Ako naučiť 2-mesačné dieťa spať?

11. mar 2024

Ahojte mile mamičky. Idem si sem po radu ako naučiť zaspávať svojho dvojmesačneho synčeka. Budem veľmi vďačna ak mi pomôžete a ja skúsim , pomôžete aj jemu a aj možno ostatnym mamičkám čo stracaju nadej🙂

cookie29
11. mar 2024

Neviem, moje dieta to zvladlo az okolo 3 rokov...

lucia13022023
11. mar 2024

Zaspávat samému ci s tvojou pomocou?
Uspavat môžeš xy spôsobmi, ja uspavam doteraz tak, že si ľahnem pri syna, hladkam ho a je pusteny šum. Mame to takto od narodenia.

ivangeline
11. mar 2024

Od cucania,nosenia,kocikovania az po polozenie do postielky.. ;D Rozne.

kvietok173
11. mar 2024

Ak kojiš tak jednoznačne tak malinkeho pri kojení.

zuzanka.zuzu
11. mar 2024

😀 spánková deprivácia v plnom prúde? nič, žiaľ nič zázračné neexistuje... opakuj si - je to len obdobie! všetky sme si tým prešli 😉 niektoré horšie, niektoré lepšie. držím palce, utečie to rýchlejšie než si teraz myslíš

simona92101
11. mar 2024

Je dojceny?ma cumlik,mojkaca?ako uspavate?
My to robime takto:vecer predspankova rutina,t.j okupem,pomasirujem,nakremujem.vsetko uz v kludnej atmosfere,tlmene svetlo.dam pyzamko,mlieko,odgrgne,ponosim,pomojkam,dam spaci vak,do postielky,prilozim k tvaricke mojkaca plienkoveho,dam dudu,chytim za rucicku a pockam kym zaspi.ked tvrdsie zaspi,mojkaca vezmem(aby sa nepridusil v spanku)

martinka13
11. mar 2024

Naučiť sa musíš Ty a to byť trpezlivá. Syn spával prakticky hneď, dcére to trvalo. Kamoška sa trápila do 4 rokov.

mikitilik29
11. mar 2024

Lepší spánok bábätiek... skús skôr osloviť tu stránku. Robia aj poradenstva

cookie29
11. mar 2024

@martinka13 presne toto... 🙂

Mam deti dve. Vecerna rutina rovnaka. Rezim podobny. Jedno dieta spavalo pomalicky od narodenia, len raz v noci hore, denne spanky v pohode, niekedy potiahlo aj 3-4 hod. Druhe dieta nespavalo do 3 rokov, v noci aj 8-10krat hore, denne spanky len na mne, pomaly ziadne...

basulaak
11. mar 2024

Zaspavanie na prsniku a nosenie v nosici. Naucit som ho nevedela, nechcela (spankove poradenstvo som skusila a stresovalo ma). Chcela som ho ukludnit svojim teplom a pritomnostou. Celu noc prespal od 22. mesiacov. Cumel ani mojkaca nechcel. Do polroka som pouzivala biely sum. Boze, kolko filmov som ja videla v stoji v obyvacke, zatial co mi on spal v nosici a bol nezlozitelny. To bolo tak vycerpavajuce. Ale preslo to. 🙂👍

kate_cs
11. mar 2024

Nenaučíš ho spat. Postupne, časom a vekom prídete spoločne na to, čo vam vyhovuje obom. Neexistuje žiadne pravidlo, akým by si tak malé bábätko niečo takéto naučila. Nie, ani nechať dieťa vyplakať a ani žiadne “tréningy” nepomôžu.

autor
11. mar 2024

Mamičky. V noci klop klop mi spi ukážkovo , zobudí sa len o druhej v noci a potom medzi 5-6h ale to mi už nevadí , lebo chystam staršie do školky školy. No ja viem ako ju cca uspať , ide mi to ...len som sa presnejšie nevyjadrila. Mame taky problem cez deň , od narodenia. Cez deň nebude spať viac ako hodinu prosim pekne ...mne ta hodina ubehne šialene rychlo a mam pocit že nič nerobim a cela domacnosť mi pada na hlavu. Ja si už ruky necitim a mam pocit že mi za chvilu odpadnu. Tak moja otazka lepšie položena ...ako ju naučiť spať viac ako hodinu? Čo urobiť alebo ako pokračovať aby spala aspoň dve hodiny vkuse ??

mikitilik29
11. mar 2024

Iba čas tomu pomôže

aliaray1
12. mar 2024

Nasa zaspavala cez den neskor len v nosici, asi do 4 mes.sme vzdy vytuhli spolocne v posteli po kojeni a ano, tie spanky boli caste a kratke. Brali sme to normalne a stale sme si vraveli, ze je to len obdobie. Spali sme vsetci spolu v manzelskej posteli az kym nas postupne nevykopla. Zaspime spolu alebo nas vykopne, ze chce byt uz sama (2r) a my zaspime na gauci 🙈🤷‍♀️😂, pripadne 1 kus na gauci, 2.kus, dcerka v posteli, nasa sibirska husky putuje z izby do izby a strazi a spi striedavo - pri celej svorke 😂😂😂, niekedy ani nevieme ako a putujeme aj my dospele kusy pocas noci a rano sa zobudime spolu. Hlavne je, ze sa citime vyspati uz aj po 5-7 hodkach spanku.
Cakame dalsie, uz sa nevieme dockat...co to tu bude za tetris.

matkahelka
12. mar 2024

a neskusala si dat spat vonku? lebo u mna pri oboch dcerach fungovalo, ze v vo vnutri spali tiez 45-60 minut, vonku na terase prespali 3 hodiny vkuse. takze moje deti v zasade mali denne spanky stale len vonku. mladsia ma 2 roky a este stale, od narodenia spava len vonku v kociku.