Ahojte, mám 8 mesačného synčeka. Sme pozvaný na svadbu, bude na opačnej strane nášho bydliska. Rozhodli sme sa že maličkého necháme u babky. Čoho sa ale bojím je že malý je dojčený a doteraz nezaspával pri nikom inom ako pri mne a zaspáva na cecku. Ďalšia vec ak by som chcela velmi rýchlo utekať k nemu ak by plakal tak to je strašne ďaleko. Maličkého ešte nechcem vliecť takto po oslavách a svadbách medzi opitých ludí preto neviem čo robiť myslíte že by som radšej mala tú svadbu odvolať a nechať ísť iba muža? Rodina sa síce nahnevá ale ovela väčšie výčitky by som mala ak by som nechala synčeka v nepokoji🙄.
Ja osobne by som 8m bábo ktoré zaspáva pri kojeni na noc inde nedala. Respektíve neodišla by som od neho. Nedá sa rezervovať ubytko pri oslave, babku zobrať zo sebou, dieťatko odbehnes normálne uspať a keď zaspinka sa vrátiš na svadbu a dohliadať bude babka ?
my pred tym ako sme maleho nechali 1x sameho na noc sme to kusok trenovali - svokra prisla k nam a uspavala, my sme sli napr. na veceru a pod. a potom nebol najmensi problem, takto z nicoho nic neviem, ci by som si trufla, ked je aj kojeny a zaspava pri tom a asi by som si to ani neuzila, citila by som potrebu kontrolovat ako sa ma este castejsie ako som to robila 🤷♀️ nevie ist babka s vami a zarezervovat si tam niekde ubytko? alebo to skusit natrenovat?
Ja by som bqbku zobrala kde je svadba, zaplatila noc aby som to mala bližšie. Pripadne byť s bábätkom do určitej hodiny a ist domov skôr.
Choď aj s malým, potom spať do kočiara alebo pôjdete domov.
Žijeme v Bratislave a svadba bude cca hoďka a pol od Ba. Nenapadlo ma zaobstarať nejaké ubytovanie to je fajn nápad. Moj maličký je bezstarostné dieťa on je kludný má svoj režim presný. Čo sa dňa týka dokáže ho uspať aj moja mama aj sestry ja sa obávam skor toho večera kedže mi zaspáva na prsníku a doteraz ako som povedala s nikým okrem mňa nezaspával ani s mužom. Ďalšia vec ktorej sa ja bojim je aj to že synček nepije mliečko z flašky vobec iba z prsníka preto neviem ako by reagoval na to že by v noci pil s flašky.
švagriná tak bola na svadbe bratovi.... bábo do kočíka a vozili sme ho kde kto - samozrejme my z rodiny... nebol žiadny problém.
my sme našu nechali doma - spala vo svojej postieľke, vlastne si ani moc nevšimla že sme odišli na pár hodín... bola zvyknutá na mojich rodičov - bývali sme spolu.
Asi by som vzala babatko na sobas, pripadne maminu kt by vonku kocarovala, vecer isla domov nakojit a uspat, odsala mliecko a isla sa zabavit aspon na par hodin kym babo s babkou vydrzia..
Tiez by som zarezervovala obytko pre vas, babo a babku, a takto aspon mozes odbehnut keby trebalo a vratit sa na svadbu 🙂
Isla by som aj s malym, ved 8 mesacny zase uz nie je taky maly, ale nasla by som si ubytovanie hned vedla a odisla zo svadby skor, napr. o 10tej, to uz bude po oficialitach.
My sme tak mali ubytko v tom hoteli kde bola svadba a vecer som ho bola na spinkat plus som mala zo sebou kameru 🙂
Normalne sme sli s dietatom, vecer som uspala dala do kociara a tam spala. Ked sa zobudila zase som nakojila a spala dalej. Na druhej sme boli tak ze babka sla s nami, ked mala mala spat uspali sme ju v izbe a babka strazil ak sa zobudila zase som prisla uspat. Asi naj riesenie to ubytko pobliz aby si vedela odbehnut
Na nasej svadbe si 3 zeny doniesli babky do hotelovej izby a tie tam varovali, ked bolo treba odbehli. Tiez hotel mimo v prirode.
Nam varovali svokrovci celu noc v hotelovej izbe lebo nam na poslednu chvilu vybuchla opatrovatelka.
Mala mala 10 m.
Ja som zo svadby odskočila domov na večer....spravila dcére rituál taký ako má byť okúpať,nakojila malá zaspala a babka už len pri nej bola a odišla som....
Ale teda mala som to 20 minút od domu čiže bola malá doma.
My sme boli na každej svadbe aj s deťmi.Najmladší mal 3 mesiace. Nosič a slúchadlá. Tancovali sme do rána. ♥️🥰
Rozmyslam, ze kolko mal nas, ked sme boli na svadbe... Tiez tak nejako 8 9 mesiacov... Tiez bol kojeny, moja mama dosla zobrat okolo 9 dievcata, maly ostal s nami. Mali sme tam kociar, nosic. Tancovala som s nim v nosici, podriemkal si, potom siel do kociara, ked bol redovy (polnocny) a ked sme sli tancovat my, tak ho tie 2 minuty povozil niekto iny a potom som s nim tak ci tak sla na izbu... Absolutne v pohode. Potom o rok neskor sme sli do wieliczki na vylet a vzhladom na kvantum ludi sme len o pol 7 skoncili s prehliadkou... Este kde bola cesta domov, maly bol u mamy, tak som jej volala, ze le teraz sne skoncili a kym dojdeme domov, tak musi ho dat spat. Potom povedala, ze trochu sa pytal, ze mama mama, ale zaspal v pohode.. a kym sa zobudil, tak uz sme boli doma. Ale naozaj, svadbu date uplne v pohode
My sme boli s cerstvo 9 mesacnym a dalsimi dvoma detmi a teda ideme znova, s 8 mesacnou, 2,5 rocnym a vacsimi detmi a teda dalej, ale tak zoberiem kasu, asi uz bude papat, s prikrmami este len idem zacat za chvilku, vyspi sa mi v kociku v takej miestnosti bokom, nebude v tom hluku. A opiti ludia? Tak vypite mat budu, ale snad sa nebudu valat po zemi ako posledni ozrani 🙈. Ja teda si svadbu nenecham ujst. A budem dojcit. Toho 2,5 rocneho zavezieme k nasim, co je asi 25 km od oslavy, mamina ho postrazi, starsich odvezie muz asi neskor alebo pride starky, ak zvladne a my s drobcom pobudneme este do redoveho, bude to taka svadba, kde sa berie byvala lucniciarka s cimbalistom, takzeeee, to bude krasne vsetko. Vyse 150 ludi. Tesim sa uz riadne. Potom uz asi svadby nebudu v rodine. Ale my teda radi sa stretavame vsetci. Velka rodina.
Zobrala by som so sebou. Take male dieťa by som cez noc nikomu nenechala a to som ani nekojila. Pochybujem, že by začalo len tak piť z fľaše.
My sme šli s 8mesacnou a 3 ročným na svadbu 250 km. Zvladli sme to bez pomoci. Vsetko ok. Keď spala, mali sme kocik alebo nositko. Normalne sme sa najedli zahrali, trochu zatancovali, pofotili a večer okolo 20 sme šli na izbu. Všetci sme zaspali totalne unaveni.
Ja mam skoro dvojrocneho syna, a pred e z rovnakych dovodov som nikde na noc nebola. Teda moj syn okrem usoavania na cecku je v noci aj milionkrat hore a teeba ho douspavat
Ja by som ani 2r nenechala u starkych. ;D
Ak je vylucne dojceny, tak sa ti z flase nenapije len tak. To je uplne ina technika, ktoru sa musi naucit. Bud ho uc na flasu, zarezervuj ubytovanie alebo to odvolaj. S babatkom by som sa tam netrepala. Svadobcania sa prisli zabavit na svadbu a nie ti dieta kocikovat.
ja som bola na svadbe s dcérou ked mala 3 mesiace, 9 mesiacov a aj rok... vždy mimo bydliska a tiež bola kojená... určite by som ju nikde nenechávala...
a ked bude plakať a nebudú ho vedieť utíšiť, tak budeš utekať z oslavy?? moja tiež zaspáva kojením a ked by bola raz unavená a hladná, nikto by s ňou nedal rady, lebo sama od seba nezaspí.. zbytočne budeš v strese a stále volať, či je všetko ok... oni ti nebudú chcieť kaziť zábavu, tak sa budú s ním trápiť sami..
ved ho zober so sebou, nakojíš ho niekde na izbe, tam si oddýchne alebo pôjdete domov skôr..
kto ti káže ho dávať medzi opitých ľudí? ešte ani nevieš, či tam niekto taký bude... a ked áno, nebudeš hádam pri ňom
Ja by som na svadbu šla a večer sa vrátila domov 😊