Ahojte vedeli by ste mi poradit ak to niekto mal dcéra 3,5r nechce spať vo svojej posteli už neviem ako ju naučiť aby spala sama. Stane sa občas ze poobede nespi večer si myslím ako super zaspí a v noci aj tak príde a hľadá ma manžel musí spať na gauči a stále nevieme niečo vymyslieť aby toto prestala robiť ma ísť spať a hneď plač ze ona chce maminku 😭
@simonka_vi potrebuje ťa, možno by spala na svojej posteli ak by ju mala pri vašej v spálni a manžel by nemusel spať na gauči
V tomto veku u nas zacinalo sa bat, z rozpravok, tiene, proste fantazia ide naplno.. ak sa da, moze dieta spat s rodicom v detskej, na co trapit dieta i seba? Je to obdobie, prejde
My sme takto 5rocnemu presúvali posteľ do spálne.. proste sa bál v izbe a naozaj som ho nechcela nechávať spať na gauči. Raz to prejde. Aspoň máme kľudne noci
@simonka_vi tak treba odprevadit do postielky a lahnut k nej alebo sadnut k postielke, pockat kym nezaspi a potom ticho odist. My to mame niekedy aj 3x v noci, to su take obdobia. Mame gauc v detskej izbe, takze uz nemusim lezat s nim v postielke, ale lezim na gauci a potom idem prec.
S jednym dietatom je to tazsie. My sme dali do uizby deti az ked boli vacsie a isli spolu. Mali 3 a 6.
Poznam aj takych co uz maju 8-9rokov (jedinačik) a spia s jednym z rodičov. Je to podla mna uplne ok. Pamatam si ze sama som mala izbu az ked som isla do skoly. A bratia mali izbu spolu. A ja som bola sama.
U vas bud dat jej postel k vam do spalne. Len proste nech ma svoj priestor-teda nech ma tam kazdy svoj priestor. Alebo naopak. Dat este jednu postel k nej do izby. Ze ak nieco ist si lahnut k nej. Predpokladam ze do teraz ste spavali nejako spolu. Takze moze to byt pre nu tazke. A proste sa boji. Chce vás. Chce istotu. Chce pokoj-pokojny spanok.
@simonka_vi aj naša k nám chodí a mne to nevadí bude mať v marci 5 a mne jej telíčko chyba aj ja som chodila a som tu vytesuj sa o chvíľu už nebude
@simonka_vi moja segra behala v noci za nasimi hadam do dobrych 9 rokov. Takmer kazdu noc. Ja som sa obcas pridala, este aj ked som mala 11-12 rokov.. moja dcera nemohla minule spat, tak spala s nami. Ked muz nespaval doma, tak obe decka automaticky prisli spat ku mne a to starsi ma cerstvo 13. Neboj, prejde to.
4,5 rocny syn nechce spat vo svojej posteli...hm...co uz.
Nieje pripravená. Naša 5 ročná veľmi chce spat vo svojej ale nejde jej to. Vždy si všetko nachysta a samu seba hecuje, ze už bude spat sama. Ale vybehne 10x z postieľky a nakoniec to vzdá a príde ku nám. Povedala som jej, ze je to v poriadku, ze keď bude pripravená, tak sa jej to podarí. Skúšali sme aj s ňou zaspať či ja alebo aj manžel. Dnes napríklad tiež vravela ze bude vo svojej postieľke spat, ale ešte nespí 🤷♀️
@simonka_vi mám rovnako starého syna. Každú noc príde v noci k nám do spálne. Tak ja sa zdvihnem a idem nazad s ním a tam s ním spím. Našťastie má širokú posteľ tak sa vyspíme obaja. Inak by chodil každú chvíľu k nám až do rána. Už som si na to zvykla. Raz to prejde.
Majte viac deti. ;D Ale dcera ku mne aj tak prichadza. Niekedy menej,inokedy castejsie. Nad ranom zvycajne. Po 3tej.
@simonka_vi Treba skúsiť stále zasvietené nočné svetlo v izbe dieťaťa. Veľmi jemné. Aby tam nebola úplná tma. A dookola vysvetľovať, že má svoju posteľ a vy svoju. Manžela nevyhadzovať. Ubezpečiť dieťa, že môže kedykoľvek prísť, ak sa bude báť. No neakceptovať to každú noc! ☝️A áno, skúsiť si ísť večer ľahnúť s ňou, prečítať rozprávku... nie hororovú. Alebo iba objímať, hladkať, rozprávať sa chvíľu o radostiach dňa.... A mimochodom, ak naozaj musí ísť spať preč, prečo gauč? Nemôže spať v posteli dieťaťa?
@ivangeline u nás ani to nepomáha, malý je v postieľke, 5 ročná vedľa mňa, 6 ročná na vedľajšej posteli a 4 ročná za nohami 5 ročnej, a to majú detskú izbu v nej tri postele a tlačíme sa v maličkej spálni. Muž chudák v obývačke a neviem si pomôcť
Ak naozaj chceš, tak ju vždy zanes naspat do postele, výdrž cca 3 dní revu a budeš mat pokoj. Ja som na to nervy nemala, dcéra mi prestala liezť do postele keď mala asi 9 😅 teraz ma 11 a už by ju to ani nenapadlo.
Syn má 5 rokov a takmer každú noc príde v noci k nám do spálne, niekedy okolo 1 2 ráno aj s vankúšom a perinou 🙂 vysvetľujeme čo to len ide... ale ak má potrebu prísť príde... potom ma noci kedy spáva sam pekne do rána, na chodbe máme malé svetielko čiže keď k nám prechádza zasvieti sa a syn rýchlo prebehne...bývame vo svojom vyše mesiaca čiže je to pre neho nová situácia a má sám svoju izbicku ale pomaly a isto si zvyká až nakoniec nepríde vôbec, ale snažíme sa veľa vysvetľovať. Každé dieťa sa cíti bezpečnejšie pri rodičoch, sama som to robila 🤗🤗
@bebotka ...no moje nocne vresky zjavne pomohli. ;D Ja sa takto nvm vyspat. Chodi ozaj...ked je to pre nu nevyhnutne. Chlapec minimalne. Dalsi vobec.
@kataka10 Vidíš, to mi nenapadlo, že majú detskú posteľ. My sme deťom hneď kupovali normálne postele. Každý dostal cca v 2 rokoch dospelácku posteľ, normálny rošt, normálny matrac (nosnosť do 120kg - čiže v prípade potreby sa zmestil aj rodič, keď sa čítala rozprávky, bolo treba chlácholiť...).
@simonka_vi prečo spi na gauči? 🙂Naša malá má rok a 4 mesiace spáva s nami a aj pes a mame posteľ 160x200 čiže nie extra veľkú
Potrebuje ta , si predsa jej mama