Ako uspať 2 deti?

15. aug 2024

Ahojte mamičky🙂

Idem si k Vám pre radu, mám 2 a pol ročný rozdiel medzi detmi. Starsia ma 3 a mladsia ma pol roka. Sme skoro stale same doma, takze potrebujem vediet ako ich uspat a necakat na muza kym pride neskoro z prace domov, aby uložil starsiu. Poobede sa este da ulozit ta mladsia, starsej dam tablet a sedi pri mne. Ako - tak pocuva, no tym ze poobede nespi, tak vecer je uz unavena a ked chcem malu uspat skace po posteli a robi hluposti, aby mi mala nezaspala. To iste v kociku, ked skusam uspavat, schvalne krici a pod. Vecer sa v kociku nepaci uz velmi ani malej a v nosici mi nechce mala vobec byt. Uspat starsiu na noc akor sa tiez neda, lebo mladsia stale krici a vecer uz vydrzi len na rukach. Same zaspat nevedia ani jedna a nikdy nevedeli. Mladsia zaspava na prsniku alebo hojdanim v kresle po papani a starsia tiez na mne alebo hladkanim v postielke. Budem rada za kazdu radu ako to vymyslieť. Od septembra ide starsia do skolky, takze bude musiet chodit spavat skor. Ideálne, ak ste mali podobny vek rozdiel a ako ste to vy riesili;) Vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu🙂

domka222
15. aug 2024

Mám 2 roky rozdiel medzi deťmi. Keďže spávali so mnou v izbe,tak staršie pri mne v posteli na jednej strane a mladšie malo postieľku z druhej strany. A tak sme spávali odmalička . Samozrejme sa večer spolu pováľali na posteli a potom každý na svoje miesto a spať.

gabika0825
15. aug 2024

Prečo nedavas 3 ročnú spať? Bude to potom ťažké v škôlke keď tam deti poobede chodia spať a ona je od toho z domu odvyknuta. Ak je takto hyperaktivna tak tablet by som zakázala, keď ti nechodí spať poobede tak aspoň vymyslieť nejakú aktivitu zatiaľ, pohrať sa s ňou vo vedľajšej izbe, však nie je možné aby aj večer necitila únavu a skákala po posteli.

majlo1234
15. aug 2024

Mam podobny rozdiel, a ked sme zo zaciatku usoavali sami, zvykla so uspat najprv mladsiu, a syn zatial pozera rozpravku alebo sa hra-navecer, ked treba spat, potrebuje stihnut pohrat sa so vsetkym😅 mladsiu som polozila do postele vedla nas a potom uspavala jeho. Az mi dosla trpezlivost a zacala som ho davat soat sameho s tym, ze mu necham otvorene dvere, niekedy pustim audio rozpravku a ja sa sprchujem, upratujem kuchynu, aby pocul, ze tam som. A on zaspi aj sam.

panda21
15. aug 2024

2r rozdiel. Spavaju somnou obaja v posteli. Od začiatku fungujeme tak, že starší bol prilepený ma mojom chrbte, držala som mu ruku nejak. Mladšiu som kojila. Teraz ležím v strede, každý na jednej strane a oboch držím za ruku.

mikitilik29
15. aug 2024

@gabika0825 naša doma nespi od 2,5 roka na obed a v škôlke v pohode zaspí. Takže záleží od dieťaťa ci bude spať v škôlke alebo nie🤷

gabika0825
15. aug 2024

@mikitilik29 záleží od návyku. Nie od dietata

mikitilik29
15. aug 2024

@gabika0825 od dieťaťa 😃

gabika0825
15. aug 2024

@mikitilik29 od návyku .

dada13288
15. aug 2024

@gabika0825
@mikitilik29 stale, stale zavisi od dietata... Ja som mala prisnu rutinu, ako hodinky. Nikdy som synovi neporusila rezim a on mi od 3 rokoch (teda uz pol roka) bojkotuje spanok. Nic sme nemenili. Som z toho nestastna, dcera (2roky) dava krasne od 12 -15 poobedny spanok a syn sa jej tam rehoce v izbe a robi jej zle. Ale stale ho nechavam v izbe od 12-14 hod ak nahodou by chcel zaspat. V skolku mame sukromnu chvalabohu, cize hodinku musi polezat a potom ho beru do inej miestnosti sa hrat. Ale v skolke pospi aj, je to 50:50.

dada13288
15. aug 2024

Ahoj, ja som davala babanko spat okolo 19. Nakojila som a odgrgnut a zaspala pekne. Spala v postielke spalni. Syn mal 1,5 roka tak zatial sa hral alebo pocuval pesnicky. Medzi 19:30 -20:00 bol v postielke aj on. Sam v detskej izbe, bez placu. Poriadne som ho pomojkala a dala pusu. Od pol roka spava vo vlastnej izbe.
Uz su teraz vacsi 2 a 3,5 aj ked syn bojkotuje poobedny spanok aj doma aj skolke tak vecer idu krasne obaja spat. Do 20 su v postielkach, stale dodrzujem rutinu. Jedlo, kupanie, zubky, jedna rozpravka a spinkat.

really8
15. aug 2024

Mam rozdiel 18m, polozim starsieho odidem (ma necele 2r), zoberiem mensieho, polozim a odidem (ma necele 4m)

autor
15. aug 2024

@gabika0825 niekedy ju davam spat, niekedy zaspi ale zvyčajne nie. Ona spava do 8 mej takze keby vstava skor, ze ju zacnem budit, tak poobede by mozno zaspala, asi to skusim. V školke tym ze bude vstavat skoro, myslim si, ze zaspi🙂

autor
15. aug 2024

@majlo1234 to by som potrebovala docielit, iu som to skusala, ale o 5 min bola pri mne ze sa boji sama v izbe a podobne, trénovali ste to dlho, kym to pochopil?

autor
15. aug 2024

@really8 no u nas to je tak ze necham malu samu pride ze sa boji a druhu ked polozim najedena okúpanu vsetko ma co ma mat a staci ju polozit a reve ako pavian. Boli od mala zvyknuti zaspavat obe deti same?

really8
15. aug 2024

Nie. Starsi spaval s nami v spalni do nejakych 14 m. Ale nejak 5-6 m zaspaval tak ze sme len boli pri nom. Ziadne pesnicky, hladkanie, skrabkanie, mojkanie, lampicky. Dala som do postielky a bola som v izbe kym zaspal. Potom som ho presunula do izbicky. Najprv len na den, pocase na noc. A tak isto. Iba sme boli pritomni. A teraz uz len dovi. Jasne ze sa musime niekedy vratit lebo vyjde z postele a pyta si napr pit, alebo sa ide hrat alebo nieco. Ale je to bez placu a snazime sa nehnevat ze zase vyliezol. Mladsi si musel zvyknut zaspavat sam, kedze mam maly rozdiel nemohla som si dovolit byt pri nom pol hodinu. Ale zase nenechavala som ho nikdy vyplakat. Ked bol plac prisla som, pohojdala, dala cumlik a zase naspat. Teraz ma 4m a len polozim a zaspi. My ale mame doma pevny rezim, snazim sa ho unavit. U nas nikdy nebol problem so zaspavanim. Horsie je to so skorym vstavanim. Tak napr dnes sme vsetci spolu stastni uz od pol siestej😀

autor
15. aug 2024

@really8 no u nas bol problem vždy zaspat, staršiu som bežne uspavala aj hodinu-2. Ale celu noc sa mi budia, mladsia je hore kazdu pol hodinu na prsniku, takze vlastne ani nespim a to iste aj staršia bola, kym sa kojili boli obe. Na cumel som nedokazala naucit ani jednu, to som sa snazila asi prve 4 mesiace a kazdy cumel letel vsade len nie do ust. Kym konecne zaspia, ja som tak vyšťavená už a potom rano sama nevladzem k nim vstávať o 5-6 tej:/ vidim to tak, ze budem musiet aspon tu starsiu naucit zaspat samu. Vyskúšam všetko možné🙂 ďakujem😊

dominika126
15. aug 2024

Keď sa naše dvojičky narodili, staršia mala cerstvo 3 roky. Zvykla som ich uspavat tak, že dvojičky som uspala (spánok aj uspavanie bol horor, často oboch na rukách som uspávala), staršia zatiaľ pozerala rozprávku a potom prišla na rad ona. Keď sa zmenil spánok dvojičiek, zas som dala najprv spať staršiu a potom prišli na rad dvojičky. Potom okolo toho polroka zas zmena, začali sa budiť navzájom,tak išli zvlášť do izieb, normálne som ich ulozila do postieľky a čakala a behala a behala, lebo rucaliii ako besni obaja, na striedačku alebo aj naraz. Ako kedy... Potom ďalšia zmena, jedna dvojička chcela spať,druhá nie,tak som sa zas tomuto prispôsobila. Akože toto bol fakt masaker, vždy som operatívne riešila aktuálnu situáciu. Teraz má staršia 5,5r., dvojicky 2,5r., spánok je už menší horor, ale uspavanie stále zaujímavé. Teraz ich ale uložím a buď chcú spať alebo nie. Zvykne si k nim muž ľahnúť,alebo sa ešte chvíľu hrajú. Každopádne veľa šťastia, pevné nervy a skúšať, čo zapasuje. Mne každý radil, nech im zladim režimy. Snažila som sa, nedalo sa. Dvojičky sú úplne iné, veľmi rozdielne vo všetkom, majú úplne inú spánkovu potrebu. Kým syn ešte spí poobede, bez spánku by bol na nebydrzanie,dcéra spánok poobede nepotrebuje, prip.raz za týždeň. Staršia si ešte aj teraz občas pospi.

majlo1234
15. aug 2024

Praveze vobec, hned na prvy krat zaspal. Ja som ho viac krat prisla “skontrolovat” aj avetielko mu svietilo na chodbe.