Zvýšená teploza a výsyp na nohách

macus30
28. apr 2017

Ahojte, pisem o takomto case lebo mi neda spat, maly ma od stvrtka mierne zvysenu teplotu 37,4 vecer akurat 38 dala som nurofen a bolo ok...no dnes okolo obeda sa mu vysypali len nohy v oblasti nartov po clenky, a teraz vecer ruky ako su prsty a hánky, nema ani na tvari ani nikde inde som si nevsimla... Prikladam aj foto,neviem ci je to dost viditelne.. Ak viete alebo mate skusenost prosim napiste, urcite pojdem na pohotovost zajtra...dakujem

evittam
29. apr 2017

@macus30 Ak nie je teplota nad 38,5 lieky na zrazenie sa nepodavaju...
Vyzera to na "ruky-nohy-usta".

nikolla88
29. apr 2017

nemá synček histaminovu intoleranciu alebo nejakú alergiu na nejakú potravinu? môže to byť len reakcia na niečo čo spapal. pokiaľ je atopik, natri mu to krémom určeným na to. my používame biodermu atopic.
neviem odkiaľ si, ale keby som v po prišla s týmto na pohotovosť tak ma služby konajúci lekár asi zdrbe. nechcem týmto teraz povedať, že nechoď. ale na pohotovosť sa chodí keď je to vážne a horúčky trvaju cca 2-3 dní a nezaberajú ti uz lieky ani znižovanie teploty zabalom alebo obkladom.
skús to nakremovat a uvidíš. veľa cajiku a ľahkú stravu.
ja ti prikladám foto dcérky spred pár týždňov, a to sme boli v nemocnici kvôli jednému vyšetreniu a nič mi na to nepovedali.