11-mesačné dieťatko chce spinkať len so mnou

9. sep 2024

Ahojte, bol niekto v podobnej situacii? Mam 11 mesacneho synceka, do 9. mesiaca sme mali velmi chaoticky denny spanok, bol to des, ziadny rezim, casto spal len 10-20 minut.. uspavala som ho v naruci a prekladala do postielky. Aj nocne spanky boli velmi zle. Uplne vycerpana a unavena z prebdenych mesiacov som zacala okolo 9. mesiaca spinkat pocas dna s nim - cuduj sa svete, vedel tak potiahnut aj 2 hodiny. Ked spi pri mne, spi ukazkovo - rezim skoro na minutu presny, 2x do dna.. aj nocne spanky sa zlepsili, lebo ku koncu dna nebol preunaveny. Snazila som od neho odist pocas spanku ale HNED sa zobudi 😫 velmi ma to limituje, chcela by som porobit doma nejake veci za ten cas co spi ale nemozem.. co odporucate? V noci ked zaspi okolo 20:00-21:00 tak ho dame do postielky a spi takto 3-4 hodinky, ale po prvom zobudeni sa pyta ku nam

andrea_82
9. sep 2024

U nas je to podobne. Ked som pri nom, spi aj 2 hodinky, inak max hodinu dvadsat. Ja to neriesim, cely prvy rok som spavala s nim, co sa da, robim pri nom, ostatne vecer alebo ked pride muz.

295anicka
9. sep 2024

Drobec má 14 🌙 a sme na tom rovnako, prešli sme ale z uspavania iba v kočíku, zaspavanie a spanie iba na mlieku, 🫡

dixitka
9. sep 2024

Môj je presne takýto a zatiaľ nepomohlo nič, len fakt byť pri ňom :D len ja som to zistila už keď mal asi mesiac, že bezo mňa skrátka nevie spať. Teraz má 16 mesiacov a je to tak stále. Resp. posledných pár mesiacov už viem počas denného spánku na chvíľku od neho odísť, ale cca po polhodinkách sa budí a kontroluje, či som tam, a ak ma nenájde, hneď plače a je ho už problém douspať. Tak radšej ležím pri ňom, ako aj práve teraz 🤣 beriem to ako oddych, buď si pospím alebo čítam knihu a pod. Varím a upratujem zväčša keď je doma muž, niečo porobím aj popri malom, večer keď zaspí ešte cvičím. Raz sa naučí spať bezo mňa a dovtedy si hovorím, že sú aj horšie veci ako 2-3 hoďky cez deň ležať v posteli 😀

andrea_82
9. sep 2024

@dixitka presne, hovoris mi z duse. 😊

tanyan
9. sep 2024

Nič ti neutečie. Užívaj si tie krásne chvíle s pokojným tichým spiacim dieťaťom. Investuješ do jeho psychického aj fyzického vývoja to najcennejšie - svoju lásku a prítomnosť.

mabenn
9. sep 2024

V tomto veku normalne

letfenixa
9. sep 2024

@autorka keďže od synovych 13 mesiacov som chodila do roboty, spánok bol pre mňa dosť prioritou a tak som sa už prestala snažiť o postielku a spal so mnou. Vyspali sme sa lepšie obaja. Dom.prace som robila, keď bdel.

h2
9. sep 2024

"Ahojte, bol niekto v podobnej situacii?" Veľmi veľa žien bolo v tejto situácii. Kašli na upratovanie a varenie počas jeho denného spánku, pospi si s dieťaťom. Porobíš si potom, alebo keď zaspí večer. Budeš vyspatá z poobedňajšieho spánku, tak by nemal byť problém.

janka_266
9. sep 2024

spať s ním, nebude to dlho trvať, a bude Vám to ešte chýbať. môj má 3 a 1/2 a keď treba zaspí sám, a keď nie, tak aj teraz idem s ním. nebude to trvať večne

thereisabear
9. sep 2024

Pri mojom som spala cez deň do 14m, až potom som vedela odísť a potiahol 1-2h. Nočný spánok podobne. Pomohlo len zmieriť sa s tým a časom to bolo lepšie.

ariannazara
9. sep 2024

Môj ma 5 a cele prázdniny som s nim spala na obed 2 hodiny, jaaak nám dobre bolo 😂