Zvýšená teplota po troch dňoch

jjanulkaa3
8. júl 2024

Ahojte, idem sa s vami poradiť máte niektorá prosím skúsenosť dcéra tri dni mala zvýšenú teplotu do 38 potom už bola teplota vyššia okolo 39, dnes sme boli u doktorky dokopy už je to šiesty deň, crp negatívne príznaky iba hrdlo boli ale nie silno, večer už zaberá nurofen na max 3 hodiny len a zase vysoka. Mali ste niečo podobne?
Koľko vam pretrvávala vysoka teplota? Mame prísť až v stredu na kontrolu ale keď mám dávať každé tri hodiny liek od teploty celý deň tak už neviem naozaj.
Dakujem za každú radu a skúsenosť

sss777
8. júl 2024

@jjanulkaa3
Tak to zrejme bude vírusová infekcia. Kombinovala by som lieky proti teplote so zábalmi.
Streda je o 2 dni, skôr by aj tak nemalo význam prísť na kontrolu, teda jedine, že by sa niečo rapídne zhoršilo.

jjanulkaa3
autor
8. júl 2024

@sss777
Zaberali lieky proti bolesti aj na 6-8 hodín teraz večer už len na 3 aj to ezrazilo veľa, tie zábaly dávam keď neklesá ale aj to máličko viem zraziť. Áno Dočítala som sa že vírus ale že by sa to takto stupňovalo ? Vacsinou začne vysokou a potom ustupuje teraz to bolo tak prvý krát tri dni nízka a potom takto

tinka_1807
8. júl 2024

@jjanulkaa3 švagriná mali 10 dní teplôt. Tiež CRP negativbe, ale im sa to tak rapídne nezhorsovalo, skôr sa to držalo na takých istých teplotných intervaloch. Po 10 dňoch to prešlo a mali podozrenie, že to bola mononukleóza.
Neviem no ... Možno ak by sa to veľmi zhoršovalo skúsila by som zajtra znova zájsť k lekárke. Pije dostatočne tekutín? U nás akonáhle syn menej pije počas choroby hneď rýchlejšie stúpa horúčka. Akonáhle veľa pije a nieoc zje, tak teplota sama po cca hodine poklesne.

jjanulkaa3
autor
8. júl 2024

@tinka_1807
Áno pije dosť stále jej pripomínam presne vtedy klesá lepšie teplota. Pre Boha 10 dni no extrém je to záťaž na organizmus toľko dni. Čítala som aj o tej mononukleóze aj o atypickom zápale pľúc kadečoho sa clovek načíta a potom len čakať to je to na nervy som už

lucka2303
9. júl 2024

@jjanulkaa3 my sme mali teploty od minulej nedele čo každých 6 hodín, v pondelok sme boli u doktorky, povedala, že len nejaký vírus, zrážať teplotu nurofenom. Dnes sme boli po 10 dňoch na kontrole, pretože teploty sme mali stále, síce už len večer, ale každý deň. Diagnóza - herpesová angína. už mal hnis v krku aj uzliny sa mu spravili. Minulý týždeň to ešte nemal. Takže máme konečne lieky, hádam mu to prejde

jjanulkaa3
autor
9. júl 2024

@lucka2303
My uz mame 7 deň a aj cez deň sa šplhajú na 38,5 neviem ako večer bude, v noci bolo nad 39. Nerozumiem ja tomu prečo tým deťom nerobia hneď testy krvné aspoň a potom sa pokračuje dalej toto čakanie je hrozne či už pre nich aj pre nás. Rozmýšľam či dnes nezbehneme na pohotovosť ak bude zase nad 39 a stále bez iných príznakov len jemne hrdlo pobolieva. Myslite že jej tam aspoň spravia nejaké vyšetrenia okrem crp ? Skúsenosti ste mali? Čo si pamatam nie vzdy boli ochotní 😕

lucka2303
9. júl 2024

@jjanulkaa3 náš mal tiež len teploty, hrdlo sem tam mi povedal, že ho bolí a keď mu teraz pozrela do krku tak už mal riadne hnisavé mandle. Sa tá choroba nejako vyvinula z vírusu do angíny. Povedala, že ak do piatku teploty neklesnú tak na odbery prísť. Na pohotovosti čo viem tak len CRP berú, ale platí sa za to 10 Eur u nás. inak ho asi len normálne vyšetria ako u doktorky, popočúvajú a popozerajú.

sss777
9. júl 2024

@jjanulkaa3
Vieš, CRP potrebuje tiež istý čas, aby stúplo, ak by na vírus nasadla ešte bakteriálna infekcia.
Na pohotovosti väčšinou berú hlavne crp, aby odlíšili nutnosť antibiotickej liečby. Lebo čo by si chcela, aby tam urobili, keď dieťa nemá nejaké konkrétne prejavy?

jjanulkaa3
autor
9. júl 2024

@sss777
Určite to chce čas aby ukázalo jasne niekedy ukáže hneď niekedy postupne ale desať dni vo vysokych horúčkach je celkom dosť. Neviem čo iné by vedeli ešte spravit ako som už písala vyššie zobrať krv atd napríklad v rakusku hneď riešia zisťujú kde je problém a nenechajú človeka čakať do nemoty ale to je Rakúsko porovnať sa to ani nedá. Boli sme nakoniec na pohotovosti dnes a doktorka pozrela do hrdla povedala angína bez crp a predpísala atb takže asi toľko.

sss777
10. júl 2024

@jjanulkaa3
Ja som lekárka pracujúca v Rakúsku aj na urgentnom príjme. Bežne pacienta vyšetríme fonendoskopom, pozrieme do hrdla, odoberieme krv a moč,ale žiadne ďalšie vyšetrenia sa na pohotovosti nerobia. Samozrejme, ak je podozrenie na niečo vážnejšie, nasledujú ďalšie vyšetrenia.
Chcem tým len povedať, že by som asi neurobila nič inak ako obvodná lekárka tvojho dieťatka, ja by som mu ATB tiež nedala, ale to hrdlo sa mohlo zmeniť...
Držím palce, nech ste čím skôr fit!