Sú prázdniny deti sú doma,majú 3 a 12 r,ja pracujem na jednu smenu.Manzel na tri a keď má nočnú nevie sa vyspať po nočnej.Lebo menšia stále ho budi,chce sa s ním hrať alebo plače že chce maminku.Starsia sa snaží ju zabaviť za ten čas,no manžel je z toho nervózny a potom kričí na deti.Potrebuje sa vyspať.Ja z roboty nemôžem ostať doma barskedy.Ako to riešiť?
Akože nehnevaj sa, ale deti fakt nemôžu za to, že je manžel po nočnej. Moja keď mala 3, potrebovala niekoho z nás neustále. A fakt nie je povinnosť staršej na niekoľko hodín zabaviť mladšiu.
Takze súhlasím, že buď k starým rodičom, alebo starí rodičia k vám, alebo nejakú študentku na tie doobedia po nočnej pre mladšiu, pripadne súkromná škôlka na tie doobedia.
Všetko z toho je lepšie ako vrieskajuci otec 🤷♀️
A ked mate obidvaja rannu tak su deti same doma?
To 12 r stráži celé prázdniny 3 r?
Muž nech si dá štuple do uší a zoberie si 2 t dovolenku, ty tiež a prestriedajte sa.Takto to je stres pre všetkých ty v robote na nervy čo sa deje doma, dcéra sa hrá na mamu a ide jej súrodenec na nervy, mala chce byť s tebou a muž nervózny, že sa nevyspi.Co by ste robili, keby ste nemali tu 12 r?
Raz mesačne to tak vychádza že má týždeň nočnú.Skolka u nás fungovala tri týždne v júli,tak malá bola tam.Dovolenku sme si plánovali s manželom na tie týždne keď budeme mať obaja rannú aby nemuseli byť deti same doma.Starych rodičov nemáme k dispozícii ako veľa z vás.
Z toho co pises mi vychadza, ze je to len tyzden cez prazdniny, ked su deti doma s otcom po nocnej. Tak nech doobeda potiahne ako vie a potom nech dospi poobede.
Ano, vela z nas prazdniny lata plata ako sa da a nejak tie prazdniny pretrpime. Pan manzel nech si uvedomi, ze uz nie je slobodny chlap, ma deti a to prinasa aj iste nepohodlie.
Tak si mal zobrať voľno, keď má nocne teraz prvý týždeň čo nie je dieťa v škôlke a nervy.Ano, je to zle prázdniny dlhé a niekto musí byť s deťmi.Nemate náhradnú škôlku, ktorá je otvorená?
Keď je to iba 1 týždeň, tak sa to dá zvládnuť, napr poprosiť susedu o pomoc za peniaze (ak teda starí rodičia nie sú k dispozícii). Alebo otec bude fungovať s deťmi po nočnej a pospi si poobede keď si doma. Pozri, mnoho lekárov po 24hodinovej službe nemôže ísť ráno domov, ale ťahajú ešte do poobedia... A musia riešiť zdravotný stav ľudí.... Čiže sú v dosť zodpovednej práci 32hod v kuse..... Tak tvoj manžel hádam zvládne po 8hod nocnej smene ešte byť s deťmi. Nehovorím, že to nie je náročné. A zase ani deťom sa nič nestane, keď ten týždeň budú sedieť doobeda pred telkou a pozerať rozprávky. Ocko nech im dá ráno jest, a potom si môže pospať 3 hod, kým deti kukaju telku.
ak je to fakt len týždeň, nech nie je padavka a nejako to vydrží... baby ti tu napísali kopu rozumných riešení a ak žiadne nepoužijete, tak zaťať zuby a vydržať, pospať si, keď sa dá - pri bábätkách ste naspali viacej? Aby sa z toto nezbláznil...
Urobte si ďalšie 🤦🏻♀️
Chuda 12rocna, musi robit babysitting a este dostane vynadane. Tak bud nech otec sa premoze, zoberie si dovolenku alebo si zaplatte na ten tyzden nejaku vypomoc s mensou.
@luccija Nie všade sú náhradné škôlky.
@mamamasama Fakt od veci odpoveď 🤦
@ropucha6 Že nech zobere dovolenku?Toľko dní ani nemá,ledva mu to vyjde cez leto dva týždne,potom ostatné prázdniny.Nie každý môže barskedy ostať doma s deťmi.
Tak vy ste rodicia, cakat, ze trojrocna bude sediet na zadku, aby sa otecko vyspal, tak to asi nie.
Kazdy zamestnanec na plny uvazok ma narok na minimalne 20 dni dovolenky, ked ma viac ako 33 rokov, tak 25. Ano, uznam, ze s dovolenkou disponuje zamestnavatel a prazdniny su dlhe, ale jeden tyzden by mal otecko vydrzat a prekonat sa, pretoze deti su jeho nie susedove. (aspon dufam, ze nemusi strazit susedove dieta). Ked sa chcel vyspat, mal zaplatit opatrovatelku alebo zorganizovat strazenie nejak inac. Nadavat detom, lebo sa nevyhajal, to je fakt primitivizmus.
Chuda 12 rocna. To su supet prazdniny, ked musi strazit 3 rocnu. 🙈🙈🙈 Akoze to je dost narocne aj pre matku a nie to pre 12 rocnu sestru. Je to muzove a tvoje dieta a nie staršej dcery. Tak to je Vasa starost. No tak sa nevyspi. No a co s tym ma 12 rocna. Nech spi v aute.
A z tejto celej situácie vzišla otázka ako sa vyspať? Ja by som sa skôr pýtala na nápady, čo s deťmi 🙄
Dvanásť ročná Vám robí opatrovateľku, muž jej ešte vynadá a Teba trápi ako sa vyspať.
To je super. Ta 12 rocna dcera ma vdaka vam uz teraz super antikoncepciu. Kamoska ma 26 rocnu dceru a uvazuje o dietati. Tak som sa jej aj pred dcerou opytala, ci rata s tym, ze bude v podstate samovychovavajuca matka....
Bo priatel je o dost starší a bol by len tak na obcasne tutu mutu s dietatom.
Ved viete uz dlhsie aky mate pronlem, ja som nevyspana tiez protivna. Mame prilezitostne pani na opatrovanie, maly ju ma rad. Ano je to drahe ale ked sa chcem zrovna vysoat ci vybavit doktora, urady - je ona k nezaplateniu!
Pokial je to u vas len tyzden, mali ste fakt kohosi zohnat.
Netusim kde byvate, idealny je aj dedsky klub /herna - kde by sa teda mala prehrala a starsia by tam bola s nou.
no prepac, ale to myslis vazne? Akoze mate deti, takze nejake riesenie najst treba a uznavam, ze 12r moze chvilku postrazit, ale tiez nie je jej povinnostou starat sa o mladsieho surodenca. Takze ak sa manzel po nocnej potrebuje vyspat, tak bud dat dieta ku starym rodicom, ak suhlasia, alebo najst pani na opatrovanie a podobne.