3-ročný syn veľa spáva. Je to normálne?

13. máj 2024

Ahojte, syn predvčerom začal zvracat a včera spapal za deň max 2 lyžičky suchej ryža s mäsom. Strašne veľa spáva je to normálne? Včera pólku dňa len prespal a dneska ráno tiež spi a papať nechce len sa kojiť (má 3 roky)

pieksamaki
13. máj 2024

Známky dehydratácia.......zvýšiť tekutiny

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
feb13
13. máj 2024

Este vracia? Kedy vracal naposledy?

nika23t
13. máj 2024

Musí veľmi veľa piť, skus hocijakú vodu, džús, stavu, čaj, ponúknuť ovocie, piškóty, tyčinky, keksy.. Ak stále zvracia, už by som šla k Dr, možno zvážiť infuziu... V každom prípade kojenie pri takom veľkom dieťati nestačí. Popravde, ani si neviem predstaviť kojiť 3rocne a určite to už pre neho nemá žiadne benefity.

nikdenikto
13. máj 2024

Jesť nemusí, ale hlavne veľa veľa tekutín ak už nezvracia. Ešte by som dala určite rehydratačný roztok a hroznový cukor na energiu.

jazula
13. máj 2024

@stvura Autorka píše, že mal aj ryžu s mäskom 🙂. Preferencia dojčenia bude len následkom choroby. Určite má už dávno zavedené všetko.

domka222
13. máj 2024

@stvura jemine. Určite jedáva už všetko, len teraz ako je chorý nechce nič jesť a uprednostňuje dojčenie 🤦‍♀️

autor
13. máj 2024

Áno jedáva všetko, v poslednom čase aj veľa ze dojcila som max cez noc, papať nechce vody pije veľa preto mi to nejde do hlavy

autor
13. máj 2024

Dneska sa zmohol na suché cestoviny ale nič viac nechce

autor
13. máj 2024

@feb13 včera zvracal naposledy, dneska max 2x hnačku

feb13
13. máj 2024

Dobre ked nechce jest, netreba ho nutit. Ked ma hnacku, aj tak z nejo vyjde a bude ho prehanat este viac. Ale mal by zacat pit, ak uz nevracia. Mozes kupit v lekarni rehydratacny roztok, je dobry ale nie kazdemu dietatu to chuti. Tak aspon neperlivu mineralku, caj, stavu z polievky. Dzus mozno nie, ked ma hnacku. Keby bol prilis spavy, mozes ho budit na pitie. Ale inak je normalne, ze spava, je chory a vycerpany, nema energiu, ved 2 dni nejedol. Je to pravdepodobne nieco virusove, prejde to.

feb13
13. máj 2024

A kojenie moze byt tiez zachranujuce v krizovej situacii, ak to dieta nechce nic ine prijat. Tam ma vodu a zakladne ziviny. Ved zajtra mu uz bude lepsie a potom bude jest.

autor
13. máj 2024

@feb13 ďakujem za podporu🫶🏻 všade len počúvam ako to materské mlieko po 3 rokoch už je len voda v prsníku

jazula
13. máj 2024

Autorka - Úprimne, ja som ukončila dojčenie na jeseň, keď mala dcérka takmer 2,5 roka a už som to aj oľutovala…z pohľadu chorobnosti bola táto zima a hlavne jar príšerná. Verím, že dojčenie by nám pomohlo prežiť nástup do kolektívu ľahšie. Okrem vody bude v MM veru aj niečo iné 🙂

tinka_1807
3. jún 2024

Ak veľa pije a aj neioc zje je to podľa mňa únavou. Proste je chorý a dospava chorobu. Náš vždy keď je chorý omnoho viac spí, veď konieckoncov aj ja. Hlavne veľa vody, nejaké jedlo a spánok. Ak nemá teplotu počkala by som ešte aspoň deň, podľa mňa jednoducho telo dôvera energiu spánkom. Verím, že už vám bude dobre 🙂

januarova
4. jún 2024

Nedaj sa odradiť od kojenia. Ja som kojila do 3,5 roka. Veľmi to pomohlo pri takýchto chorobách. A určite to nie je pravda, že. v tomto veku je to len voda...
Inak by sme zeny nemali mlieko. Máme ho pre deti.
Ešte pár dní môže byť taký unavený, potom by to malo prejsť...