8-mesačné dieťa nechce spať

nikitaxxx
26. sep 2024
Používateľ nikitaxxx je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od nikitaxxx.

ja uz ani neviem ako zacat alebo co robit...ale odkedy sa mala narodila tak nechce spat..vzdy zaspala tak okolo polnoci mohla mať mesiac a bola hore aj 5hodin a az o polnoci ju vyplo...a teraz ma 8m a je to len horsie..niekedy o 2 rano ale sa to posuva postupne coraz dalej..predvcerom o 4tej...a vstane o 11-12 ale najprv sa zobudi o 6 ,8,10 a nakoniec o 11/12...ja sa to aj hanbim napisat ale fakt neviem co uz robit...co sa to bude posuvat a budeme mat nocny spanok cez den?

deti95060810
26. sep 2024

separačná úzkosť.. mala aj moja dcéra.
okolo jedného roka sa zvykne stav zlepšiť...

anketkarka
27. sep 2024

@nikitaxxx a čo si robila, aby si jej pomohla normálne zaspať? Keď ukladáš vyšťavené dieťa, tak ono má tak prestimulovanú nervovú sústavu, že nevie zaspať akoby z tých nervov. Potom zaspí od totálneho vyčerpania a telíčko takto trpí. Ty ako matka jej s tým musíš pomôcť a nie to podporovať tým, že pasívne sleduješ vyčerpané dieťa. Čo si skúšala pre to urobiť?

michaela789
27. sep 2024

@nikitaxxx druhorodený bol taký istý. Nepoteším ťa, ale bude mať 3 a spánok má stále na nič a nevyspime sa stále. A to už máme k tomu aj niekoľkodňové novorodeňa.
Z toho čo píšeš to môže byť už kolobeh nevyspatia, preunava. A celé to má už prevratene naruby. V takomto štádiu - keď už dieťa spí viac cez deň ako v noci, by som sa asi poradila so spankovou poradkyňou.

marianarem
27. sep 2024

@nikitaxxx Niekedy sa to s babatkom takto zvrhne, aj kamoske sa to stalo. Treba proste rano skor zobudit a zacat to posuvat zase smerom naspat. No a skusat cielene ukladat, uspavat. V tom mesiaci bol moj maly na tom rovnako, tiez aj 5 hodin hore, ale potom sa to uz upravilo. Ale napriklad on musel mat uplnu tmu a ticho na spanie, inac bolo vsetko ostatne zaujimavejsie ako spanie 🙂

kikusenka1
27. sep 2024

Ja som sa pri mojej dcére nevyspala skoro 2 roky.. syn prespal od 3. týždňa celú noc. Dcéra presný opak. Cez deň od 4 mesiacov 1 spánok a v noci bola hore skoro stále...keď mala rok a začala chodiť tak spala pri mne lebo som sa ju bala preložiť nech sa nezobudi a ona v noci sa postavila a rozbehla sa po posteli. Veľakrát som ju v poslednej chvíli pred pádom zachytila. Treba len vydržať. Teraz ma 2 roky a rada spi . Zrejme dospava tie 2 roky