Co znamena ked su u dcerky zvysene hodnoty stitnej zlazy z krvi,az patologicky?Zistili to u dcerky,a musime ist na endokrinologou.
@stellarstar stitnej zlazy
@cucoca ale štítna ma 4 hodnoty. Ft3, ft4, tsh a anti tpo
@stellarstar keby len tie 😅🤣
@nevenka nechápem
Pravdepodobne bude mat dcera zvysene TSH, to je najcastejsie, co sa zisti u pediatra/obvodneho a to znamena, ze na endokrinologii znova zoberu krv a v najlepsom a idealnom pripade spravia znova TSH, ft4, niekde aj fT3 (ale to vacsinou beru len pri zvysenej funkcii), potom protilatky by mali zobrat - aTPO a ATG, mne beru aj TSI, ale ja mam zvysenu funkciu.
Pri znizenej funkcii budu pozorovat TSH, fT4 a aTPO, ATG protilatky. Ak ich dcera ma, ide o autoimunitny zapal. Ak ma znizene aj fT4 a zvysene TSH (tusim nad 5,1), davaju Euthyrox.
Este spravia sono.
@stellarstar ze ich je aj viac tych parametrov 🙂
@cucoca a boli ste na endokrinologii uz? To ma asi tak, ako ja, ked mi to zistili, tusim fT4 som mala max. 36, fT3 19 (norma do 6,5).
No u deti neviem, ako sa to riesi, prepokladam, ze zistia, ci je to autoimunitne alebo moze ist o klasicky zapal a prejde neskor do hypotyreozy...a podla toho to asi riesia.
Mali by Vas vziat cim skor.
@cucoca toto si môžeš a musíš na nete naštudovať ale to ma príznaky, čo sa smie a čo nie robiť atď, musíš aj sama niečo urobiť
@stellarstar na nete je toho pisane vselico..a nejasna odpoved
@cucoca ja mám zníženú činnosť mám to od 13ich mám 43 r a lieky budme užívať do konca života. Na internet všeličo nie je treba vedieť správne hľadať
Kt hodnoty?