Ako posunúť bábätku spánkový režim?

15. feb 2024

Ahojte, mamičky,

mozno mate niektora skusenost a date mi uzitocnu radu.
Nasa mala ma uz takmer 3 mesiace a nejaky ten rezim si uz nastavila, ale nevyhovuje nam a neviem ani za svet uz ako ho posunut. Problem je ze na nocny spanok zaspi o 00-1:00 co je pre nas neskoro, radi by sme keby zaspi okolo tej 21. Nocny spanok jej vydrzi 11-12 hodin s tym, ze sa 2 krat budi na mliecko (kojim). Uz som ju skusala ‘prebudit’ aj skor, ze ked sa okolo 8 zobudila na mliecko tak ju prebalit, rozpravat nanu, ale vrešti- stale unavena, na šupu mi zaspinkala dalej ked ju ulozim.

Cez den ma 2-3 spanky po cca hodinke, kupkame cca 18:30-19:00.

diaszoky
15. feb 2024

2/3 spanky?? Toje na trojmesacne malo

nika11103
15. feb 2024

V troch mesiacoch moja mala ešte nemala režim . Spala kedy chcela . A chodila teda tiež neskoro spávať vecer ale o desiatej , to už sa mi zdalo neskoro ale o polnoci a nebodaj o jednej ráno to je extrém . Veď musíš byt unavená aj keď sa zobudí len dvakrát v noci . Neviem , možno by som nejak skúsila tie časy na spánok “presúvať” viac má doobeda a potom vecer sa jej veeeela venovať hrať sa , trebárs o ôsmej kúpanie a skúsiť uložiť . Ale ako hovorím , viem že to neni ľahké , každopádne držím moc palce , ten režim ešte chvíľku potrvá kým sa to ustali .
Ja ľutujem že som si nezapisovala ani neviem kedy začala spávať od 20;00 pekne . Držíme palce

kika193
15. feb 2024

Po skusenostiach s mojim dietatom by som povedala, ze bud rada, ze ti v tomto veku vobec v noci spi :D nesnaz sa to prehnut cez koleno, deti su velmi citlive na akekolvek zmeny, mohlo by sa stat, ze sice zaspi o 21, ale bude hore o 22:00, 22:30, 00:30, 1:30, etc etc
Ak je to tvoje prve dieta, mozes mat pocit, ze musis nieco napravat a korigovat. aby splnalo nejake "normy a ocakavania", ale skor by som to akceptovala, ak nevstavas rano o 4:00 do roboty. O chvilu sa to beztak spontanne samo zmeni

luciajass
15. feb 2024

My sme posúvali po 15 minútach . Nejaké agresívne narušenie režimu nieje ok. Ona je úplne posunutá. Bdelu fázu má, keď by mala spat. teda večer . Posúvať ju musíte aj s jedením o tých 15 minút . Ale teda skôr jej dajte . Každým dňom sa to posunie. A nenechať spat celé doobedie . Tam je najväčšia chyba, že vyspava a ty s ňou . Čiže keď vstaneš ty ráno. Musí aj ona. Aj keby mala tri dni zlú náladu ..posunie sa

zojanka
15. feb 2024

A kedy ma posledny denny spanok? Ked o 18:30 kupete a spat ide potom o 00-01:00? To medzi tym nespi?

autor
15. feb 2024

@zojanka vacsinou zaspi okolo tej 19-20 na hodinku a potom do polnoci je hore nechce spinkat vobec

autor
15. feb 2024

@diaszoky viem snazim sa ju davat castejsie, ale malokrat sa stane, že by zaspala aj viac krat, proste nechcesa jej

diaszoky
15. feb 2024

A dr si tonespominala? Skus napisat ma fb stranku lepsi spanok babetiek tam mozno baby poradia

svetlonos
15. feb 2024

Ziadno, ako si zistila uz - babatko posunie spankovy rezim tebe 😁 Uz ma az 3 mesiace hmmm... Pozri upravi sa to casom a ty v pihode na tvrdo spi s nou dokedy mozes - teda za predpokladu, ze sa nemusis starat o druhe dieta. Nas tak po 5 mesiacoch chodil spavat rano o 3tej 3 tyzdne v kuse. Starsi vstaval medzi 4-5 😁 Zombi bol nic proti mne! Neboj upravi sa to.