Ahojte mamicky, idem si k vam po radu, pripadne povzbudenie...moj syncek ma 20 mesiacov a zial, neskoro mu diagnostikovali hypertoniu...cca od leta minuleho roku sme obehali kopu odbornikov, no vsetci sa nam vyjadrili, ze syn ma iba skratene achilove slachy...az v novembri, ked sme sa konecne dostali na rehabilitacie, nam bolo povedane, ze syncek trpi hypertoniou a zial to bolo zo strany doktorov trochu zanedbane...cize sme sa vdaka nasmu zdravotnictvu dostali k veku 20 mesiacov a syn stale nechodi a stale nema potvrdenu diagnozu na papieri (kedze nam to povedala zatial iba dve rehabilitacne sestry, doktori si nas prehadzuju ako horuci zemiak a nechcu nas riesit)...
Preto sa chcem.spytat, su tu mamicky, ktorych deticky maji hypertoniu? Ak ano, kedy vam bola diagnostikovana, kedy vase deticky zacali chodit a ako dlho ste cvicili vojta? 😊 dakujem za odpovede ❤
Nas caka este seria vysetreni, syncek ma pravu nozku skaredsiu ako lavu, tak uvidime, ci tam nebide aj ortopedicky problem...
Ahojky 😉 Moje dvojičky mali hypertonus jedna a druhá hypotonus....tiež sme začali cvičiť na môj podnet od 10 m...teraz majú 14 m a stoja a chodia okolo postieľky...veľa sme cvičili...zo začiatku až 2x do týždňa ku súkromnej fyzioterapeutke a doma 4x denne...u mňa bol podnetom to, že starší chlapci už dávno v tom veku stáli pri postieľke... najdôležitejšie je mať dobrú fyzio...musíte rozumieť každému cviku a najdôležitejšie je, aby ste vedeli ako má reagovať dieťa na zatlačenie reflexneho bodu. Nikdy nie je neskoro začať cvičiť...chodia už aj dospelí na Vojtovky. Hlavne prajem veľa trpezlivosti a už len šťastie na ľudí...lebo teraz to je najdôležitejšie. Keby ste chceli nejakú radu kľudne píšte správy...
Malému to diagnostikovali asi v troch mesiacoch, cvičili sme vojtovku. Keď bol väčší už ale ne spolupracoval pri cvičení. Ma 18 mesiacov, chodiť začal asi keď mal 13.My sme chodili aj na plávanie popri cvičení.
Môjmu synovi taktiež v troch mesiacoch. Chodili sme k fyzioterapeutke, kde ho sledovala a dávala nám cviky na doma. Ale nebola to až vojtovka. Stvornozkovat začal v 8mes., chodiť v 14mes. U nás to skoro podchytila pediatrička. Naozaj treba dobrú fyzio a veľa veľa správne cvičiť. Držím palce 🍀
Ahoj,
Aj my sme mali hyper aj hypotonus, treba zacat cim skor cvicit vojtovku, ale pod spravnym fyzioterapeutom a tych na Svk nie je vela, na Kramaroch nasho casu nebol a stratili sme tam cas, nastastie nam odporucili sukromnu kliniku. Dobry fyzio studoval vojtovku tuna
http://www.rl-corpus.cz/absolventi-kurzu/certif...
A zaroven subezne s vojtom odporucam osteopatiu, opat treba dobreho osteopata.
Nam oboje velmi pomohlo.
Ahoj,
malá mala zvýšený svalový tonus,hypertenziu,od 4 mesiaca sme cvičili vojtovku, chodili sme 2 x týždenne do Lužnej a doma sme cvičili 4xdenne ,po 4 mesiacoch bola už fit,.teraz má 17 mesiacov a neobsedí, stále len behá a ja za ňou nestíham.
V cvičení treba byt dôsledny.Drzim palce ✊
@jeanne14
@jaja23
@janapeterjana
Ahojte dievcata, vidim ze tema ma uz akoro rok, ale chcem sa vas opytat ako sa to u vasich deti prejavovo?
Môjmu synovi to zistili až 5r. Od narodenia chodíme na neurológiu, na Alergo, poradne a žiadny Dr ereagoval na to ze chlapec sa nepretaca že nestvornozkuje a ze horko ťažko začal chodiť ako 18m. Teraz sme boli v Smokovci a poprosila som tam Dr nech ho pozre ortopéd a Dr sa z hrozila keď ho videla holeho štát. Nam sa nabalilo za tie roky k tomu veľa dg no poctivo cvičíme každý deň aj keď syn trucuje nepolavim dúfam ze sa to časom zlepší. Rehabilitačná ma trosku potešila že keď detičky cvičia pravidelne poctivo že sa to dá zvládnuť no som zvedavá.
@katkari poviem ti pravdu, že ako prvorodička som si nič zvláštne nevšimla. Až pediatrička mi vravela, že má veľmi zaťaté päste, prepína sa do luku a je veľmi napätý. Potom som si to začala všímať a nechápala som, že som to nevidela. Proste on sa skrúcal do rôznych polôh, ruky v päsť, čo mu nedovoľovalo dobre chytiť hračky... + on mal aj hypotonus na bruchu a šijovej oblasti
@jeanne14
@janapeterjana
@jaja23
Nasa ma 3 mesiace a ked je dlhsie na chrbte znervoznie. Zaklana hlavu dozadu alebo nekontrolovatelne nervozne kope nohami a hybe rukami, robi pritom take vselijake grimasy a pisti alebo vydava nahodne zvuky. Ked jej dam cumlik prestane. Na bruchu pekne dviha hlavu, podkladam jej rucky a celkom sa jej to paci, samozrejme kym vladze (cca 5min). Chystam sa k Fyzio nech ju skontroluje, ale neviem ci je to len nervozita alebo naozaj hypertonus. Ked ju polozim na chrbat tak az po case to zacne robit. Kym jej spievam, hovorim riekanky tak je v pohode, komunikuje no casom akoby sa unavila a je prestimulovana? Neviem...
@chorucka mozem vediet ake cviky cvicite?
@veronikazigova je tam strašne veľa cvikov co nás naučila fyzioterapeutka, cvičí každý deň a sam si vyberie co chce cvičiť nechávam na ňom na ktoré cviky ma náladu. Ak chcete pár cvikov vám napíšem do ss.
@chorucka dakujem, ak by ste bola taka dobra 🙂 a este by som sa chcela spytat, tiez vam chodil po špičkach? Ak ano pomohli vam s tym cvicenim?
@veronikazigova on stále špičkuje aj pri stole stojí na špičkách aj keď zuby umýva, jedine keď ma papuče tak chodí a stojí normalne.
@chorucka a zistili ste pricinu spičkovania? Ci to suvisi s tym hypertonusom? Dakujem 🙂
@veronikazigova nie nezistili a myslím ze ani Dr nevie, tento rok som rozhodnutá že už nepôjdeme k neurológovi že nám bude stačiť ortopéd ktorý aspoň odporučil cvičenia, pozrel syna komplet nie ako neurológ.
@chorucka my mame presne taku istu skusenost s neurologiou :( budem to riesit tiez na ortopedii a hlavne chcem skusit tu fizioterapeutku.
@veronikazigova od 3m sme chodil každý mesiac no neurológ len klepkal kladivkom a sono mozgu až do 1r každý mesiac, nezaujímalo ho že malý sa nepretacal že nedrží hlavičku nestvornozkuje že nechodí on len to svoje klepkanie. Tak už má nebaví chodiť k takému Dr.
@chorucka este som sa chcela spýtať ak môžem, ake topanocky nosi vas synček, ja som malemu kupila take tie proteticke, zdravotne topanocky ale len na doma v dome, a na vonku neviem ake mu mam kupit. Odkial kupujete vy?
@veronikazigova ja mu kupujem papučky do škôlky v zdravotníckych potrebách ak náhodou nemajú tak mu kúpim v inom obchode ale potom mu dávam tam ortopedické vložky. Topánky som mu kúpila v protetika keď mali akciu, no kupujem mu napr aj v sportisime zimné čižmy alebo botasky ci platenky a tam mu pôvodne vložky vyberiem a dám ortopedické, hlavne ho kontrolujem aby mal pevné zapnuté aby mu nožičky v topanke nelietali.
@chorucka cize mozem aj ja malemu dat tie ortopedicke vlozky aj do tich protetickych papuciek?
@veronikazigova v protetickych papuckach sú už vložky ale ak chceš môžeš ich vymeniť za iné vložky
@janapeterjana co znanena "prepína sa do luku "?
@janapeterjana dobry den. Ako sa to poriesilo s babatkom? Mame presne toto iste. Mala ma 3.5 mes. Sme objednani na neuro aj fyzio. Dakujem
@nikned syn má už 4,5 roka, takže odvtedy sme už prešli kadečím 🙂 Je predčasne narodený, stále je neobratnejší v pohybe, všetko prichádza atak nejako neskôr. Ale nechcem ťa strašiť.
Ahoj, nám diagnostikovali hypertonus na rukách a nohách v troch mesiacoch. V siedmich mesiacoch sme boli na kontrolu a doktorka povedala, že to napätie už pekne ustúpilo. Čiže sa s tým dá pekne pracovať. Museli sme cvičiť doma 4x denne, čo syn dosť zle znášal. Neviem, ako je to pri väčších detičkách a aké vám dajú cviky. Každopádne sa drž, ak ti niečo nepôjde, skúšajte, zmeňte doktorku, cviky, uvidíte postupne. Veľa šťastia!!