Ahojte ,
dcére pri preventívnej prehliadke zistili z krvi zvýšenú hladinu cukru. Mala hodnotu 5,75 mmol. Keď som patrala či mohla na tajnáša niečo zjesť/vypiť , tak som zistila , že si dala dve jahodové žuvačky 🙈 ( písané bez cukru ale aj tak … manžel neodkontroloval ráno ) . Vyhodila ich po odbere ..
Dostali sme sa ale teda po 3t na kontrolný odber z prsta na lačno , už som dala veľký pozor aj večer pred tým čo zjedla . Vyšlo jej dnes 5,2 mmol , dr dala výmenný lístok na metabolickú ambulanciu. Bol s ňou opäť manžel takže nemám na nič odpovede ..
Googlila som, že norma je do 5,5.
Prečo nás teda dr posiela ? Lebo je na hornej hranici? Ževraj mu povedala, že to ma zvýšené … Máte niekto s tým skúsenosti prosim ? Ďakujem za rady
Zuvacka vplyv mohla mat, ja som mala tehu cukrovku a ked som chodila na kontrolne odbery na diabetologiu, nemohla som ani rennie (na brutaaaaaaaal palenie zahy na konci tehotenstva) ´, len cistu vodu.
Ak ale zuvacka cukor neobsahuje, nemala dala zuvacka ako zvysit cukor…. Cize podla mna nemohla sposobit narast cukru.
@moonica žuvačky určite nie sú príčina vyššej glykemie