Ahojte,
Neviem si s tym rady.8 mesacna dcera si prechadza regresiou,do toho separacka aj zubky🙈
Cca 3 tyzdne sa budila v noci asi kazdu hodinu,cely den uplakana,nedalo sa pohnut od nej.
Teraz cez vikend nastal zlom,v noci sa to zacalo lepsit,len zase cez den sa jej natiahli bdele okna a vychadzali jej len 2 spanky,s tym ze podvecerny uz odmietala ale zato v noci len 2 prebudenia.
Mne by tie 2 spanky vobec nevadili,len je problem ze ak ju necham poobede dlhsie spat aby vydrzala do vecierky,tak tym padom nestiham vyberat starsiu dceru zo skolky.poobedny spanok v kociku nehrozi,v nom vydrzi vonku max 30 minut.neviem teraz co robit.
Doteraz spavala : budik 6:30, prvy spanok o cca 9:00 do 9:30. Druhy spanok o cca 13:00-14:30(budila som ju), a podvecerny o cca 17:00 do 17:30. Vecierka o 20:00 kupel,a cca 20:30 spanok.
Teraz to ma cele posunute,ranny spanok problem zaspat,poobedny sa jej posuva az na 14:00 😏
Tým, že si ju budila o 14:30 bola unavená a znova spala o 17
Ja by som ju poobede nebudila, tak bude dcéra o pol hodinu, hodinu v škole dlhšie, alebo vyber ju skôr a nech si ľahnete všetky 3🙂
Vyzerá, že sa jej žiada spat a je ešte mala a 2 jej stačia, ale poobedny neprerusuj
Vyskusaj ju na obedny spanok dat ku sebe do nosica a chod von. Idealne jed je pocasie ok.
Mozno ri zaspi v nosici a tak pokojne vyzdvihnes malu aj zo skolky. Alebo ako baska pise, chod pre malu do skolky skor. Sice budes mat den rozbity ale uvidis ako sa to vyvinie.
Mozno keby si ju po 2 soanku nebudila, spi dlhsie a stacili by jej dva. Nas maly bol vzdy ranostaj. Jeho ranne vstavanie bolo od 4:00- 5:30 a trva to tak dodnes, ma 3 roky.
@jj298 mala 3 spanky lebo bola v noci hore kazdu hodinu,tym padom cez den nevydrzala
Odpoviem vsetkym naraz: nosic ani kocik na vonkajsi spanok nehrozi.nosic odmieta od mala,vonku v kociku spi len max 30 minut,akonahle zastavim pri skolke kde je hned vedla kostol skola aj hlavna cesta,tak je ihned hore.snazim sa aby mala spanky vo vnutri a vtedy stiham aspon daco porobit,lebo ak je hore tak nespravim absolitne nic,cely cas nalepena na mne inak hystericke zachvaty 😏
Starsia chodi do skolky na cely den,doma keby ju necham tak sa vsetky 3 zblaznime.je hyperaktivna,musi mat pohyb,spolocnost deti,svoje kruzky (tanecna,malovanie) inak je nezvladatelna,musi si vybit energiu.chodim pre nu peso s kocikom,beriem vzdy kolobezku,cestu naspat ide na kolobezke a sme ak je pekne vonku dokym nejde mladsia spat.starsia odmieta sa spacirovat s kocikom po vonku ked ma ist mladsia spat,cize takto sa to neda.manzel chodi az pred 18tou z prace.
Ked by som ju o tej 14:30 nezobudila,potiahne do 15tej max a do vecera daleko😏
Este dodam,ze ak by som vyberala dceru dlhodobo na obed zo skolky,tak mi ju vylucia..a to si nemozem dovolit,lebo na okoli ina skolka nieje
A do ktorej by mala druhy spanok, ked mala len dva?
@tinkavvv no,ked mala cez vikend 2 spanky tak aj rano spala dlhsie,budila sa okolo 8-8:30.s tym ale ze okolo 5:00 sa zobudila na mlieko a bola cca hodinu hore.a potom isla okolo obeda spat a spala az do cca 15tej.ale to som musela vecerne uspavanie dat skor.
Nejako sa to snazim rozumne posunut a vymysliet tak,aby boli vsetci spokojni,hlavne aby sa starsia necitila ukrivdena 😏 uz bez tak dost ziarli..
Pteco by to ju mali vylucit? Prijata je na ceky den dotacie skolka na nu dostala..ja som syna vyberala 3mesiace na obed. Teraz dceru 3krat do tyzdna koli kruzkom bez problemu a 2mesiac som ju brala na obed lebo som boola vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov tak musela ist domov na obed
Ved ked ti vstane o 15tej, tak stihas ist do skolky pre starsiu. A skorsia vecierka by mne nevadila.
U nas nikdy deti nevydrzali tak dlho vecer hore. Spanok kolo 7-8 bol. Tym padom aj rano boli skor hore. Mozno by vam to pomohlo takto poposuvat vsetky spánky o nieco skor a stihli by ste skolku v pohode.
No dnes napriklad o 6:30 budik,ale zaspala az o 9:45 do 11:00.cize si posunula bdele okno na cca 3h.ak dobre ratam,tak spanok az okolo 14tej vychadza,ked ju necham spat do 15tej tak je to malicko a do vecera bude umrncana.ak ju ulozim skor na vecerny spanok,ratam ze sa v noci velmi skoro zobudi a riskujem dlhe nocne bdenie(par x sa mi stalo ze bola v noci aj 2-3h hore,a potom dospavala cez den).nech nad tym premyslam akokolvek,stale mi to nevychadza😏
A dokedy mate otvorenu skolku?
@tinkavvv do 16tej,aj to uz ucitelky o 15:30 nervozne ak tam este ktosi je..dedina no 🤷♀️
Tak ono pri dvoch detoch sa uz neda prisposobit rezim druhemu dietatu. Vzdy sa niekto bude musiet prisposobit. Ja by som poobede isla uspat s kocikom, skusala si tu hojdaciu raketu? Kym vyzdvihnes starsiu, kocik potrasie a potom zase kocikujes a ides na ihrisko/ domov so starsou.
Kratky ranny. Dlhy poobedny. No nejak si to nastav,aby ate do tej akolky proste stihali.
@tinkavvv ako som pisala vyssie,v kociku vonku nepospi viac ako 30 minut,ju rusi okolie,ruch v okoli skolky🤷♀️ nepotrebuje natriasat...
Ono sa tie spanky menia. Mne napriklad spala len pri pohybe kocika a od nejakych 10 mesiacov pospi aj v stojacom kociku. Ale hold - udel mladsich deti, ze sa musia prisposobit a nejde vsetko podla ich rezimu. Kolkokrat posuvam spanky, aby som stihala odvoz a vyzdvihovanie starsej.
To posuvanie poobedneho spanku poznam a tiez som bola v strese, ako by som vyberala starsiu, ak BY som ju dala do skolky - starsia je dosial doma... jedinu radu ti viem dat, vyberaj starsiu po obede o tej 12.00, do konca juna to vydrzis, potom je leto a po lete bude situacia zas uplne ina... ked prejde na 1 spanok v roku, bude mat spanok povedzme 12-14 alebo 13-15 a zas stihnete vsetko