Zvýšené pečeňové testy u 8 ročného

emiliam
12. feb 2021

Máte, prosím vás, niekto skúsenosť so zvýšenými pecenovymi testami u 8 ročného chlapca, synovi vysli pri odbere krvi, neviem prečo .....ďakujem

zuzikaslat
12. feb 2021

Moj syn mal po dobratí dvoch antibiotik na zápal priedušiek... mal vtedy okolo 1 roka... dali mu nejaké lieky a dostalo sa to do normálu celkom rýchlo...

majamat
12. feb 2021

zalezi od toho,ktore, ake su vysióke a kolko je ich zvysenych. moja dcera a j uz roky mavame jeden test zvyseny. akasi odchylka u nas.

slniecko_12
13. feb 2021

Dala by som urobit kontrolne testy po dvoch tyzdnoch. Je mozne, ze bral nejake lieky, pre ktore sa zvysili.

emiliam
autor
15. feb 2021

@zuzikaslat ďakujem aj on bral antibiotiká , tak uvidíme po kontrole

emiliam
autor
15. feb 2021

@slniecko_12 áno kázali ale po 5 týždňoch

emiliam
autor
15. feb 2021

@majamat to neviem presne lebo mi to vravela len cez telefón , vraj pečeňové a norma je je nejak okolo 0,90 on mal 1.80 či ako

majamat
15. feb 2021

@emiliam to bude zrejme len jedenz nich, to je zvysene trosku viac, ja som takto nikdy nemala, ale je mozne, ze je to prechodne pbdobie, urcite by to bolo dobre este skontrolovat raz mi jeden internista povedal, ze ak je to izolovane zvysene, tak to zrejme nic neznamena.
a dr. co planuju? pecen sa da pozriet sonom.

majamat
15. feb 2021

aj ked nemusi to byt pecen, aj pri nahlom rozpade krviniek mozu nejake hodnoty stupat,a j celiatici mavaju zvysene pecenove testy, pripadne po nejakych ochoreniach.

emiliam
autor
15. feb 2021

@majamat dali mu lieky a o 5 týždňov kontrola krvi , vyšlo mu, že prekonal mononukleózu , ale nevieme kedy