Ako spali vaši novorodenci?

29. dec 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako spáli vaši novorodenci mojá ma 2 týždne a som zúfalá celú noc je hore zmenilo sa to po čase?

werony_n
29. dec 2023

Určite zmení, moja malá spala stále inak niekedy veľa, inokedy vôbec, avšak hľadala by som aj príčinu, ako je hlad prípadne bolesti bruška, záleží od toho ci kojite alebo bábätko je na umelom mliečku.

xtina1711
29. dec 2023

Do 4m netreba siliť kedy je deň a noc lebo babetka to nevedia dovtedy rozoznať ale už odmalička majte rutinu že sprcha napríklad masáž a uložiť dieťatko..jasne že sa to úpravi ale dovtedy nečakajte že bude vedieť kedy je deň a noc samé netuší čo je kde je

beata_k
29. dec 2023

A co robis ked je hore? 2 tyzdnove este veeeelmi vela spi, ci je den alebo noc

lucka_ke
29. dec 2023

strašne 🙂

klamema
29. dec 2023

Áno v 3 mesiacoch sa to zmenilo ,ale teraz ma 1a 3 mesiace a zle spáva stále

autor
29. dec 2023

@beata_k snažím sa ju uspať 😅

beata_k
29. dec 2023

Tak asi robis niekde chybu ked ti 2 tyzdnove nespi. Ako ju uspavas?

domak2
29. dec 2023

Prvá dcéra hrozne, kým som neprišla na to, že chce spat nezakryta a pri mne, mala radšej chladnejsie. Syn zo začiatku celkom dobre, ale potom tiež skončil nezakryty pri mne 😅

deniska2706
29. dec 2023

Určite by mala spať
Môj od narodenia prespal celu noc
Daš do postieľky a hotovo, žiadne natriasanie

mimimoje
29. dec 2023

Neboj sa, nič nerobíš zle, sú také deti, čo toľko nespia. To nepochopia tie matky, ktorých deti spali podľa tabuliek. Upokoj sa, v noci sa snaž udržať ticho a tmu pokiaľ to ide, cez deň bežný ruch, postupne sa to zlepší. Moje deti prespali prvú celú noc v 2,5 roku. Ja odporúčam nosič, aspoň na chvíľku bude bábo pri tebe a môžeš sa troška prejsť, alebo niečo urobiť.

simsalabim
29. dec 2023

@beata_k bohuzial, su deti nespavci. Moja starsia proste nespala. Cez den 4x30min a v noci cca od 9.30 do 5 s 3 prestavkani na kojenie. A nebolo tej moci, co by ju spat prinutila. U autorky to ale vyzera na obrateny rezim.

rebrambora
29. dec 2023

Vsetci traja. Pit skoro kazdu pol hodinu, spanie v noci nepretrzite take tri-styri hodinky zacali cca tretim tyzdnom. Ale spali, jedli, spali, jedli. Bola som a momentalne som 😄 hotova, presne kvoli nedostatku spanku a tomu, ze som sa pohlad z miestnost a plac. Novorodenec ale doslovne nosom citi, ci si v blizkosti alebo nie.
Pri vsetkych detoch bolo ukoncenie druheho tyzdna, kt si prechadzam momentalne teraz s tretim dietatom jedno z najnarocnejsich, pretoze kvoli kontaktu telo na telo, ktory sa vyzaduje v tomto case prave oducam. Davaj si ale pozor, lebo toto su tyzdne kedy si dieta naucis a oducis vsetko. Napriklad naucit na spanie v postielke ta teraz bude stat neporovnatelne menej casu a energie ako neskôr, plus to je pre malinke menej stresujuce.
Treba si len najst system a zlatu strednu cestu. Pretoze nechat vyplakat je zle a nechat babatko spat na posteli alebo cecku je len lenivost a nezodpovednost.

moneequa
29. dec 2023

@beata_k kiez by vsetky deti spali🙄

lucia13022023
29. dec 2023

Čo som sa naučila o detskom spánku je to, že sa mení každú chvíľu 🤣 aspoň u nás.
Ako novorodenec spal krásne, celé dni, celé noci.
V 3m prišla prvá regresia a to bol iný masaker. Z dieťaťa co spalo celú noc, zaspával sam sa stalo dieťa co potrebovalo pomôcť zaspať, bol hore každu pol hodinu. Hrôza. A potom sa to zas zmenilo k lepšiemu. A potom zas k horšiemu a takto to išlo až do teraz, kedy (klopem na všetko co sa len dá 🤣) spi celú noc, noc ma 11,5 hod, a denne spánky 2, dokopy 2, 5 hodiny a budí sa o 8 ráno a večer už o 20tej spi🤣🙏 ale môže sa to opäť zmeniť, lebo detský spánok sa mení. Tak nezufaj, nie každé dieťa spi, a hlavne takéto maličké ešte nevie rozoznať deň a noc.. Ale čo som robila ja, do 3m som sa snažila na noc urobiť čo najviac tmu, mat pred spankovy rutinu, ukladať cca v rovnaký čas na noc...

letfenixa
29. dec 2023

@beata_k to nemyslíš vážne!
@autorka nerobíš žiadnu chybu. Bábätká majú často prevrateny režim, náš syn v cca 6 týždňoch začal mať deň ako deň, a noc ako noc, dovtedy to bolo uplne jedno. A spáč bol nič moc až do zhruba 5 rokov. Síce zaspal o 19, ale mával bdele dvojhodinovky alebo nočný des, príp.ak nič z toho neprebehlo , zobudil sa v plnej sile o 4 ráno.

beata_k
29. dec 2023

@simsalabim
@letfenixa Jej dieta ma 2 tyzdne a nie 2 mesiace. Ano su deti, ktore spia malo, ale na 2 tyzdnove je este skoro aby bolo x hodin hore.

domak2
29. dec 2023

@rebrambora to ako si učíš deti spat, je naozaj tvoja vec, aj robiť ako ti vyhovuje, ale nazývať iných lenivymi a nezodpovednymi, to už je vec druhá. Plus keď spanie s babatkami je pre vela kultúr úplný štandard.

mimimoje
29. dec 2023

@rebrambora nikdy som sa necítila ako lenivá a nezodpovedná, keď som nechala dieťa spať pri mne. To kde sa vzal tento hlúpy názor o lenivosti nezodpovednosti?

simsalabim
29. dec 2023

@beata_k nuz, tak mojej o tom zabudol niekto povedat 🤷‍♀️ Nespala ani v porodnici.

stanulienkat
29. dec 2023

Moja spala cez den 2×30 minut. V noci kazdu hodinu hore. Po roku to bolo lepsie. Uz len 3-4× v noci hore.

beata_k
29. dec 2023

@simsalabim Tak bola teda riadny nespavec

simsalabim
29. dec 2023

@beata_k bola. V roku a pol uz nespala ani po obede. Dospala to v puberte 😅

nnikka
29. dec 2023

Prvý nespal vôbec, trvalo to do 3 rokov. Druhý spal, že som ho chodila kontrolovať, či dýcha.

sinusoida
10. jan 2024

Hrozne, až tak hrozne, že som bola úplne vyčerpaná.

autor
10. jan 2024

@sinusoida tiez som a už nevladzem