3-týždňové bábätko sa stále budí plačom

17. nov 2024

Ahojte maminky, nemáte alebo nemali ste taký “problém”, že sa Vám bábo budilo vždy s plačom? Má 3 týždne a ešte ani raz sa nestalo, že by sa zobudil otvorením očí bez revu. Je to moje prvé dieťa, nemám skúsenosrti, tak mi len povedzte či to prejde keď začne napríklad už vnímať. Vďaka

pribinak
17. nov 2024

To bábätka robia, najmä ak je to hlados

autor
17. nov 2024

@pribinak veru je

anavixy
17. nov 2024

Ono vnima uz teraz… napriklad dojcene deti sa odporuca zacat dojcit/ponukat prsnik uz pri prvych znamkach hladu, pretoze ked sa tie presvihnu, dieta place (neskora znamka hladu) a moze sa tazsie prisavat. Na to, aby sa dali odpozorovat skore znamky hladu, ale musi dieta mat moznost ich prejavit, takze nebyt zabalene v perinke. Ak sa tvoje dieta budi s placom (hlavne ak je v perinke, ale aj ak nie je, ale nereagujes na skore znamky hladu), tak je to najpravdepodobnejsie preto, ze je proste uz velmi hladne a takto to dava najavo (kedze inak nevie a zaroven ani iny dovod na budenie velmi nema este).

autor
17. nov 2024

@anavixy my sme len na UM ale predpokladam ze plati to iste. Takze ked sa zacne mrvit a neplakat hned mu mam dat jest? Niekedy zvykne este zaspinkat. A niekedy naopak spusti hned rev 😀

autor
17. nov 2024

@anavixy to vnimamie som myslela tak, ze ma este nevidi, nevie opatovat usmev, ze mozno keby tieto veci uz videl mozno by sa ukludnil.

pribinak
17. nov 2024

Joj veľa chceš od 3 týždňového bábätka. Tak keď už vidíš že sa budi tak chystaj UM aby nekričal

autor
17. nov 2024

@pribinak ved ja nic od neho nechcem len sa pytam ci to zmeni ked ma zacne napr viac vnimat

autor
17. nov 2024

@pribinak ano, len kym ho prebalim ten krik spusti

pribinak
17. nov 2024

Tak najskôr nakŕm a potom prebaluj. Daj to do poradia podľa jeho potrieb (teda ak nie je pokakaný až za krkom 🙈)

maryetta
17. nov 2024

Moja statistika. Zo 4 deti sa len jedno dieta ok druhe sem tam. Zobudilo ze len otvorilo ocka a nic. 🙂 inac to bol rev este ani oci otvorene nemali.
Velakrat som sa zlakla ze co sa deje. Ze krasne spo a zrazu vreskot.

martinka13
17. nov 2024

Raz to prejde....

letfenixa
17. nov 2024

@martinka13 súhlasím. Prešlo. U syna až s ukončením denného spánku, tj v 6 a štvrť roku.

martinka13
17. nov 2024

@letfenixa tak verím, že u autorky to bude skôr 😀