Zvýšené ASLO u detí

natusqa123
17. jan 2024

Ahojte mamičky užívali vase dieťa Penicilin500 vyše 3mesiace ? Moja bude mať cez leto 5r. A predpísala jej obv.jednu tabletu ráno druhu večer zamna je to dosť vysoká dávka 1000 nemysliete ? Aslo ma zvýšené 625
Dala jej aj broncho-vaxom tabletky
Ďakujem za radu. 🙏🙏🙏

lienka.7
17. jan 2024

@natusqa123 ja ako dieťa, síce staršie som tiež mala zvýšené aslo. Ešte ovela viac ako mate vy. Bud rada, že máte aspoň tabletky, mne každé 3 týždne pichali injekcie (mala som alergiu na penicilin). To sa presne prepočítavala podľa hodnoty. Na krv nechodite? Ako jej to stupa/klesá? Ine vysetrenia nemate? Pokojne napis SS keby niečo.

mirka438
17. jan 2024

Moja, vo februari bude mat 4 roky, mala aslo 1766,4. Penicilin 500 brala najskor 10 dni 3x denne pol tabletky a teraz mesiac a pol 2x denne pol tabletky. Aj doktorka aj primar z detskeho oddelenia mi hovorili, ze pri peniciline nevadi aj o trochu vyssia davka .. aj syna som mala choreho, obaja mi mali sarlach a jemu vyratali podla vahy 3/4 tabletky ale ze mam davat normalne jednu celu, ze pri peniciline to nevadi..a este mi to dokonca aj doktor na pohotovosti povedal, ked som volala. Podla vahy mi to asi aj pride viac ale doverovala by som doktorke. Iste pozna pacientku, vahu, vysledky vysetreni .. my sme to mali tak, ze 4 rocna/15 kg pol tabletky a 8 rocny/27kg celu tabletku 3x denne

veklipo
17. jan 2024

Syn, 7r, isli sme v novembri len na krv kvôli únave. Býva zdravý, nikdy nemal antibiotiká. Mysleli sme, ze ma malo železa. ASLO vyšlo 935. Antibiotiká mu nedala. Vraj ak nemá problémy, netreba. A pomaly každé druhé dieťa ma vysoké ASLO.
Únava mu postupne prešla.

natusqa123
autor
17. jan 2024

@mirka438 ďakujem takže už viem ze je to bezpečné...🙃🙃🙃💝

natusqa123
autor
17. jan 2024

@veklipo áno jasne mne neide Oto že ma zvýšené aslo..len aby sa cítila dobre aby stále nemala teploty..a skôr som.riesila iba ze ci je dobre brat 5rocne 1000mg na den som myslela ze veľa ale vraj to je normálne. Tak som.uz spokojná

vlucifuk
17. jan 2024

@natusqa123 Môj syn mal ako päťročný po šarlachu ASLO 1300, bol na penicilíne 6 mesiacov, tiež ho bral 3x denne. Chodili sme na krv každý polrok a keďže ASLO síce pomaly, ale klesalo, po tých 6 mesiach to nechala, nech s tým telo bojuje samo. Po 4 rokoch mal hodnotu 370. Potom mal raz angínu a ASLO mal znova 900 a teraz nechce klesnúť. Syn inak nebýva chorý. Je po preventívke a všetko ( okrem tých ASLO hodnôt ) má v poriadku. Nerozumiem tomu.🤦‍♀️

natusqa123
autor
19. jan 2024

@vlucifuk hm zaujímavé musí niekde byť niečo nevyliečene ...len to nevedia lekári asi zistiť podľa mňa to neje normálne... radšej sním naďalej chodievajte po vysetreniach... pre deti normálne aslo je iba 200..to mi povedal Krcny lekár.. odporučal mi po 3mesiacov keď dcérke sa neznizi aslo tak musíme dat hneď vybrať nosné aj krčné mandle..vraj to môže takisto strážiť to Aslo..

vlucifuk
19. jan 2024

@natusqa123 Náš to má z toho šarlachu, čo je vlastne angína, a teda krčné mandle. V marci má ďalší odber a ak to neklesne, tak pôjdeme na ORL a oni určite navrhnú výber mandlí. Joj, som zvedavá.