Ahojte.prosim o radu ako pomoct 10 rocnej dcere..ide o to,ze ma kamaratky,ktore ked u nas prespia,tak ona pride v noci za mnou,ze sa boji v izbe,zs nemoze zaspat a su tam 3 a maju zaznutu lampicku..ked bola mladsia,tak sem tam u kamosky nejakej prespala,ale teraz ani nechce..ide o to,zw jej to jw aj trape,zw kwd tie baby u nas spia,ze ma zavola aby som si isla k nim lahnut..ale dojde s.placom,ze sa boji a nevie coho..je mi jej luto,ze to takto preziva..lebo aj v skole v prirode bola a dosla odtial s placom,ze noci boli zle pre nu.
Podotykam,ze spi so mnou v posteli normalne...som jej povedala,ze nwch to babam proste povie,ze ma problem u niekoho spat,ze nikto sa jej smiat nebude.. ale jej to je luto..neviem ako jen pomoct,ci vyhladat osbornu pomoc alebo len sa o tom rozpravat,ze to prejde a bude spavat u bab ked bude na to pripraven..dakujem za kazdu radu a skusenost
Veď tie prespacky nie sú povinné.normalne to zruš.Zatazuje to aj rodičov mať u seba doma cudzie deti...to nikomu nedochádza?
Moje dcéry nikdy nikde nespali len tak ani u nás nikto a tie kamarátstva tým nijako neutrpeli.
@anjelicek26 no ja neviem co jej vrta v hlave,ze nechce zaspat...od mala spi so mnou asi toto je vizitka...akoze mne to nevadi,ze spi ao mbou,ani muzovi,ale asi to je uz cez...
@pamag1805 je to len vaše rozhodnutie,ako to máte doma, ak vam to vyhovuje,nie je dovod si nic vycitat ci menit.... moji prespávajú u kamošov a kamoši u nás od škôlky.. vrátane stanovaciek v záhrade a podobných akcií.. rodiny poznáme roky rokuje,mame dobre vzťahy... to je o povahe dieťaťa a to sa zmeniť nedá.. hlavne,ak má nejaký iracionálne strach, nemá zmysel to hrotit, nie je to nič,čo "musi"
@anjelicek26 ste.zlata,vdaka...len mne jej je luto,ze ostatne baby v tom problem nemaju a ona ano a ju to trapi,tak ju len povzbudzujem,ze nech sa kvoli tomu netrapi,ze z toho vyrastie...ze nech babam povie,ze proste ma s tym problem aby si nemysleli,ze nechce u nikoho spat alebo nemozu u nas...proste mozu aj ona moze,ale nedava to..myslim,ze to bude lepsie im.povedat narovinu amo to zatlkat aby si o nej nemysleli,ze jw divna
@pamag1805 ja by som s nou skusila natrenovat do leta u starych rodicov, niekookokrat vzdy len na 1 noc, ale nie v ich posteli. Ma tam zname prostredie, mohlo by to prejst. My sme nasmu mladsiemu dali vyrobit vankus s nasou spolocnou fotkou a tu si nosilo k starym rodicom. Tak mozno nieco take, co by si vedela pritulit.
a keby to vzala ako 'tréning' na leto? aby šla na sústredenie v pohode a zvládla noc bez strachu? postaviť sa tomu? skúsiť jej to takto vysvetliť, dať jej niečo tvoje do postele?
Prespávačky na čas zrušiť, kľudne nech povie, že ty nedovolíš a nebude za trápnu. A začať trénovať doma. Spíte všetci v jednej posteli či aspoň tú má vlastnú? Ja by som na to išla ako u malých detí.
@januska12323 spinso mnou na manzelskej a muz u nej v izbe
@januska12323 to nechcem,aby si mysleli,ze ma matku,ktora nedovoli preapavacku.
Ja len zo zvedavosti … prečo spí 10 ročné dieťa s tebou v posteli a tvoj muž u nej v izbe? Nikdy nezabudnem na kočku, ktorá mala byť moja spolubývajúca na vysokej. Prišla s rodičmi, všetko jej pomohli, klasika. Odišli. Baba začala plakať a my sme nechápali, čo sa deje. Ručala skoro celú noc, že jej je smutno za maminkou. Normálne pre ňu došli a aj ju vzali preč zo školy. Ja som bola normálne v šoku! Aby ste nedopadli podobne.
Fakt mi príde trochu cez aby 10 ročná spala v manželskej posteli a muž v detskej izbe. Treba nad tým porozmýšľať, môj 4 ročný spi od 3 rokov sám v izbe v úplnej tme sa zaspí a spi do rána. A nema žiaden problém, proste musíš ju nato zvyknúť už je dosť veľká.
@yoxinka lebo sme sa nevyspali ani jeden...ta nanervy vo svojej izbe ze nevie zapat aj ked som bola pri nej..rano obidve rozbite nevyspate,tak radsrj to riesime takto..ale asi uz razne zakrocim..len sa bojim,ze jej viac ublizim. Tiez si to uvedimujem,ze uz staci,ma svoju izbu a proste neda sa takto fungovat...presne jak hovkris,aby sme tak nedopadli
@pamag1805
Mám tri deti. Všetky sa báli kadečoho, všetci chceli, aby sme spali pri nich, ale toto skončilo vo veku cca 5 rokov. Najmladšia má 4 a stále ju chodím 5x večer kuknúť, keď zaspáva. V noci, keď sa bojí (sníva sa jej čosi) príde, ja idem s ňou do izby. My s mužom sme odmietali deti v našej posteli. Také, že mi decko spí v posteli a chlap v detskej, to v žiadnom prípade (s výnimkou choroby). V detských sme mali vyťahovaciu posteľ a keď bolo treba, rodič šiel spať tam. Tým chcem povedať, že ja tomu rozumiem, je to fáza. Ale myslím, že vy ste to s tým spaním s maminkou prehnali. Lebo ťahať to do 10 rokov a kto vie ešte dokedy, to nerobíte dobre, podľa mňa. Mám 11 ročného syna a ani ja ani muž si absolútne nevieme predstaviť spať s ním v posteli. Veď
to je už skoro pubertiak, veľký človek, rozumný, samostatný …
@pamag1805 je zvyknuta, ze spi s vami, je dost logicke, ze sa teda boji spat sama. Moji 3 su dost na mne zavislaci tiez v tomto, ale nemozu spat tak dlho s rodicmi. Pri mensich, 10,8r musim vecer byt a ked zaspia, idem prec. Najmensi ale skoro stale dojde v noci ku mne.
Ja by som ju prestahovala do vlastnej izby, bola pri nej kym nezaspi a sla prec. Tak postupne ju osamostatnovat, ked sa tak boji.
A prespavanie zrusit, ked to tak tazko berie. Kamosky neviem, ci pochopia, keby to povie moj 10r syn kamosom, tak by ho vysmiali. To uz nie su male, zlate deti. Museli by byt velmi rozumne a chapave, aby to prijali v pohode.
Nuž žiadne prespavacky, inak sa strápni....spat v tom veku u maminy a nevedieť spat (aj keď sú tam kamošky a svetlo) je v tom veku už zvláštne....bohužiaľ 10 rokov u dievčat už s mnohými začne trieskat puberta a pochopenie nečakaj.. nemajú 5-6 rokov,kedy to bolo normálne... a prosím neber to osobne,je to len zhrnutie situácie. Kaslite na prespavacky. Nestojí to za to ked ma s toho stres. Dôjde deň,kedy dozreje aj ona.