12-mesačná spánková regresia

tatiana234
29. okt 2024

Ahojte dcera ma rok pravidelne sa budí o 2 v noci a aj hodinu 2 je hore bud to si cosi rozpráva alebo sa nevie ako keby uložiť. Začína chodiť. Zuby jej nemajú ísť aké mam 16 zúbkov a už to celkom dlho trvá musíme ju vziať k sebe a aj tam zaspí tak po hodine dvoch

rurutiax
29. okt 2024

a ako dlho to už trvá?

tatiana234
autor
29. okt 2024

@rurutiax 2 mesiac pred tým mala zúbky takže tak ale toto nocne rozprávanie asi druhu mesiac

rurutiax
29. okt 2024

@tatiana234 No tu už spánková regresia nebude, skôr zle nastavený režim

tatiana234
autor
29. okt 2024

@rurutiax ma 2 spanky doobeda dlhší poobedny kratší na jednom soanku nevie zatiaľ fungovať

rurutiax
29. okt 2024

@tatiana234 No na jeden spánok je ešte veľmi skoro. Ja mám 14 mesačnú a ešte má dva, u nás regresia trvala cez 2 týždne. Regresia by nemala trvať viac ako mesiac, potom už je len chyba v režime. Doobedný by mal byť kratší a poobede dlhší. Závisí aj kedy ráno vstáva, aké dlhé má prvé bdelé okno a ako dlho spí, tam je toho veľa prečo vám to nefunguje.

kristina210
29. okt 2024

Ja mám 16 mesačného a rovnako je na 2 spánkoch ešte...okrem regresie sme mali pred časom toto isté, trvalo to niekoľko týždňov, každú noc hore od 2.00 alebo 3.00 do 5.00, a bľabotal, staval sa a podobne...hovorila som si, že ok,regresia a asi spracováva nové veci,ale keď to nie a nie prejsť,tak som sa viac venovala jeho spánku...vždy doobeda ťahal dlhší spánok a poobede kratší, tým pádom večer mal kratšie BO a asi nemal dostatočný spankový tlak na noc...skúsila som ho na doobedný uložiť skôr, nebol ešte až tak unavený, ale zaspal a prebral sa cca po hodine, poobede mi tým potiahol dlhší spánok, cca 1.5 hodiny a mal viac energie na večer - je hore 4-4.5 hodiny a plne aktívny a celkom sa večer aj "vybije". Jasne, posunula sa aj večierka na 21.00-22.00, ale spí do rána do pol 7, čo nebolo ani nepamätám, ak vôbec...každé dieťa je iné, ale podľa mňa : regresia + režim, všimni si,či si nepredlžuje 2. a 3. BO a skús mu dať doobedný spánok kratší a poobedný dlhší...nám to pomohlo 🙏... neviem či to bude aj váš prípad, ale skús. Náš je odvtedy kľudnejší aj cez deň, aj noci sú lepšie (kým nepríde ďalšia fáza)🙂

bodzlomu
7. nov 2024

@rurutiax no neviem, či je to o zlom nastavení. Môj má 9 mesiacov a nespal odkedy sa narodil. Noc, čo noc je hore a spal mi "až" 2x okolo 5hod. vkuse. Cez deň spí 3x po 30min.! Takže tam veľa nenastavím 🤷‍♀️ Prosto sa budí na dojčenie. Už aj rozmýšľam ho dať na UM, ale kamoška vyskúšala až 6 UM, kým zabralo a ja akosi nemám v úmysle ho takto pchať 😔 no ale neviem, čo s tým. Dvaja starší mali regresie. Tento nespavec neviem, čo má 😢