Zvýšená teplota u 7-mesačného bábätka

11. feb 2024

Prosím o radu skúsenejších mamičiek. Synček má necelých 8 mesiacov a od štvrtka má zvýšenú teplotu max do 37,7. Dnes a včera mal už len do 37,4. K tomu má vlhký dráždivý kaseľ, ale nekašle nejak často. Zrejme sa nakazil od staršieho, ktorý mal týždeň dozadu laryngitidu. Moja otázka znie.. mám ísť s ním zajtra k lekárke alebo este deň-dva počkať? Najradšej by som sa s lekárkou spojila telefonicky ale jej je problem sa dovolať. A zas mám obavu aby sme v čakárni nechytili niečo horšie. Neviem čo mám robiť.

kacena4
11. feb 2024

ak nema stazene dychanie, nejake vaznejsie problemy nesla by som ak by sa pridruzilo aj ine zvazila by som

autor
11. feb 2024

@kacena4 nemá nič také, rozmýšľam len kvôli tej zvýšenej teplote, vlastne už v stredu večer som mu namerala vyššiu takže dnes je to piaty deň.

andrea_82
11. feb 2024

Synovi presne takto zacala pred tyzdnom choroba. Skoncilo to zapalom priedusiek a antibiotikami. Nasad mu Stoptussin a volaj doktorke.

autor
11. feb 2024

@andrea_82 och no presne toho sa bojím.. a jej sa dovolať to je takmer nemožné, hlavne teraz keď je toľko chorých. A v čakárni je to tam sám bacil, má spoločnú čakáreň s ďalšími dvoma pediatričkami 🙈asi ešte zajtra počkám pripadne sa pokúsim tam dovolať a ak nie tak v utorok pôjdeme.