ja uz ani neviem ako zacat alebo co robit...ale odkedy sa mala narodila tak nechce spat..vzdy zaspala tak okolo polnoci mohla mať mesiac a bola hore aj 5hodin a az o polnoci ju vyplo...a teraz ma 8m a je to len horsie..niekedy o 2 rano ale sa to posuva postupne coraz dalej..predvcerom o 4tej...a vstane o 11-12 ale najprv sa zobudi o 6 ,8,10 a nakoniec o 11/12...ja sa to aj hanbim napisat ale fakt neviem co uz robit...co sa to bude posuvat a budeme mat nocny spanok cez den?
@nikitaxxx a čo si robila, aby si jej pomohla normálne zaspať? Keď ukladáš vyšťavené dieťa, tak ono má tak prestimulovanú nervovú sústavu, že nevie zaspať akoby z tých nervov. Potom zaspí od totálneho vyčerpania a telíčko takto trpí. Ty ako matka jej s tým musíš pomôcť a nie to podporovať tým, že pasívne sleduješ vyčerpané dieťa. Čo si skúšala pre to urobiť?
@nikitaxxx druhorodený bol taký istý. Nepoteším ťa, ale bude mať 3 a spánok má stále na nič a nevyspime sa stále. A to už máme k tomu aj niekoľkodňové novorodeňa.
Z toho čo píšeš to môže byť už kolobeh nevyspatia, preunava. A celé to má už prevratene naruby. V takomto štádiu - keď už dieťa spí viac cez deň ako v noci, by som sa asi poradila so spankovou poradkyňou.
@nikitaxxx Niekedy sa to s babatkom takto zvrhne, aj kamoske sa to stalo. Treba proste rano skor zobudit a zacat to posuvat zase smerom naspat. No a skusat cielene ukladat, uspavat. V tom mesiaci bol moj maly na tom rovnako, tiez aj 5 hodin hore, ale potom sa to uz upravilo. Ale napriklad on musel mat uplnu tmu a ticho na spanie, inac bolo vsetko ostatne zaujimavejsie ako spanie 🙂
Ja som sa pri mojej dcére nevyspala skoro 2 roky.. syn prespal od 3. týždňa celú noc. Dcéra presný opak. Cez deň od 4 mesiacov 1 spánok a v noci bola hore skoro stále...keď mala rok a začala chodiť tak spala pri mne lebo som sa ju bala preložiť nech sa nezobudi a ona v noci sa postavila a rozbehla sa po posteli. Veľakrát som ju v poslednej chvíli pred pádom zachytila. Treba len vydržať. Teraz ma 2 roky a rada spi . Zrejme dospava tie 2 roky
separačná úzkosť.. mala aj moja dcéra.
okolo jedného roka sa zvykne stav zlepšiť...