2-ročná si pýta na spánok vodu

30. sep 2023

Je v pohode že naša dcéra (2r.) istý čas si istý čas na spánok pýta aj vodu. Na nočný má mlieko aj vodu lenže odvtedy veľa krát má nedopité mlieko. Na poobedný len vodu ale často z nej ani neodpije len si zrejme nosí asi fľašu max.odpije minimum...od rána cca 7:15 do 12:15 ciká asi tak 4 krát a poobede od 15:30 cca do 20:30 ciká asi tak 3-4 krát. Fľašu ma 3 decovú a veľa krát ju nedopije k večeru ale zas má že dáky džúsik kofolku si sem tam vypýta ale nie veľa. Moč jej nesmrdí. Chuť do jedla má normálnu. V noci má cikanú plienku tak normálne že ani veľa ale zas nie je suchá.

zuzikak
30. sep 2023

Je to normalne, ze chce viac vodu. V tomto veku uz nepotrebuje mlieko na dosytenie, pokial ma normalnu beznu stravu. Tak jej uz nedavaj mlieko. Nech sa napije vody. Ten dzusik by som zaradila radsej pocas dna a nie na vecer - predsa len to obsahuje cukor. Mimochodom - Kofolku ? To si robis srandu ? Preco jej rovno nedas turecku kavu. 2 rocne dieta nema co pit kofolu. To ti nevadi, ze jej davas kofein ? Tak sorry ale v 3 rokoch jej aj cigaretku na pohodu ponukni, ked bude mat hystericke zachvaty...A teraz vazne - kofolu by malo byt dieta ktore ma minimalne 7 rokov a aj to nie viac ako deci a pochopitelne nie casto.

mia_von_prag
30. sep 2023

2 ročne dieťa nepotrebuje v noci mlieko ani cez deň kofolu. Na každý spanok jej stačí pripravit vodu

autor
30. sep 2023

@zuzikak nepije ju denne a pár glgov...mne šlo skôr a počet cikaní aj..

autor
30. sep 2023

@mia_von_prag čiže je v pohode že si nosí vodu spať?

mia_von_prag
30. sep 2023

Ano, ma to aj ako rituál. Ja sa tiež v noci napijem vody keď sa zobudím. Cika normálne. Moja 2 ročná v noci vypije vždy 3 dl vody. Začala s tým v roku, keď odmietala mlieko, nahradila ho vodou.
Buď rada, je to aj lepšie na zuby,keď si ich v noci udržiava čisté

anickaaa6aaa
30. sep 2023

Kofolu žiadnu ani občas. Má len 2r. A že pýta vodu je nereálne. Ako prečo by nemalo byť?

autor
30. sep 2023

@anickaaa6aaa mne išlo skôr o to či je v pohode cikať toľko..a neviem no to že si fľašu vypýta nerobí to dlho preto sa pýtam.

autor
30. sep 2023

@mia_von_prag veď áno. Len je to viac menej nové u nás tak som nevedela

simca06022011
30. sep 2023

A čo má piť pivo? Kofolu by som jej nedávala vôbec nech si pýta co chce. Vodu kľudne môže koľko len chce. Mlieko už 2r dieťa naozaj nepotrebuje toľko, s ani pred spánkom. Čiže ak si dá menej nevadí. Cikanie neviem, nerátali.som.to.nikdy... ak.mas podozrenie ze veľa cika, tak ranný moc vyšetriť (pásiky predávajú aj v lekarni). Ak by naozaj extrémne cikala/smadna bývalá tak by som sa poradila s Dr. Alebo pozrela iné príznaky napr cukrovky. Ale to uz fakt idem do extrémov. Inak je to dobrý zvyk piť vodu ;)

autor
30. sep 2023

@simca06022011 akože mne sa nezdá že by cikala extrémne veľa a ani vodu nepýta každú chvíľu... len som čítala staršie diskusie tam deti cikali 5-6 krát ako 2 ročné a naša má o trošku viac...

anavixy
30. sep 2023

Ved nech cika kolko potrebuje, to sa neda pausalizovat, kazde dieta aj clovek to ma inak a nic zvlastne na tom nie je. Nikdy mi nenapadlo to pocitat. To ze ci berie vodu a ani z nej niekedy neodpije alebo mozno trochu je skor asi taky zvyk, ale tiez na tom nevidim nic zle. Na dzusikoch a kofole uz toho vidim dost zleho, ale to je tvoje rozhodnutie.

autor
30. sep 2023

@anavixy sladké vody nemá pravidelne...ale keď už vidí návštevu u nás tak jej dáme pár glgov...nemá to denno denne.

tani777
30. sep 2023

Podla mna je to cikanie v pohode..ale ak nema plienku,skus ju jeden den davat len na nocnik a meraj,kolko vycika,a zapis si,kolko priblizne vypila..ak pije sladke,je normalne,ze sa jej ziada potom cista voda,lebo sladke vody skor dehydruju..ja ked vypijem kofolu/pepsi,tak ma potom strasne smädi a logicky chodim aj viac mocit..