Ako odnaučiť 18-mesačnú dcérku od spania na rukách?

modraslamka
29. jan 2024

ahojte, moja mala je zvyknuta ze ju uspavam na rukach, ponosim, polozim a spi. Zial posledny mesiac jej idu zubky a mala aj afty tak mala narocne obdobie, tak sa podla mna na mna upla este viac. Lenze uz je to na nevydrzanie, budi sa posledne dni aj 4x za noc s tym ze ju ukludnim len na rukach.

Vcera som povedala dost ze ideme skusit spat v postielke, precitali sme knizku pomaznali sa, no ked zistila ze ju neberiem na ruky zacala ricat, zvijat sa, prehybat sa do zadu ze robi az mostik na hlave a revala ricala hodinu v kuse, ked som sla prec sla za mnou sadla si plieskala rukami o zem nakoniec po tej hodine zaspala pri mne na gauci.

Dnes, chcela spinkat, tak som povedala ideme do postielky, sla som prva, lahla som si a cakala na nu. Mrncala nakoniec prisla lahla si objala som ju a zaspala. Po 20 min sa zobudila s revom a priatel ze on na to nemoze pozerat mam si ju zobrat na ruky a uspat tak.
Tak sa aj stalo.
Nechcem ju nechat vyplakat ale uz sme zufali. Priatela nechce, mojkanie spievanie nic nepomaha, ked dostane hysak. Uz fakt nevieme ako na nu. prosim vas o radu ako ste oducili tak stare deti od spania na rukach? dakujem

yoxinka
29. jan 2024

Buď vydržíš rev alebo ju proste budeš musieť uspávať na rukách. Dieťa je na to zvyknuté, iné nepozná, vyžaduje to. Mám tri deti, pri prvom som túto chybu urobila tiež, že kadejaké hopkanie a somariny. Nakoniec to aj tak bolo len s revom. Pri ďalších dvoch som si na to už dávala bacha. Kým boli bábatká maličké, tak áno, aj v šatke som uspávala a kadejako. Ale okolo 10. mesiaca do postieľky a držala som za ručičku, hladkala … Poplakali, ale teda 2 večery plaču mi stáli za to, že som nemusela natriasať veľké dieťa polhodinu. Len upozorňujem, že čím bude staršie, bude to horšie.

dori2
29. jan 2024

@modraslamka moja ma 16. mes a prave posledne tyzdne ju to muz oducil. my še mali navyk drzat ku na rukach len staticky v sede a zaspala, ale uz aj to bolo dost- ma uz svoju velkost a vahu. muz ma viac trpezlivosti ako ja- proste to odsedel pri postielke. u mas ale vyhoda velka ze nerevala… ale ona vseobecne skoro vobec neplace. pri synovi to bolo s narekom par dni, potom lepsie. jeho som uspavala v lahu na posteli vedla mna…
dceru teraz dame do postielky, ja si lahnem vedla na postel a cakam. ked ju aj vezmem na ruky (ze to chcem urychlit) pyta sa lahnut do tej postielky…

sun_shine_2020
29. jan 2024

@modraslamka ahoj, porad sa na IG Lepsi spanok babatiek. Nam velmi pomohla.

zorkahorka
29. jan 2024

Nevh ju skusi uspavat priatel. Ale nie na rukach. Treba vytvorit novy spankovy rezim a navyky

ivanavin
30. jan 2024

Ahoj, skús jej urobiť nejakú novú uspavaciu asociáciu. Skús ju ešte párkrát uspať na rukách a pri tom robiť niečo, čo jej bude príjemné, spievať, hladkať, šepkať,... A potom skús to nosenie vynechať, ale použi tu druhú činnosť. Maličká bude vedieť že si s ňou a pri nej, že je čas ísť spať a snáď si časom zvykne na to, že je to bez nosenia.

klip0
30. jan 2024

Mali sme to rovnako, vyrástla z toho. Teraz má dva roky a vôbec si nespomenie. Ja by som.nevyddzala nechať ju vyplakať

tiika
30. jan 2024

Nechať vyplakat a ísť na to radikálne by som asi nedokázala. Skúšala by som na to ísť postupne. Ešte keď je ako tak v klude, ľahnúť si vedľa seba na postel, citat knihu, zobrať na kolena pri tom citat, zobrať na ruky no sadnúť si, spievať uspávanku, potom sa na chvíľu postaviť, a opäť sadnúť… a tak všelijako.
Asi proti každej zmene dieťatko protestuje, no cim je postupnejsia, pomalšia, tým lepšie sa stíha prispôsobiť. Skúšaj, pozoruj niekoľko dni a uvidis, kde nájdeš schodnú cestu. V tomto veku už môžeš,čo to povedať, že si unavená a potrebuješ si sadnúť, ľahnúť. Hlavne by mal človek zachovať kľud, nehnevať sa na dieťa, byt pripravený na odpor, nesúhlas a plac, no brat to prirodzene pokial to nie je extrém tak to k tomu normálne patrí.