Ako naučiť dieta zaspať samé v postieľke?

6. jan 2024

Mám 10 mesačnú dcérku, doteraz zaspava pri mne na posteli - lozí, kojíme, potom sa prevaľuje až zaspí. Niekedy to trvá aj 2 hodiny…. Nechápem ako niektoré detičky dokážu zaspať úplne same, chcela by som to naučiť aj ja dcéru ale dá sa to ešte? Keď na to nie je zvyknutá?

autor
6. jan 2024

Ešte ma zaujima ako zaspávajú vaše detičky takto stare

13uzivatelka11
6. jan 2024

Syn má 3 roky a doteraz záspava vedľa mňa na posteli a je to najkrajšia časť dňa, keď sa v kľude porozprávame a vymojkame a on si ma prituli a tak zaspí 🤷‍♀️

werony_n
6. jan 2024

Určite sa dá, chce to len čas, my sme našu malú naučili až keď bola staršia niečo cez rok, najprv sme ležali pri nej, tvárili sme sa , že spíme tiež ,až nakoniec sa naučila zaspať sama.

lucia13022023
6. jan 2024

Mam o chvíľu 11m a zaspáva pri mne, alebo na rukách. Vôbec mi nevadí ani jedno ani druhe, sme spolu, je to taky nás čas, mojkme sa, hladkame, škrabkam mu chrbát, pusinkujem... Ale mam kamarátku, tiež ma 11m dcéru a zaspáva v postieľke, sedí pri nej a hladká rúčku kým nezaspi.

ivangeline
6. jan 2024

...cim menej podnetov,tym lepsie. Moja sa vzdy chcela rozpravat. Do 2r bolo lepsie,ked som pri nej nebola.. potom vyliezala z postielky. :D

gab1sol
6. jan 2024

Síce som tak naučila vo vyššom veku, ale pri oboch deťoch sa mi osvedčilo… Mali sme spálňu cez chodbu (1m od izby). Uložila som do postele, vybozkávala, pohladkala, povedala, že idem spať do svojej postele a reálne som aj do tej spálne išla. Keď vyšla z izby, vždy ma našla v spálni, opäť som ju zobrala, dala do postele, pusinka, pohladkala a prikryla. Aj keď plakala… Nechala som chvíľku mrnčať, ale nie vyplakať, vždy som prišla. Proste, aby vedela, že kedykoľvek bude treba, som tam. Prvý večer som ju uložila hádam 70x, druhý večer som ju uložila asi 30x, tretí večer už iba 4x a štvrtý večer zaspala sama. Tak isto som na to išla pri mladšej. S ňou to trvalo týždeň.

angeli121212
6. jan 2024

Môj má rok zaspáva rovnako ale keď aa príliš prevaľuje u nás je to signal že ešte nie je dosť unavený teraz si už aj zlezie z postele keď nechce spať. Ja sa tým už netrápim nechce nevadi skusime zas keď už chce a vtedy mi zaspi pri kojení max do pol hodky zväčša skôr občas sa ani nejak nenakojí len sa pritúli a spí

angeli121212
6. jan 2024

@lucia13022023 inak ja to mam tiež celkom rada ten čas keď zaspáva 😊🥰

snowflakenel
6. jan 2024

Od narodenia sme ucili na postielku. No najprv som dala mlieko, dala som si ju k sebe. Pritulila, pomojkala a dala do postielky,,ked spala. Snazila som sa v tom istom case. Nehovorim, ze to bolo hned od narodenia, aj moje deti lozili, strajkovali niekedy, no naucili sa. V pol roku sa budili v noci na krmenie asi 2 krat.
Moja kamoska uspavala na fitlopte, dieta bolo nervne z nadhadzovania, revalo a revalo.

snehulak77
6. jan 2024

Ja mám jedno dieťa, takže nie som príliš fundovana, ale som názoru, že spánok deti ako aj ony samotné sa tak menia, že čo platilo včera, to už zhltla minulosť. Náš malý do 6 mesiacov zaspával sám v postieľke, pretože mu tot ak vyhovovalo. Potom prišli zuby a nastalo peklo. Začal mať so všetkými spankami problémy. Prehybal sa na posteli, plakal, jednoducho hrôza. Pol roka som uspávala v korytkovom kočíku, ktorý nás zachránil. Potom opat pri mne v posteli. Teraz má 2.5 roka a zaspáva v svojej posteli so mnou alebo s mužom. zaspí rýchlo, ale nemá už spánok cez deň. Deti sa menia, niekedy je to celá veda, matematika, kedy ho dať spať, takže by som sa len snažila nastaviť spánok aby bol naozaj unavený, iné by som ja osobne neriešila. Či zaspáva na tebe, vedľa teba, sam. Iba to, aby to netrvalo prislis dlho. Veľa šťastia

sun_shine_2020
6. jan 2024

Ahoj, nam pomohla prednaska od Lepsi spanok babstiek, pozri na IG

miska1701
6. jan 2024

Ja som v tom istom veku dcerku naucila samu spat, teda sama sa naucila
Do 10 mes.zaspavala na rukach a skusila som ju raz len tak polozit do postielky a odist a ona zaspala, odvtedy zaspava uz len tak(ma 1,5 roka)

maminkadeticiek
6. jan 2024

Syn ma 4,5 a spi s nami.Lutujem,ze som o to dcerku ukratila.Asi v roku a pol som.sa spamatala a zaspavala s nou do 6 rokov.Este aj dnes spi neraz s nami ked sa da.

maryetta
6. jan 2024

Mam 3 deti. Kazde malo ine v oblube.
Prveho som nakojila a zaspal. Druhu som musela na rukach uspavat vyse roka. Treti zaspaval sam.
Nemyslim si ze boli nauceni. Len proste mali taku potrebu. A bolo im takto dobre.

dorotenka333
6. jan 2024

@13uzivatelka11 asi to netrva dve hodiny...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
13uzivatelka11
6. jan 2024

@dorotenka333 vedelo to trvať dosť dlho keď bol menší. Teraz som pri ňom tak cca hodinu niekedy aj a to mu predtým muž číta rozprávku.. Ved keď uspavanie trvá dve hodiny, tak problém bude inde a nie v spôsobe uspavania.

patta89
6. jan 2024

Urcite sa to da naucit...starsieho synceka som naucila v 6 mesiacoch zaspavat a spat sameho, teraz ma 3r a 9 mesiacov, doteraz tak spi - oblecie sa do pyzamka, dam mu pusu a odchadzam z izby...uz len na kamere sledujem kedy zaspal...mladsia dcera ma 3 mesiace, zaspava pri kojeni, ale tiez ked bude mat 5-6 mesiacov ju chcem naucit zaspavat samu v postielke, dufam ze sa to podari ako pri syncekovi 😉

mabenn
6. jan 2024

dieta do 1.roka sa absolutne identifikuje s matkou a trpi separacnou uzkostou este aj vo vyssom veku, je minimum deti, ktore same zaspia v postielke, alebo by si to priali...uspavanie 2hod nie je uspavanie, ale cakanie na vycerpanie dietata...ked mi po 20-30min dieta nezaspalo, vratili sme sa hrat/nieco robit, aby sa prirodzene unavilo

simca06022011
6. jan 2024

no moja spala vo svojej postielke od malicka, tak preto sme tento problem neriesili.. aj ak cez den som zaspala s nou v nasej posteli, to bola skor výnimka. Cize nebolo co ucit/oducat... Aj ak zaspala na rukach, alebo pri mne, alebo na gauci, proste som ju odniesla do postielky.. zobudila sa tam. A bolo to pre mu normalne podla mna neskro, ze tam zaspava/budi sa.

sally001
9. jan 2024

Daj ju do postieľky zavri dvere a nechaj ju vyplakat iné ti neporadím ale nie každý to dokáže...skus to keď už je veľmi unavená a rýchlejšie ti sama zaspí...každý deň bude plakat menej až nebude plakat vôbec...

zuzudrnda
9. jan 2024

@sally001 10 m dieťa nechať vyplakať? Čo asi tak dieťa z toho pochopí? "Každý deň menej plače" nie je zvyk,ale rezignácia. Neverím,že v dobe s xy článkami o škodlivosti tejto metódy, toto niekto odporúča. Autorka: moje deti som nechala spat s nami, bez problémov sa 3,5r syn presunul do svojej postele v izbičke. Prečítala sa rozprávka,porozprávali sme sa, vyplo sa a sám zaspal. Dcérka má.2,5r a spí pri mne.

sally001
9. jan 2024

@zuzudrnda každý nech robí tak ako uzna za vhodne...nezaujíma ma vás názor na to ja som len autorke napísala ako ...či to ona vyskúša je jej problem ...nechapem naco reagujete na moj prispevok...práveže 10m dieta to nechape tak si lepšie zvykne... a ten plač to je len skúšanie... a to ze vy spavate s detmi dokým nepôjdu do školy je váš problém... ja som si malú naučila zaspávať samu a je to najlepšie čo som mohla urobiť od roka a pol spi sama v izbe vo veľkej posteli a áno zaspava sama a prespi celu noc😊pekný den

angeli121212
9. jan 2024

@sally001 ano určite je to u 10 mesačného dieťaťa skúšanie 😂😂😂

mclissa
9. jan 2024

Dala som ho tam a nevyberala. Ked zaspal aj po 2 hodinach tak zaspal. Ked plakal, vzdy som ho isla upokojit, ale nebrala. Chcelo to cas. Na poobedne spanky som si stanovila cas dve hodiny, a nikdy nevybrala pred tym casom. Jednoducho to bol oddychovy cas tak bol v postielke, ked spal, spal ked nie nie, ale dve hodiny bol v postielke. Ale zas ja som syna dala do postielky od prveho dna, neuspavala, ani ku nam do postele nechodil na spanok, ani na prse nezaspaval. Ked sa mrvil, alebo pucil ako babatko ani som nevstavala, hlasom som mu vzdy povedala mama je tu buvaj. Az ked vyslovene plakal, nie sa jedoval, ale plakal som to riesila. A ma rad svoj pokoj, svoju postielku, svoje miesto na spanok. Nauceny je zavrem dvere a spi, ci je poobede, vecer. K nam do postele sa ani nepyta spat, ano ked isli zuby, sem tam nejaka choroba, vypyta sa lahnut k nam, polezi a potom sa pyta buvat do svojej. Chcelo to pevnu volu, ale stoji to zato ked syn mi zaspi hoc kde bez nas. Ci cestujeme, hotel, lietadlo, kocar na plazi, usetri nam to vela nervov.
Aj ked sme u nasich, alebo u svokrovcov, pride jeho cas na spanie rozluci sa so vsetkymi, dam ho spat zavriem dvere a my mozme sediet.

sally001
9. jan 2024

@angeli121212 mat vaše problémy 🤣🤣🤣

angeli121212
10. jan 2024

@sally001 nech sa páči 😉