13-mesačná dcéra má len jeden denný spánok

tatiana234
15. dec 2024

Ahojte máme už len jeden spánok viem že okolo roku a pol sa má prejsť na jeden ale. Keď mala dva prvý krát šla spať o pol 11 a druhý krát o 4 potom v noci aj 2 hodiny bola hore a ráno neskoro vstávala proste zlý kolotoč. Tak sme spravili spánok jeden prespí 2 hodiny aj dve a pol ale v noci piští nerozumiem prečo trvá to aj hodinu aj dve niekedy zubov máme 16 od 10 mesiacov tak tým to bnrbude.bechcem jej nejak ublížiť mám výčitky že by mala 2x spávať.

pribinak
15. dec 2024

Každé dieťa je úplne iné. Nie je žiadne pravidlo že v 18 mesiacoch sa má prejsť na 1 spánok

veronikaszabova
15. dec 2024

@tatiana234 dcera ma od 10 mesiacov len jeden spanok - 12:00/15:00

dixitka
15. dec 2024

@tatiana234 ja som tiež chcela, aby aspoň do 15 mes. mal syn 2 spánky, ale sám sa prepol presne v roku na jeden. Občas mal ešte dva, ale väčšinou jeden a tak je to doteraz (už má 20 mes.). Ak dcérke vyhovuje viac 1 spánok, tak nechaj tak. Ešte sa odporúča na ponechanie 2 spánkov zobudiť dieťa po 30 minútach prvého spánku, aby sa ešte stíhal ten druhý a nebol príliš neskoro. Ale toto u nás vôbec nefungovalo 🤣 keď som ho budila, bol umrnčaný až do večera. A nedivím sa mu :D

hubka51
15. dec 2024

Môj má tiež 1spánok asi od 11-12m.Proste sme sa prispôsobili.Maly keď mával 2x spanok druhy mal okolo 16tej bud doma alebo v kočiary.No keď sa už začalo skôr stmievať tak vedel potiahnuť dlhšie a tympadom aj večer sa mu ťažko zaspávalo.Prešla som na jeden dlhší od nejakej 11:30 do 15:00 +- Nikdy to nieje rovnako.Večer potom ide spinkať okolo 19:00 a zaspi hneď.Tiež sa mi sem tam v noci zobudí ale nemyslím si že je to týn že má jeden spánok. Staršia dcéra bola veľky spač a doteraz je 😁 u nej to bolo inak.Podľa mňa je v poriadku ak sa prispôsobiš tomu ako funguje tvoje dieťa a nemaš mať prečo nejake výčitky že niekde sa píše o spanku inak.

majamat
15. dec 2024

podla mna sa na 1 spanok moze prejst aj okolo 1r, ale samozrejme zalezi od dietata

simsalabim
15. dec 2024

Moja starsia v 15.mesiacoch prestala cez den spavat a v roku a pol uz uplne… nebolo tej sily uspat ju. Deti nie su tabulkove, netreba sa trapit pre to, co by podla tabuliek “mali”.

siska53
15. dec 2024

@tatiana234 to je prudko indi.. prve dieta - denne spanky take, ze v tom case stale bud 3-4 20minutovky alebo uz len hodinovy. Ale zas prespal celu noc uz davno pred prvym rokom ( obcas krstke prebudenie, ked som ho len vzala na ruky a hned spal v case separacnej uzkosti). A okolo 16.mesiaca zacal vynechavat denny spanok...

Dcera spavala omnoho viac, okolo roka uz zacala spat celu noc a cez den obcas spala este dvakrat, ale po roku sa to ustalilo na jednom dennom spanku trvajucom 2-3,5 hodiny.

simona92101
15. dec 2024

@tatiana234 kedy rano vstava?aky je denny rezim?aj to suvisi.syn ma cerstvo 1rok a ma 2 spanky.aby mu vysli,z prveho budim.

lilli110
15. dec 2024

@tatiana234 To zalezi vsetko od dietatka. Toto je uplne individualne. Moj najstarsi v 9 mesiacoch zacal spavat raz denne aj to sotva hodinu. Mohla som sa aj na hlavu postavit a proste nie a nie viac spať. Stacilo mu to proste. Stredny zas rocny stale tri denne spanky dokopy 6 hodin. No a pri tretom uvidime...😁 ja nerozumiem tomuto umelemu "nastavovaniu spankov" u babatiek. Moj ma 8 mesiacov. Prespi v noci 13 hodin. Cez den ziadny rezim. Jedine to ze vecer okolo 8 sa ukladame na nocny spanok. Proste sam sa vypyta cez den spat a spinka kolko potrebuje a kedy potrebuje 🤷🏻‍♀️ je uplne spokojny, kludny, pohodovy. A ja sa zbytocne nestresujem ze aaa uz je cas spat a mat zbytocne nervy. Ja nie som v strese, on nie je zo mna v strese.

tramtada31
15. dec 2024

Moje dieťa v 4 mesiacoch malo len jeden spanok a v 1,5 roku už nespalo cez deň. Ono máš deti, ktore nepotrebuju toľko spat

dory11
19. dec 2024

@tatiana234 pozri kazde deta je iné moja už do roka mala jedne spánok .a od 1 roka a 5 mesiacou bola bez denného spánku zaspala tak som to za 2mesiace spočítala na jednej ruka aj to bolo veľa .aj to bolo buď že bola chorá alebo išla byť chorá .lebo že večer zaspla neskôr a noci s častejšie budila ako zvyčajne ráno vstala skôr tak sa stalo že spala aj to nie vždy a väčšinu v aute a funguje tak do teraz už má 3 roky a 8mesiacou ale čím je starsia tak cca od 2,5 roka tak spi tak že to aj 3 mesiace naratam max 2 spánky aj to len pri chorobe alebo pozlej noci alebo veľmi dlhej ceste cesta nad 3h hodiny