Ahojte maminy, prosím vás o radu, moje babatko nespi uz do tohto momentu cez 12 hodin, ak spalo tak max 5-10 minut s nasledne sa zobudilo s placom. Je nespokojna, mam pocit ze ju asi bolka brusko lebo sa dobre neodgrgala? Problem ale je ze jediny sposob ako ju utisit je daj si prsnik, ktory uz mam doteraz uplne odumrety aj jeden aj druhy od tolkeho kojenia. Bojim sa ze je preplnam ale ten plac naozaj nejde nijak utisit. Nestretli ste sa niektora s rovnakou situaciou? Co sa odgrgavania tyka tiez to je problem, nechce sa pekne odgrgat. Som uz naozaj zufala ale nie kvoli mne ale kvoli nej, bojim sa ze jej nejak ublizujem prilisnym krmenim a trapim ju. Som prvorodicka a naozaj privitam kazdu radu. Dakujem pekne
@katarina97 skusala si kocik ci nosic?
Ja som tiez niektore dni kojila nonstop. Odrgnut nie vzdy potrebovala.
@katarina97 tak prsník ju aj upokojí, ja som zo začiatku mala deti zavesené nonstop na prsníku.
Ak je nespokojna, môže to byť aj tým, že má málo mlieka. Ja som v týchto začiatkoch musela dokrmit.
S dojčením je to tak ak bábätko plače je prirodzené myslieť si, že je hladné. Lebo dávať mu papať každých desať minút tiež nie je dobré, ale chápem ako inak ho utíšiť.
Skúste autosedačku (vajíčko) tá skrčená pohár vo vajíčku mu bude pripomínať pobyt v brušku, podobnú polohu, to by ho mohlo upokojiť a jemne ním hojdať. Prípadne do kočíka alebo hojdať na rukách.
Inak asi najväčší problém je v tom aké je malinké. Ono treba vydržať, postupne to prejde.
Prve dni som nonstop dojcika a davala cez rameno grgat a uspavala ...buchanim po zadocku,natriasanim na sebe alebo nosenim (tato)... neskor sa to zmeni. Moj ma 2m a spi skoro nonstop. xD
Skusala si zapnut vysavac? Ja som sa najprv smiala ked mi o tom hovorili, ale fakt to funguje. Skoda, ze som to nevyskusala skor, mohla som si usetrit kopec nervov a energie 😀
@katarina97 ani moja negrgala, až neskôr začala pekne grgať po pár mesiacoch až. To tiež poznám že celé dni na prsníku, úplne celé dni a noci 😵💫 treba vydržať. Skús po ležiačky dojčiť, možno ti tak zaspí na prsníku. Alebo skús nosič či šatku. Aj tam sa dá kojiť a nosiť zároveň. Toho sa nemusíš báť že ju prekŕmiš, ona si potiahne koľko chce a potom bude len naprázdno dudkať. Neviem s tým spánkom poradiť. Skús aj nejakú laktačnú poradkyňu osloviť
@katarina97 ak chce byť malička na prsníku stále a je nepokojna, prakticky celý deň, je možné,že je hladná, lebo máš zatiaľ málo mlieka. Mne sa to stalo, tak som na začiatku musela aj prikrmovat UM, kým sa moje kojenie naplno rozbehlo.
@katarina97 a má cumlík? Skúsila by som cumlík, jemne prekryť očká nejakou látkovou plienkou (aby mohla dýchať) a ten biely šum. U nás to fungovalo.
Nechaj ho na prse koľko len chce, veď na to ten prsník teraz máš. Presla som si tým tiež a niekedy netreba hľadať komplikovanie riešenia.
Ja som nedávala odgrgnut ked zaspala na prsníku tera skoro nikdy.