Ako odnaučiť 5-mesačné bábo od cumlíka v noci?

janett_fashion
15. jan 2024

Ahojte mamicky. Potrebovala by som radu. Nas amala doteraz krasne spinkavala. V noci sa na papanie nebudila ani nebudi. Avsak v 4 mesiaci, teraz za par dni bude mat 5 mesiaocv sa jej uplne zmenil nocny spanok. Pekne sama zaspava v postielke avsak s cumlom, inak nevie (hlada ho). Zaspi bez problemov, ale v noci sa budi niekedy aj 8 krat nato, ze kde ma cumel. Lebo jej ho zvyknem vyberat alebo ho niekedy aj sama vypluje. Ako ju odnaucit, aby ho v noci nehladala? Skusit upsat mierne na rukach bez cumla ? Ma s tym niekto skusenost? Dakujem.

nelca0510
15. jan 2024

@janett_fashion jednoducho zobrať,nedať,zabudne.

simsalabim
15. jan 2024

@janett_fashion ja som moju dceru naucila si ho sama najst a dat do pusy. V postilke som ich nechala 4-5ks a rucickou jej v noci pomohla ho najst, chytit, dat do pusy. Velmi rychlo sa naucila. Cumlik mala vylucne na spanie.

simca06022011
15. jan 2024

no bud vydrzis a nedas, alebo jej ho nebudes brat, ak vypadne tak jej ho das, pripadne ona si ho casom najde sama a chyti, ako @simsalabim pise. Tiez som ju mala tak naucenu.. potom osm len zabezpecila aby tie dudle nevypadavali z postele...:D

mondolina
15. jan 2024

najprv ju na to naučíš, potom chceš odnaučiť. tak ja neviem.

vladi4444
15. jan 2024

Ahoj, ja by som takú maličkú nedonaúčala, neviem si to predstavit. Ten spánok sa bude aj tak stále meniť, čiže osobne si nemyslím, že ak sa od cumla odnauci, bude stále lepšie spať. Viem, že je tu veľa odporcov cumlikov, ja si ho však neviem vynachvalit keď idú zuby, nežužle si prsty. Ona sa vie naučiť si cumel nájsť sama.

fion22
15. jan 2024

@janett_fashion kúp taký, čo v noci svieti, fosforeskujúci, my sme mali na noc len taký, doteraz má a nikdy nás nebudila na cumlík, sama si našla.. to uspávanie na rukách je zlý nápad, to keď ju na to naučíš, budeš s láskou spomínať na cumlík🤗

kvadrinkaaa
15. jan 2024

Akosi skoro odnaučať, ked si ju nanho nedávno naučila 😀 moj maly ho sám odhodil, ked mal rok.

isis234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenatomasova
15. jan 2024

@janett_fashion nech ma cumlík 🙂iba na spanie by som jej dávala,moje deti zobrali cumel a to bol signál na spanie🙂

majamat
15. jan 2024

uplne male babatka nie su naucene na cumlik.
zavislost sa vyvija postupne.

teda su 2 skupiny deti, bud ho odmeitaju,a lebo su zavisle. ak sa babo stane na cumliku zavisle, vacsinou sa oduca neskor, nie v tomto veku.
neviem teda ci to v tomto veku ej vhodne. fakt som moc nepocula, ze by odaucanim prechadzali v tomto veku.

moja dcera bola zavislacka, ale uz si ani epamatam, dokedy ho mala. riesili sme to, skusali sme odnaucit, nakoniec sa to podarilo, rodicia su koli tomu casto v strese, ale raz mi niekto povedal dobru vec. do 18r ho mat nebude. raz ho zahodi.

hovoria, ze to nie je dobr ena zuby. dcerasice nema pekne zubky, ale teda za to cumlik urcite nemoze, ale skor genetika, no kaz nema ani jeden v 13r.

janett_fashion
autor
15. jan 2024

@mondolina ja ju chcem odnaucit iba cez noc aby sa nato tolko nebudila v noci hlavne nech nema taky rusivy spanok..alebo myslite ze sa to casom moze zmenit a nie j le to kvoli cumlu? Ze prechadza spankovou regresiou?
@kvadrinkaaa
@elenatomasova

nevenka
15. jan 2024

@janett_fashion podla mna to nie je cumlom.

janett_fashion
autor
15. jan 2024

@nevenka myslite ze.to bude tou spankovou regresiou?

nikpa
15. jan 2024

@janett_fashion dieťaťu sa mení spankovy režim bežne a kľudne aj niekoľkokrát za sebou. Mala by si prestať špekulovať, cumel jej nechať a budeš spokojná ty aj dieťa. Kúp fosforovy ktorý v noci svieti, v noci strcis do pusy keď sa zobudí a spis ďalej. Ale keď si chceš komplikovať život tak oducaj v 5 mesiaci od dudla 🤷
Za pár týždňov aj tak príde niečo iné a spánok sa zase zmení, bez ohľadu na cumel.