Pomóc! Každé ráno od časového posunu vstávame o 4-tej. Mám pocit, že ma už z toho klepne.
Ako ste nastavili vaše deti, aby vstávali normálne?
nenastavovala. Ale ani my s manželom neriešime posun času. Len nám vadí, že je skoro tma. Ináč to nevnímame
@andreatytler áno, 8-mesačné. Ach, že pár mesiacov. No nič, budem musieť vydržať😄
@btus ja som to tiež ako nie matka neriešila a nevnímala. Ale tak pri vstávaní o 4-tej to celkom vnímam😄
Najlepsie zacat pred casovym posunom a posuvat cely denny rezim o 15 minut, kym sa nedostanes na zelany cas. Teraz to uz bude narocnejsie, ak to nechas tak, casom sa samo prisposobi a mozno sa uz aj bude menit cas naspat 😂
Chvilu by som zila v case ako do zmeny a zacala postupne pridavat po 15tich minutach. Plus 8 mesiacov tam neje nejaka regresia? Nemoze to byt tym?
Moja 3rocna vstavala teraz mesic o 4:30-5:00 a ked sa konecne zmenila a vstavala o 6tej, zmenil sa cas a mna skoro piclo 😆
Chodim spat s nou aby som vladala zit do vecera 🤷♀️
@banalu neviem, môže aj regresia hrať rolu.
Nemala som mu moc ako posúvať režim, lebo režim nemáme. Niekdy vstal o 5, inokedy o 6, inokedy o 7. Tiez spávať chodí rôzne. Tým že raz cez deň spí 10 min a inokedy 3h, tak sa to vie veľmi poposúvať. Ale zrovna večer pred posunom išiel spať neskôr ale aj tak sa zobudil takto skoro.
Chodim spavat niekedy aj o 20-tej, len aj v noci sa často budí, takže vyspať sa tak či tak moc nevyspim😄
Ono asi v tom bude prave problem. Babatka maju radi rezim. Skus ho aspon vecer ukladat v +/- rovnakom case.
Ako to ze spi cez deň 10 minút? Nemá ešte dva spanky? So synom sme si tiež užili so spankom a dlho spaval najdlhší spánok maximálne 45 minút.. Ale 10 minút je fakt malo
naša našťastie spávala do 7.30-8.30 takže mne to bolo jedno. A že išla spať o 22.00 mi bolo tiež jedno, keďže ráno dlho spala. 🙂 My sme skôr takí, že neskoro spať.
@lalala94 ver že sa snažím- spať ide 3h od zobudenia- či na denny alebo nočny spanok. Spavat chodi v priemere o 19-tej. Neskor to nemá vyznam- skúšala som a budil sa o tej istej hodine. Od bábätka to skúšame a bez zmeny. Len niekedy sa mi zobudí po dennom v takom čase, že zbytočné ho ukladať na další denny spanok, nakolko by vstal z neho neskoro a vtedy by mal aj ten chabý režim čo máme rozbitý. Ale zároveň nemôžem mu to naťahovať do tej 19-tej, lebo to je už moc unaveny, vtedy ide spať skôr. A v tomto pripade nikdy neviem čo robiť.
Proste ono sa to strašne ťažko odhaduje a celé plánuje, keď ja neviem, či bude denny trvat 10 min alebo 3h. To úplne zásadne mení všetko.
@13uzivatelka11 10 min myslim na jeden denny spanok. Včera mal napr 3 denné lebo vsaval takto skoro. Predtým mával 2 denné- za normálu je to takto. Lenže niekedy ten 1 denny trval 3 h a inokedy 10 minut. Keby máva stabilne napr 2 hodiny, tak to celé napasovať viem. Lenže raz mi z druhého denného vstane o 14-tej a inokedy o 16-tej.
Autorka - ak nema dieta dobry rezim cez den a dobre spanky, tak aj ranne vstavanie je vseliake.
Cize ak ti nevstaval doteraz v rovnakom case, tak sa cudujem, ze sa cudujes.
Mojej stacilo narusit rezim, menej/viac spala a hotovo. Ale neustupila som, predspankova rutina a vecerny spanok bol vzdy v rovnakom case.
@really8 ano takto zazracne posunutim v prvy den vsetkych spankov o 20 minut to naozaj nefunhuje. Chce to cas a trpezlivost. Posunut dietatu rezim trva aj 2-3 tyzdne.
@banalu nevstával v rovnakom čase ale priemer bol proste 6:00. Väčšinou to bolo okolo 6-tej. Ja sa nečudujem, ja žiadam o radu, lebo som totálne rozbitá.
V presne rovnakom čase uspávať u nás proste nefungovalo. Možno raz začne. Dúfam. Skúšala som to viac krát. Ak mi raz vstal o 14-tej a naťahovala som ho do 19-tej, mal problém zaspať. Noc pri takomto prístupe nebola o nič lepšia, ranné vstávannie tiež nebolo lepšie. Akurát bol chudák totálne unavený a uplakaný.
Ver že som vyskúšala asi všetko. Toľko článkov načítaných. Vie sám pekne zaspať. To sme ho naučili. Ale aj ked mu cez deň pekne vyjdú spánky tak je noc zlá a zobúdzanie skoré.
Problém je, že nemá tuhý spánok. Ako ho docieliť fakt neviem. V kočíku cez deň ak spí pekne dlho, tak má spánok tuhý. Preto som vyskúšala rôzne zavinovačky, hniezdo, no niečo, čo by mu pripomenulo ten pocit bezpečia a zovretia ako pri kočíku.
Keď sme raz nevedeli čo s nim v noci, keď išli zuby, tak sme ho uspali v kočiari a to spal do 7:30. Ak máš nejaký tip, sem s ním!😄
Tuhy spanok pride len vekom. V tomto veku sa syn zobudil na kazde suchnutie. Zlepsilo sa to az ked mal 2 roky.
Podla mna sa ti neoplati ho nastavovat, lebo do tych 2 rokov sa spanok tak casto zmeni a ani nemusi byt zmena casu. Staci ze nastane vyvojova zmena a cely rezim spanku je je rozhadzany.
Ked sa z denneho spanku zobudi po 10 minutach, skusala si douspat? Ja ked som dobehla hned ako zacal budit, tak sa mi ho podarilo douspat a ak som ostala s nim tak spal aj 2 hodiny.
@andreatytler áno skúšala, ale opäť uspať sa mi ho podarí raritne
Tak potom chapem ze nemate fixny rezim na spanok a vecierku a musis to vsetko riesit za pochodu a riadit sa viac menej dlzkou bdeleho okna ze ako dlho dieta vydrzi byt hore.
Zaujimave ze ten budicek je pravidelny bez ohladu na to kedy ide dieta spat. Presne tak to bolo a stale je aj u nas. Nezalezi na tom kolko hodin za den spi ani ci ide spat velmi neskoro, ten budicek je stale o rovnakom case. Ale posuva sa to ako dieta rastie. Do prveho roku vzdy vstaval pred 6:00 a niekolko mesiacov mal obdobie ze vstaval pred 5:00 rano. A ked sa rano zobudil uz som ho nijako nedokazala douspat. Po tom ako dovrsil 2 roky zacal spat celu noc bez zobudenia a uz dokazal aj znovu zaspat ked sa zobudil pred 6:00 rano.
Nezacal nahodou stvornozkovat? U nas bol najhorsi spanok preve vtedy ked objavil mobilitu.
@andreatytler on už vyše mesiaca štvornožkuje a stavia sa, tiež začal sedieť a obchádzať nábytok. Aj som si hovorila či to nesúvisí, ale vždy vstával skoro a toto vstávanie o 4 si myslím že je zaručene časovým posunom.
A ani ja nechápem ako tie deti vycítia kedy je presne ten čas, kedy sa budia, vonku úplna tma a oni majú ráno😄
Predpokladam ze malinke dieta do 1 roku. To treba len vydrzat. Bude to len par mesiacov.