1,5-mesačná dcéra od narodenia málo spí

8. júl 2024

Narodila sa mi dcerka a nema ziaden spankovy rezim. Ma to od narodenia, je na UM. Niekedy je vkuse hore aj 6-10 hodin, place ked ju dam dole z ruk a nespi. Pocas dna mava 5 minutove spanky, max 10 min...A spi rano niekedy AZ hodinu aj pol pri kocikovani. Davam jej aktualne cca kazde 3 h mlieko 120 ml, vazi 4,9 kg a je stale hladna, jedla by aj po 2 hod... po jedle malokedy odgrgne, ci to nema s tym spojitost? Uz si neviem dat rady, pediatricka sa k tomu nevyjadrila, vraj pribera tak je vsetko OK, ale aby nemala ani raz pocas dna 2-3 hodinovy spanok? Mali ste to tak niektora a je to naozaj v poriadku?

mimimoje
8. júl 2024

2-3 hodinový spánok moje deti nikdy nemali, proste sú deti, ktorým stačí oveľa menej spať. Ako spí v noci? Moje mali cez deň max 20 minutové spánky, jedine v kočíku raz za deň syn pospal hodinku. Dcéra ani to nie. S jedlom neporadím, ja som kojila.

mamutka
8. júl 2024

Myslela som že toto kŕmenie po 3 hodinách sa už dávno nerobí. Dieťa ma maličký žalúdok, musí jest často po troche/aby bolo spokojne a sýte.
Mne obaja pestovali kratučké spánky, aj v štyroch mesiacoch tie tri spanky denne po 20 minút. Ale možno keď budeš kŕmiť keď dieťa pýta, začne ti spokojnejšie spávať.
Skvelá je šatka/nosic. Dieta spí na mamke a tej nemusia ruky odpadnúť.

drianaa
8. júl 2024

Do mesiaca mal malý 1x denne 2-3 hodinový spánok v kočíku, po 5. týždni spával po 20 minútové spánky, 6x denne, niekedy som ho pohojdala po 10-15 minútach ako prebral na ďalších 20 minút. Ale v noci spával dobre, on bol spokojný, len ja som bola nespokojná že nemám na nič čas 😂 ale potom som si na to zvykla a neriešila, aj tak sa to menilo ako rástol, potom keď spával niekedy aj dlhšie , tých 40 minút a menej krát denne tak sa začali kaziť noci, prišli regresie, zuby, nočné párty, takže najlepšie je podľa mňa nič neočakávať a ani si na nič nezvykať. Ak je dieťa spokojné, tak potom mu taký spánok stačí úplne

andrea_82
8. júl 2024

Ked boli synovia take malicke babatka, tak 2-3 hodinove spanky veru nemali. Aj ked spavali trochu lepsie, hlavne ten starsi. Skus len vydrzat, snad sa to zlepsi. Mas hold narocne babo.

lucia13022023
8. júl 2024

Skus nosic. Na spánok jej vytvor vhodné prostredie, tma, šum.. Papať by som dala aj skôr ako po troch hodinách keď si pýta, a možno ju boli bruško keď neodgrgne, nepuci sa, není červená, neplače?

maryetta
8. júl 2024

Moj prvy spal 40min 😂 ach ked si spomeniem….

jaskolka
8. júl 2024

A to existuje také malé dieťa, ktoré ma 2-3hodiny denný spánok? Možno sú také vynimky, ale gro detí nespí tak dlho v kuse.
Autorka máš úplne maličké dieťa, ono nejaký super režim esre nebude mať veľmi dlho. A často to bude taj, ze to, čo bude jeden deň, tak na druhý už platiť nebude. Dieťa sa mení, zvlášť také malé. Jednoducho sa budeš musieť prispôsobiť ty jemu, minimálne prvé mesiace a roky
Na jedenie po 3 hodinách sa vykašli, daj jej vtedy keď si pýta.