Ahojte vôbec neviem čo môže byť malej ...vždy večer plače ani z fľaše piť nechce ani z pŕs... plače plače až pokým ju nezlomí...už ma to nebaví furt počúvať a celkovo ma to každú noc trápi keďže neviem ako ju ukľudniť... ďakujem za všetky odpovede
@dzulli1980 to neviem jedine čo jej dávam je vitamín od doktora vigantol
@sisa232 Joj, moju dcéru z Vigantolu neskutočne bolelo bruško, strašne vyvádzala.
@dzulli1980 a nemôže to byť aj z antikoncepcie azalie ? Prišiel mi aj menzes ...plus beriem vitamíny jednak zelezo lebo som anemicka (sorbifer durules) a vitamíny z dr.maxa pregnafolin III
@sisa232 Aj železo je veľmi ťažké na žalúdok (pre deti) + tie vitamíny, antikoncepcia ... neviem, či sa prenáša čosi aj do materského mlieka, každopádne by som konzultovala s Dr. ... a prešla na UM.
Vigantol nedavaj, mne primarka novorodeneckeho povedala, ze bolia bruska. Radsej jamieson baby D, davam na obed. Skus trosku pomasirovat brusko, pocvicit s nozickami, pripadne ponosit na tigrika. Treba skusat co to moze posobovat.
Myslim, ze antika sa v nejakych nepatrnych mnozstvach dostava do mlieka.
Lepsie mliecko ako tvoje jej nemozes dat.
@sisa232 určite vymeň vigantol 🙈 nám robil veľkú šarapatu..a kuk železo či sa smie keď kojíš..ja som tiež brala ale nemalo vplyv na mliečko 😊
U nás začal plač od dvoch mesiacov každý večer okolo 22 hod. Kolíky. Začali sme dávať espumisan a prešlo to.
Kolika,nic nepomoze len cakat ,vyrastie z toho..
Moja revala od 4tej do 8smej, potom akoby utalo. Striedali sme si ju s muzom kazdych 15 minut. Vobec nic nepomahalo, vyskusali sme vsetky dostupne rady. Proste revala, lebo revala 🤷♀️ bolo to velmi frustrujuce a sama by som to asi nezvladla, trvalo to viac ako mesiac, ruky ame mali po kolena vytahane, polozit sa nedala.
Ked prestali tieto pravidelne revy, zacali dalsie z refluxu, ale tu pomohol nosic a AR mlieko, a dieta bolo ako vymenene.
witching hour?
Je to normalne. Nie je to mozno nic konkretne, babatka v istom veku takto zvyknu plakat. Vyrastie z toho, treba vydrzat, prestriedat sa s muzom, ked ti z toho sibe 🙂
@sisa232 och okamžite vigantol preč a iné Decko. Jamieson napríklad. Synovy som takto spôsobila koliky. Pri druhom dieťati som nepoužívala vigantol. Boli sme.v nemocnici keď mal 8 mesiacov a tam mu ho nasadili na druhý deň mal každé ráno take kŕče. Po dvoch dňoch mi došlo čím to je vysadili sme a prešlo. Najhoršia vec vigantol. Nasadiť probiotiká na úpravu napríklad inpanths dhopilus je dobrý ale kopu iných. Prípadne sirup balonix.
Ozaj a probiotika davas?
Buď to kolika, witching hour alebo to robí ten Vigantol. My sme ho vymenili za Devit a bez problémov. Aj švagrinej malej aktuálne robil zle. Tiež prešla na Devit
Každý vecer plače a nebaví tá to počúvať ? Moja dcéra mala asi dva mesiace od mesiaca do troch mesiacov skoro obdobie , že plakala NOOOONSTOP. Neplakala len keď jedla alebo spala . Inak stále plac raz žalostný raz zúrivý ale že noooonstop. Boli to koliky a nič na svete nepomáhalo mala som všetky coliprevy espumisany probiotík úplne všetko na čo ai spomenies . Jedného dňa to prešlo zo dňa na deň . Myslela som že sa zbláznim sama s malou muž sa
Chodil domov Len vyspať . Brrrr ako nerada ja na to obdobie spomínam . Držím palce prejde to !
A nemá koliku? ... berie nejaké probiotiká? ... dcére som dávala Coliprev, dennodenne jej aj 3x masírovala bruško, cvičila s nožičkami, používala rektálnu rúrku ...
@sisa232