15-mesačné dieťa zaspáva s plačom

9. aug 2024

Dieta zaspava s revom na obedny spanok
Ahojte. Mam doma 15m dceru. Cumel mavala len na spanok. Aktualne je odcumlovana.
Poradte co robit, chodi na jeden spanok.
Rano vstava medzi 7-8. Na obednu spanok chodi okolo 12-pol1-1. Ked uz vidim, ze zacne zivat. Lenze problem je ten, ze na obedny spanok mi zaspava s revom. Len jej poviem ze ide spinkat a uz je umrncana a kruti hlavou. Ked ju davam do postielky tak uz reve. V postielke si nechce lahnut. Iba stoji a place.

Nikdy sme takyto problem nemali. Aj par dni po odcumlovani, zaspavala normalne. Vzdy pred spanim ju prebalim a nakrmim, potom sa trosku pohra a ide spat. Na vecerny spanok (okolo pol8) zaspava krasne. Hned po dopiti mlieka jej beriem flasu, ona si tam este rozprava a zaspi sama bez uspavania a bez cumla.

Pre tie, ktore mi budu radit, ze mam zacat uspavat, tak to mi ani nepiste. Pretoze malu som doteraz nikdy neuspavala, tak urcite to nezacnem robit ani teraz. Dalsia vec, keby to robim tak ako poniektore mamicky, ze si idu lahnut s dietatom a drzia ho za ruku alebo hladkaju, tak u nas by to nefungovalo z dovodu, ze ja ked som pri nej, tak len reve ked je v postielke, lebo chce ist ku mne/von z postielky.

Dnes pred obednym spankom som jej skusala citat knihu. Celu rozpravku prerevala postavena v postielke. Ani lahnut si nechcela.

lucia13022023
9. aug 2024

Pred spaním pije mlieko? Na obed myslím. Ci hej nechýba fľaša keď večer zaspí bez problemov.

autor
9. aug 2024

@lucia13022023 nie, jedava obed pripadne ked mala velke ranajky, tak jej davam jogurt a az ked vstane tak obed.
Vecer praveze vypije mlieko a hned jej flasu beriem. Aby sa "neududkovala" na flasi. Potom odidem, ona lezi, rozprava a sama do cca 15minut zaspi.

martul
9. aug 2024

Mám tri deti, všetky+-v tomto období prestali spať cez deň. Asi to je skoro oproti tabulkam ale presne robili to čo tvoja, revali a revali. Tak som to vzdala a bolo všetko ok

zuzkaa1991
9. aug 2024

Ja som davala mlieko aj cez obed na spanok vedela ze ma ist spat ;) ritual

miskamisiq
9. aug 2024

A neskúsili ste posunúť obedny spánok ešte trošku neskôr? Pripadne ráno skôr vstat?
Moj malý vstáva ráno vždy okolo 06.00 až 6.30. Na obed ide spať okolo 12.00 a zaspí hneď a večer je už o 20.00 v posteli.
Keď sa náhodou zobudil neskôr (často sa to nestáva) tak mi nechcel o 12.00 spat a uložila som ho neskôr.

ivangeline
9. aug 2024

Toto obdobie mali všetky moje deti. Buď som ich nodila (tie pokojnejšie) alebo dala fľašu do postieľky a utekala… Keď sa budeš príliš snažiť, bude viac revat…