Dobrý deň, mala má 2 mesiace a v krvnom obraze zistili zvýšené hodnoty pečeňových testov a trombocitov. Taktiež že má ešte trošku vyšši bilirubínu, zrejme zo žltačky. No nespomínala doktorka žiadna liečbu. Je to ok? Stačí to len sledovať?
@stellarstar píšem že dr nespomínala liečbu
Moja dcérka mala to iste. Bola iba sledovaná pediatrom a aj endokrynilogom možno rok. Chodili sme cca každé 3 mesiace na krv, postupne sa jej ta hodnota znižovala. Liečbu nemala žiadnu.
Treba to sledovať ale nepodceniť
My sme mali tiež zvýšené pečenove testy keď bol synček takto maličký a dr.povedala že to zvyknú mávať detičky keďže ešte tie hodnoty novorodeneckej žltačky neklesli ..a tak bolo...potom sa to napravilo keď sme chodili ďalej na odbery
@sonka333 takže bez akejkoľvek liečby pekne klesli? Asi to bude žltačkou ,keďže aj bilirubín tam vraj ešte má . No žltá už nieje našťastie
Áno....žiadna liečba a bilirubin sme mali tiež vyšší...tak fakt to zrejme kvôli žltačke 🤷♀️tiež som sa bála ale potom ani neviem po akom čase sa všetko dalo do kopy...pečeň sa vie rýchlo regenerovať ☺
@sonka333 ďakujem upokojila si ma...a normálne vás ockovali ,keď boli hodnoty vyššie ?
Za máličko ☺nie neočkovali sme naša dr je opatrná preto brala krvný obraz....radšej sme zopakovali krvné odbery a keď bolo všetko ok tak vtedy...neboj 🥰myslím že to veľa detičiek takto má...a prvá dcerka po narodení hneď mala veľmi zvýšené pečenove testy a vtedy ozaj že som sa strašne bála lebo ja sama som bola na rizikovom v nemocnici od 6 mesiaca tehotenstva do konca tehotenstva a mala som taktiež zvýšené pečenove testy a že vraj nemám sa obávať a dcéra keď sa narodila hneď mi došli povedať že má dosť zvýšené pečenove testy 😔...to som sa vtedy veľmi bála....a všetko dopadlo dobre presne tak ako aj pri synčekovi ale on mal tie zvýšené pečenove testy až po príchode domov z pôrodnice což dcéra malá už hneď po narodení 😒...prero chápem tvoje obavy ale hlavu hore určite aj u vás všetko bude dobre 😊choďte ešte raz na odber...my sme boli 2 x a na tretí krát sa to stabilizovalo ☺prajem vám nech sa vám to čím skôr dá na tú správnu mieru 😊👏
Dr si sa nepýtala?