Ako nastaviť nočný spánok 5-mesačnému bábätku?

5. nov 2024

Prosim viete mi poradit ci sa da a ako nastavit, aby 5 mes.babo v noci spavalo dlhsie? Od narodenia je nespacka, ale posledne tyzdne uz je to neusnosne hlavne pre mna, kedze nespavam viac ako 2-3 hodiny. Je na UM od narodenia, ma tichy reflux. Priklad poslednych dni : denne skoro rano 6.30-7.00h doma, medzi 10-11.30 h v kociku vonku, potom okolo 15-16h vonku v kociku. Kupnie kazdy 2.den vacsinou, lebo uz okolo 18.30 chce spat, hore je o 23h/polnoci na mlieko vstava a uz do 03.-04.00 je bdela, nemozne ju uspat - je totalna tma a ticho - keby mohla ide do nocneho spanku uz od 17.30-18h - je totalne rozbita a vrieska od placu, ze chce spat.. Ja uz neviem, posuvat sa to neda, lebo je na um a to pije kazde 2,5 - 3,5 hodiny, v noci to neviem manazovat, lebo ci ju zobudim v rovnakom case na mlieko alebo nie, aj tak vstane nasledne v case ako by ani nejedla, takze jej davam mlieko ked vstava hladna. Uz som totalne rozbita. Od narodenia malo spala, pediatricka tvrdi, ze je to OK. Viete niekto poradit ak ste toto zazili? Lebo rady od kamosiek, co to nezazili, nepomahaju. Posuvat sa to neda, lebo ked je hladna, nenecham ju revat od hladu. Jedno obdobie mi vedela prespat v noci aspon do 03.00h, ale aj to prec. Vdaka.

13uzivatelka11
5. nov 2024

Ved 2 denne spanky v 5 mesiacoch sú málo.. Nechaj jej par minutoveho slofika ešte večer

autor
5. nov 2024

@13uzivatelka11 ona sa mi vecer uz nezobudi keby isla od 18h spat a ked ju zobudim napr o 19h a ideme spat o 21h tak aj tak vstane o 1 rano a sme do rana hore, cize opat menej spanku.. tieto tabulky, no ona je od narodenia nespavec. Kde ine babatka prespali 15 hodin, ona tak 6hodin. Proste naficana je.

autor
5. nov 2024

@13uzivatelka11 ona ma realne 3 denne spanky. Prvy je rano okolk tej 6 a dalsi obed a dalsi poobede.

13uzivatelka11
5. nov 2024

Jaj áno vlastne spi ráno o tej 6, chápem, zle som to pochopila najprv

marianarem
5. nov 2024

Tu by som uz skusila spankovu poradkynu. Kolega si ju zaplatil pri obidvoch detoch a obidvakrat im dost pomohla. Pri prvej ju volali az vo vyssom veku, ale pri druhom uz v stadiu babatka, kedze syncek bol narocnejsi. Ja som tomu velmi nedoverovala, ale naozaj ten ich maly potom spal velmi.dobre.

autor
5. nov 2024

@marianarem dakujem, a nevies nahodou ktoru spankovu poradkynu?

really8
5. nov 2024

Od 11:30 je hore az do 15? Skus dat skor spat. Skus spankove poradenstvo tu na MK alebo na insta. Ale teda su to mega drshe sluzby. Aj s UM vies posuvat. Daj mensiu porciu.

marianarem
5. nov 2024

Mozem zistit, ale teda neviem, ktory ste region, oni su od Trnavy.

autor
5. nov 2024

@marianarem my sme z BA. Tak mne staci asi aj telefonicke poradenstvo. Pozeram ceny no riadne palky.

lucia13022023
5. nov 2024

Ja by som to tiež riešila so spankovou poradkynou ale osvedčenou. Sú rôzne, a také rady ti aj ja môžem dať a pýtať si 150eur.
Ale sú aj dobre, nám pomohli a nastavili sme režim ktorý vyhovuje aj nám aj malému, bez plaču, podľa mojich predstáv, zásad a noc prespal od cca 7-8m. Ani, sú drahé, ale mne je spánok cenný, čiže tie peniaze za to by som dala.

autor
5. nov 2024

@lucia13022023 a stacila na to jedna hodina konzultacie ci ako to prebieha?

lucia13022023
5. nov 2024

Podľa toho aký veľký máš problém. Zaplatíš si poradenstvo. Bud formou telefonátu /videohovoru, email... Dva týždne im píšeš vás každodenný režim. Presne kedy ste vstali, čo jedlo atď atď atď... Strašne veľa toho napíšeš aj o dieťati, a oni po dvoch týždňoch vlastne zhodnotia co robí problém atď.. Napríklad u nás to bol len zlý režim, ja som malého do roka uspavala na rukách, raz som skúsila bez rúk, no bol rev, tak som sa k tomu vrátila a povedala si, že počkám keď bude pripravený. Povedala som to aj poradkyni, že toto rušiť nechcem, tam problém nebol. A rešpektovala to, netlačila ma do ničoho.
To je ako príklad. Ak chceš napíš mi správu.

autor
5. nov 2024

@lucia13022023 napisem ti spravu ked budem moct, velka vdaka zatial.