Mám takmer 5m dieťa a zaspáva výhradne na fľaši mlieka…keď ide zaspávať, tak bude plakať a plakať dokym nedám fľašu, nepomahaju ruky, nepomaha cumel (odmieta ho), nepomaha hojdanie, drepovanie, ani lezanie so mnou v posteli, hladkanie, capkanie po zadočku, ani v hojdavaku nam už nechce spávať, ani rozprávky nepomahaju, ani nosič/šatka, jednoducho nič. Odmieta každý spánok, jedine zaspí na fľaši mlieka bez plaču a následne preložíme…je to ale celkom blbé, pretože veľakrát je napapaná tesne pred spaním, nezaspí a následne na zaspatie chce ešte mlieko a potom jej je zle, pri grganí plače a grcá😔 Je to taký kolotoč a rada by som sa postupne začala tohto zlozvyku zbavovat’, ale ako? V kočiku doteraz byť nechcela ale už sa konečne zasa chytá, tam si dudel dá a aj pospí, doma ale nie.
A napapana pred spanim je coho? Tak posunut veceru tak, aby nebola napapana a/alebo znizit davku mlieka pred zaspatim, ked ho nepije od hladu. Ale urcite by ti mnohe poradili proste mlieko nedat a aj to je sposob, len teda to nebude ani rychle ani prijemne.. Podla mna 5m dieta si este moze dovolit pit mlieko pred spanim. Grgat potrebuje? Skusala si nedat odgrgnut? Neplace (a z toho mozno zvracia) len preto, ze uz chce spat a “musi” grgat? Len uvazujem… 🙂
No ja neviem, ale čo je na tom zlé, že takto zaspí? Obe moje dcéry som uložila do postieľky a dostali fľašu s mliekom (píšem o pár mesačných bábätkách) a ani mi nenapadlo, že by to mal byť problém, skôr som si myslela, že to je bežné. Večeru som im vždy vyposúvala tak, aby to sedelo časovo a nikdy nemali problém.
Fu no syna som cca od dvoch mesiacov uspavala na rukách do roka. Keď mal rok tak mu to začalo byť nepríjemné, tak som pri ňom ležala a zaspal tak. Postupne už nepotreboval ani hľadanie, vliezol do postielky a zaspal sam. V kočíku spal tiež dokým mal dva spánky, ale musela som ho stále kočíkat a uspať na takom hrbolatom povrchu.
Keby jej dáš malo mlieka, že napr len 30ml? Aj tak jej bude ťažko na žalúdok? Alebo nejak naplánovať jedenie so spánkom ak sa dá. Mne tiež syn zaspáva s fľašou doteraz. Akože vypije mlieko a potom ide do postielky a zaspí.