Ahojte! mam taky problem moja dcera uz od leta ma zvysene Aslo na 1000 a viac momentalne sme dobrali Penicilin mali sme liecbu 3 mesacnu ale bohuzial Aslo nekleslo :( neviete mi poradit kde by mohlo byt to ohnisko zapalu?? uz som zufala budem vdacna za kazdy prispevok,kazdu radu....
mononukleoza to nebude?? mojej kamosky syn mal v lete 3600 od augusta do januara na atb kleslo pod 300 a za tu dobu nebol ani v skolke... tiez ju nahovarali ze vybrat mandle ale imunologicka nakoniec zhodnotila ze dobre ze nedali vybrat vraj vyzera ze prekonal infekcnu mononukleozu ale ze sa to potvrdi az neskor pri dalsich odberoch.
@sisaha nuz moze byt aj to este cakam na vysledok vyterov z hrdla lebo tie este nemame🙂 z nosa je vysli negativne pondelok by mali byt aj tie z hrdla a ze vraj potom budeme musiet to riesit imunologickou..
inac zrovna imunoalergicka jej zistila ze ma zvysene aslo minuli rok a preto nas poslala ku krciarovy a ten nam dal liecbu mesacnu Penicilin a po dobrati sme boli znovu na odber krvy a vysledok rovnaky stale zvysene aslo dokonca jej robil tiez vytery z nosa a hrdla a boli negativne tak som zvedava co teraz?? ako sa to bude riesit
@smartik11 ASLO sú protilátky proti streptokokom. Nemala v lete angínu, šarlach? Aké má iné zápalové parametre? CRP, sedimentácia, leukocyty?
Tu sa dozvieš viac, čo by to mohlo byť. http://m.vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000665/142950...
choďte na infekčné ešte
@liebling98 dakujem idem to skontrolovat ;)
@sisa_h ASLO nemá s mononukleózou nič spoločné. ASLO sú protilátky proti beta-hemolytickým streptokokom (antistreptolyzín O), mononukleóza je ochorenie spôsobené Epstein-Barrovej vírusom.
tiez ma napadli hned mandle 😅
@liebling98 CRP mala v norme ked jej robili testy snad este pockat do toho pondelka a potom to zacat konzultovat s Lekarkou 🙂
Dakujem ti velmi pekne za radu 🙂
@liebling98 co sa tyka leukocytov ma tam napisane MCV 75.3 fl ale to bohuzial neviem co znamena a monocyty mala 10.07% tieto vysledky mala viac zvyraznene ine boli vsetky v norme
@liebling98 toto tvrdila imunologicka kamoske ... reprodukovala som informaciu
@smartik11 MCV sa vzťahuje na erytrocyty, je to stredný objem erytrocytov.
Pozri si niečo o reumatickej horúčke. Preto sa pri streptokokovej angine pichá Pendepon, ako prevencia proti neskorším následkom, ktoré závažne môžu postihnúť srdce, obličky, kĺby. Určite trvaj u lekárky na zistení príčiny. Ak má CRP, sedimentáciu a leukocyty v norme, znamená to, že u nej neprebieha akútna bakterialna infekcia. Kým sa hodnoty dostanú do normálu, môže to trvať aj niekoľko mesiacov. Preto som sa pýtala na dynamiku hodnôt.
@sisa_h Ok, mohol prekonať viac ochorení súčasne alebo krátko po sebe. Zrejme si kamarátka nezapamätala všetky odborné informácie, ktoré na ňu lekárka vychrlila.
@smartik11 mandle?