Zvýšený cukor u 11-ročnej

moonica
28. okt 2024

Ahojte ,
dcére pri preventívnej prehliadke zistili z krvi zvýšenú hladinu cukru. Mala hodnotu 5,75 mmol. Keď som patrala či mohla na tajnáša niečo zjesť/vypiť , tak som zistila , že si dala dve jahodové žuvačky 🙈 ( písané bez cukru ale aj tak … manžel neodkontroloval ráno ) . Vyhodila ich po odbere ..
Dostali sme sa ale teda po 3t na kontrolný odber z prsta na lačno , už som dala veľký pozor aj večer pred tým čo zjedla . Vyšlo jej dnes 5,2 mmol , dr dala výmenný lístok na metabolickú ambulanciu. Bol s ňou opäť manžel takže nemám na nič odpovede ..
Googlila som, že norma je do 5,5.
Prečo nás teda dr posiela ? Lebo je na hornej hranici? Ževraj mu povedala, že to ma zvýšené … Máte niekto s tým skúsenosti prosim ? Ďakujem za rady

pribinak
28. okt 2024

@moonica žuvačky určite nie sú príčina vyššej glykemie

tykat
28. okt 2024

@pribinak to by som netvrdila, diabetologicka sa ma pytala ci tie vyssie hodnoty glyk. na lacno som mala bez zuvacky. Takze nejaky vplyv tam asi je.

dotka04
28. okt 2024

Zuvacka vplyv mohla mat, ja som mala tehu cukrovku a ked som chodila na kontrolne odbery na diabetologiu, nemohla som ani rennie (na brutaaaaaaaal palenie zahy na konci tehotenstva) ´, len cistu vodu.

andrejkap123
29. okt 2024

Ak ale zuvacka cukor neobsahuje, nemala dala zuvacka ako zvysit cukor…. Cize podla mna nemohla sposobit narast cukru.