Ahojte, mala ma 8 mesiacov. Od narodenia spala 30 minutovky, potom sa to nejako zlomilo, spavala aj 2 hodiny. Posledne dva mesiace presla na 1 spanok najcastejsie v trvani 30 minut. Dnes prvykrat nespala cely den vobec:( V noci spi super 12-13 hodin. Stretli ste sa s tym niekto?
Kazdy len kruti hlavou ked o tom rozpravam ako keby za to mozem:( Je to take vycerpavajuce nemat za cely den ani pol hodinku klud:(
Tu to vidím na veľmi zlý režim. 8m je skoro na jeden spánok. Ja viem, každé dieťa je iné, no ja by som skúsila spankove poradenstvo. Ale to som ja.
@lucia13022023 Ja som vraj takto spavala ako dieta:( Skusila som vsetko, uspavat po 3 hodinach, po 4 hodinach, skor, neskor, vonku v kociku, vnutri v kociku, vnutri v posteli/ postielke, na rukach, za tmy, za svetla. Ver mi, riesim to, trapim sa s tym uz dlho, ale proste ked nechce spat tak ju proste neuspim nijako.
@alissa1222 Ano, s pediatrickou som riesila, neporadila nijako, ze deti su rozne:(
@marcovka111 možno je to tým, že spi dlho v noci. Moja mamina mi tiež hovorila, že ja som spala krásne cez deň, 3 hodiny doobeda a 3 poobede, ale v noci som bola aj 4 hodiny hore. Prečo asi...
Sestra zas spala od 19 aj do ôsmej rána, ale nespala cez deň.. Prečo asi..
Chápeš, tam sa treba na režim pozrieť celkovo. Ja chápem tvoju frustráciu a veľmi ťažko sa radi. Možno keby ju zobudíš napríklad o siedmej? A budeš ju budiť každý deň o tom čase, bola by unavená.. Možno.. Keby si zatiahnete závesy, pustis biely šum alebo uspávanku, pôjdete do postele, budeš ju hladkať, nezaspala by?
@marcovka111 a aka je cez den? vyzera aj, ze potrebuje ten spanok alebo je v pohode? v kazdom pripade je to divne, ze take male dieta nema vobec cez den potrebu spanku a totalne si viem predstavit tvoju frustraciu a vycerpanie. ja si nemyslim, ze v noci spi vela, deti v tomto veku maju mat nocny spanok cca 10-12h, ale cez den by mali tie 2,5-3h dokopy spat. viem, ze sa to moze lisit, jasne, ale su to take priblizne casove udaje.
u pediatricky by som poziadala o kontrolu hladiny zeleza. ked je nizka, tak zvyknu mat deti problemy so spankom. netvrdim, ze je to vas pripad, ale za opytanie nic nedas.
ono bohuzial je to aj tak, ze su deti, co ozaj maju nizku spankovu potrebu.
@lucia13022023 Hej, dava to zmysel, ale nie je jedine dieta ktore spi celu noc. Ale siroko daleko je jedine, ktore spi v mojom okoli takto cez den. Vecer zaspi o pol 7 a vstava o 7 - 7:30. Raz som ju skusila zobudit o 6:30 ale nemalo to ziadny vplyv na denny spanok.
Ked si s nou lahnem do postele, mame vonkajsie zaluzie takze aj tmu, tak mi beha po celej posteli, stavia sa, lozi po mne a ked je jej uz dlho tak zacne mrncat a potom plakat. Biely sum ignoruje od narodenia.
@marcovka111 aj mne syn prespal noc od 7m, ale myslela som to tak, že či nemá veľa spánku v noci. Ale keď píšeš, že nezabralo ani to budenie skôr.. Tak neviem, J by som skúsila spankove poradenstvo
@nairia To je to, ze ona je jedno spokojne usmiate dieta. A ked sa zobudi je usmiata aj ked spi len 30 min, niekedy sa mi ju podari douspat a spi hodinku, hodinku a pol.
Ale to ze dnes prvykrat nespala vobec ma uz dorazilo. V podstate dieta je v pohode, len ja mam smolu🙂
Je aj trosku vyvinovo popredu, od 6 m sedi, stvornozkuje, stoji..
Zvazujem este tu spankovu poradkynu, nech si mozem s kludnym svedomim povedat, ze som urobila vsetko co sa dalo..
@lucia13022023 Hej, zvazujem to. Mas skusenost? Pripadne niekto v tvojom okoli?
@marcovka111 napis na fb Lepsi spanok babatiek.nam velmi pomohla,vsetko to bolo zlym rezimom..
@marcovka111 áno, ako píše kocka nižšie. Lepší spánok bábätiek.
Mam ja skúsenosť aj dve kamošky. Všetkým nam pomohla. Je to drahé, ale stojí to za to.
@lucia13022023 da sa aj bezplatne popytat,moze jej napisat do diskusie na plochu,ak vie napise hned,pooripade odkaze na konzultaciu..
@simona92101 áno dá sa aj tak, no mne moc neodpisovala :D tak som si rovno zaplatila dvojtýždňové poradenstvo.
@marcovka111 skus to poradenstvo. mozno sa nic nove nedozvies, ale mozes dostat nejake tipy a grify.
mne este napada, ze mozno ozaj skratit nocny spanok na max 10h, ale to uz ti skor ony poradia. hoci 12h spanku v noci pre 8m nie je podla mna nenormalne vela. a vlastne je divne to, ze dokazala fungovat cca 12h bez spanku.
ale ako pises, ze ma kratke spanky a sem tam aj okolo hodky, tak no asi bude ten typ s nizkou spankovou potrebou. a este ak aj vyvinovo ide dopredu rychlo, tak to s tym moze suvisiet.
mne osobne v LSB moc nepomohli, resp. spanok to mojmu nezlepsilo aj napriek dodrzaniu odporucani. ale pomohlo mi minimalne sa v niektorych veciach utvrdit, nasmerovalo ma to mentalne inde a tak sa tym "trapim" s lahsou hlavou.
Ale ani sa mi to nezda úplne v pohode aby také malé nespalo cez deň vôbec nič,možno skúsiť aj pediatricku navštíviť