iba doobedný spánok,poobedný by som jej nedopriala🙂

autor
10. nov 2023

@juafs pochybujem, že to dá.. z prvého spánku sa prebúdza okolo 11.00. Predpokladám že na poobednej vychádzke by ju vyplo..

autor
10. nov 2023

@juafs cez deň vydrží nespať 3-3,5 hod.. potom sama zaspáva od únavy.. osem-deväť hodín bdelého okna je veľa

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vkatush
11. nov 2023

Ja mám tiež skoro 11m, cez deň uspávam na fitlopte, lebo samému by to dlho trvalo, to zaspí len ak už má fakt dosť. Počas dňa má 2 spánky, ale sem-tam si dá ešte večer krátky šlofík, takže 3. Nechávam to na neho, koľko chce, koľko potrebuje.

A večer áno, sme na tom podobne, ale ja to nesílim. Vypije mlieko, umyjeme zuby a ide sa ešte šaliť. Čítame knižky, hráme sa s hračkami, túlime sa, skáče po posteli a ja ho nechám. Niekedy pol hodina, hodina, hodina a pol, podľa toho, koľko spal cez deň a ako je unavený.
Potom keď cíti, že už chce spať, tak si ľahne medzi nás, síce sa vrtí veľa, pretáča, doslova akoby si hľadal miesto, ale tak do 10 minút zaspí sám.

Keď som sa ho snažila uspať nasilu, tiež som bola z toho zničená. Keď ho nechávam vyhrať sa a samého si vybrať, že ide spať, odvtedy úplná pohoda. Ale zase chodíme spať neskoro, okolo 21 sa ukladáme, ale niekedy zaspí až 22. Ak by som chcela, aby spal o 19-20, tak by som musela strážiť poobedný spánok Max do 14tej, čo niekedy nie je reálne.

andreatytler
11. nov 2023

Urcite by som neuspavala na rukach ak sa tomu tak urputne brani, ale neviem poradit ako to teda urobit. Ked bola kojena, tak zaspala na prse bez problemov? Tieto problemy nastali ked si prestala s kojenim?
U nas bolo najhorsie obdobie na vecerne uspavanie vtedy ked sa syn naucil stvornozkovat. 2 hodiny na mne skakal kym zaspal. Ako tak sa ukludnil az ked vedel sam chodit, cize 5 mesiacov to trvalo.
Podla mna sa bojis opravnene ze tato party co ona robi na posteli sa moze stat pre nu predspankovym ritualom a bude to robit kazdy den. Neskusala si citat knihy, alebo spievat, alebo nejaku relaxacnu hudbu? Alebo nejaku cinnost, ktora by ju donutila sa nehybat na urcity cas a potom by unava urobila svoje a zaspala by.

konikkon
11. nov 2023

Môj 7 mesačný syn má 2 spánky a spí cez deň spolu 3,5 hodiny, keď vstane neskôr ako 15:00, večer má problém zaspať skôr než 19:30/ 20:00. Staršia dcéra v tomto veku mala už len 1 spánok 2 hodiny cez obed a v noci mi spala od 20:00 do 8:00... Každé dieťa to má inak, ale hľadaj príčinu v denných spánkoch, pravdepodobne ich nemáte dobre nastavené, a na tento vek ich už je veľa, treba ubrať. Ale všeobecne, je v poriadku, ak ročne dieťa má večierku o 20:00 / 20:30.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svokrinjazykmonika
11. nov 2023

Súhlasím že 2 spánky ešte určite potrebuje. A dala by som šancu tomu zaspávaniu na posteli. Zabezpečiť ju aby z nej nezletela. Aj moja sa tam hrá niekedy aj hodinu kým zaspí. Ešte sa dlho vrtí kým si nájde polohu a tvrdšie zaspí. Vypnúť svetlo, mať len také jemné, orientačné, pustiť nejakú hudbu úplne po tichu a blázniť a oddychovať tam s ňou. Ono to nepôjde hneď ale zvykne si na to a časom bude zaspávať rýchlejšie.

kitycat
11. nov 2023

Uplne neporadim lebo nastastie zaspi pri kojeni, ale medzitym sa niekolkokrat odpoji, posadi, zatlieska, vstane o celo postele, polozi a obcas chce zliezt. Ja volam, ze tu som nech ide spinkat a sssss, beriem len ked je ozaj pri kraji. Vala sa po mne, potom lahne na postel, zoparkrat pokus o mostik a odkvecne, ale v posteli su len vankuse a perina a odkedy mame zavesy aj tma lebo to sa hrala s presvitajucim svetlom.

Zrus tie knizky nech ju nerozsantia? Ako sa k nim dostane?

maryetta
11. nov 2023

Posunula by som to aspon o pol hodky neskor. Tym ze poobede spava do tej pol 4.
A u nas to bolo ze kazde dieta ine. Prvy zaspaval na prsniku. Druha na rukach-vyse roka. Tretieho som dala so postieky a v pohode.
Niekedy ked si nevedeli rady alebo ze proste nezaspali tak som si lahla k nim. Vedeli ze som tam. Tma. Takze nemali priestor ani na hru ani na zabavu.

autor
12. nov 2023

Baby, skúsila som cez víkend všetko. Sme v móde, že malá zaspáva sama, ja pri nej len ležím. No je to morda. Malá je nezastavitelna vrtuľa a dlho predlho trvá, kým sa vyblázni a zaspí. Aj tak ju musim douspat na rukách, inak by nezaspala ani za tri hodiny 🙈🙈🙈 skúsili sme dnes posunúť aj denne spanky, no žiadna zmena.. rozmýšľam nad prechodom na jeden spánok.. ale malá mi stále zaspáva v kočíku na doobednej prechádzke, neviem, ako ju udržím hore

andreatytler
12. nov 2023

Vydrz aspon 2 tyzdne. Po par dnoch je tazke robit zavery. Na spanok vdy potrebujes aspon 2 tyzdne aby si videla zmenu. Uspavaj nadalej takto ze budes ty vedla nej spat na posteli. Ziadna interakcia a ak sa chce ona blaznit, nechaj ju. Az ked sa to po 2 tyzdnoch vobec nezmeni, skusala by som zrusit ten obedny spanok.
U nas to je presne tak isto. Syn nezaspi ani ked je neviem ako unaveny.
Ked sme zacali uspavat takto ako ty na posteli bolo to tiez otrasne, lebo dovtedy sme sa na posteli vzdy iba jasili a blaznili a tak ked sme isli vecer na pstel, zacalo rozambo. Ale asi po mesiaci uz ho to prestalo bavit. Skus ju niecim zaujat ako tie knihy, alebo audiorozpravky, alebo hudba.

mionag
20. nov 2023

Zbezne som precitala vase prispevky...moje poznatky od dvoch deti: aj spankova poradkyna mi radila pri problemovh s malym ze ranny spanok treba posunut. Ja mam 10,5 mes syna a davam teraz po cca 4 hodinach. Ak ju zabavite vydrzi. A poobedny spanok kratsi, len polhodinku. Davam ho spat az okolo 20:30.
Ak zavadzate zmenu tak NIKDY sa neprejavi po jednom dni. Treba aspon tyzden, inac to nema vyznam. A ked vam zaspava na poobednej prechadzke tak ju skratte tak aby nespala dlhsie ako treba.